fredag 8 oktober 2010

Skönt med helg


Det finns fördelar med allt (även om det inte alltid uppväger) så fördelen med halv storm är väl då att man slipper fixa nån frisyr innan man går ut. Alla ser ändå ”nyvakna” ut i håret när dom kommer in igen. Igår blåste det inte så mycket iaf, tack för det :) Men regnet öste ner istället. Bättre än blåsväder, men när Nina ska till frissan ska det ju vara vindstilla och solsken! ;)


Nåja, klippt blev jag iaf :) Innan frissabesöket fixade jag ett par telefonsamtal. Dels ang. uppföljningsmötet om framtida boende för Sandra som planeras i nov. Ja, mötet, alltså, inte boendet… LSS-handläggaren ska ringa dom som ska vara med på mötet och kolla vilken dag och tid som passar bäst, sen återkommer hon hit med förslag.

Så ringde jag för att höra mig för om datahjälpmedel och det var ju nya personer och nya telefonnummer, men tillslut kom jag iaf rätt och personen i fråga var inte anträffbar, men jag gör ett nytt försök nästa vecka. Nu vet jag ju iaf vart jag ska ringa… ;)

Sandra var okay när hon kom hem, men börjar bli lite trött och det märks att fler saker stör henne. Hon har lite närmare till arg och går lätt upp i varv. Hon gillar ju vardagarna bäst, men nu är det nog skönt med helg snart iallafall.


Idag blir det lite förändringar i skolan, p.g.a. sjukdom, så det blir ingen ridning. Däremot blir det en favvo-lärare, som hon inte har så ofta, på eftermiddagen och Sandra längtar mest dit och har inte sagt så mycket om nån missad ridning.

Ja, så har taxin gått sönder, så det var en annan bil igår och kommer att vara samma idag. Det är hon väldigt känslig för så det oroar säkert lite även om vår goa taxichaufför alltid ringer och meddelar såna saker så vi kan förbereda och sätta rätt bil på Sandras schema.

Innan vi fick en och samma chaufför, ja det var ju länge sen nu, så var det ju olika bilar och olika chaufförer och innan vi fattade hur viktigt det var för Sandra så visste hon ju aldrig vilken bil och chaufför som skulle komma. Då var morgnarna jättejobbiga med utbrott och oro varje dag.

Ja, det var ju en parentes, men jag ville bara säga att sånt som en annan kanske inte ens tänker på, ofta kan göra en enorm skillnad för Sandra.


Och om hon är orolig och extra skör så kan det bero på att det är fler små förändringar, som en annan inte lägger märke till om man inte är medveten om det. Saker som man tror inte ska ha nån betydelse, men som faktiskt kan oroa så mycket att Sandra blir labil. Ni som följt min blogg lite har ju sett vilken skillnad det är om Sandra mår bra eller om hon är skör.

Ja, jag vill egentligen bara få fram att planering, rutiner och trygghet är så himla viktigt att man inte får slarva med det. Hela tillvaron blir mycket enklare för alla om allt är genomtänkt och anpassat ordentligt. Jag önskar att all personal i alla verksamheter där det finns personer med npf förstod hur viktigt det är.

Nåja, det blev en lång parentes :) Fast viktig… Nu säger jag hej för denna gång och önskar er en härlig dag och skön helg!
Kram!

5 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Ha nu en bra helg, en helg som jag hoppas passar Sandra med så hon är utvilad till måndag då det är vardag igen..

Kram Mia

Mia sa...

Jag läser allt du skriver även om jag inte hinner kommentera allt. Vad spännande med planeringen för hennes framtida boende!!! Men viktigt och lite sorgöigt på ett sätt.
Ha det så bra och ha en bra helg.
Jag jobbar heeela helgen.
Kramisar Mia

Lenaeff sa...

Hej!
Har nyligen hittat hit och läser nu varje dag, och alltid finns det något nytt att ta fasta på.
Vilken fin blogg du har, och vad bra att du tar upp saker som detta med att det behövs så lite som stör en dag för dessa barn. Saker som tar sådan tid att upptäcka på egen hand och som man inte tänker på i första taget. Tack!
Hoppas att ni får en bra helg, kram Lenaeff!
P.S.Kika gärna in hos oss :-) på ~Vita Vox~ D.S.

Annika N sa...

Jättebra att de ringer om de byter taxibil så Sandra inte blir orolig. Hoppas ni får en lugn och fin helg !!! Kram Annika

Bellan sa...

Nog har man fått lära sig hur viktigt det är med noggrann planering osv. Men det är frustrerande när sonen är labil och man inte vet exakt vad som stör. Säkert likadant för er med Sandra i vissa lägen. Det kan ju som du skriver vara nån liten småsak som vi andra inte tänker på.

Vilken fin bild på Sandra, den där hon har solglasögon på sig!

Ha en riktigt skön helg!
Kram fårn Bellan!