lördag 30 oktober 2010

Bra flyt nu

Sandra strålar fortfarande och mår så bra just nu, och då flyter lixom vardagen ganska smärtfritt, vilket förstås är jätteskönt för oss alla.

Den här fina dagboken följde med hem från skolan för att vi skulle få se vad Sandra har börjat pyssla med en stund varje dag.


Hon kan skriva orden på datorn med hjälp av en förebild. Alltså ordet står på en lapp och hon skriver av det på datorn, och när hon har skrivit rätt kommer det upp en bild. Så nu skriver hon dagbok om vad hon har gjort i skolan varje dag :)

Det finns också foton i programmet, för Sandra fixar både det och ritade bilder. Så ibland används foton, t.ex. på personalen och speciella händelser.

Det är det programmet jag ska be att Sandra får som hjälpmedel hemma, när jag bara kommer ihåg att ringa om det…

Nåja, idag ska Sandra till frissan, och det behövs verkligen! Hon hade en tid för två veckor sen, men då var hon så trött att vi trodde hon skulle bli sjuk, så vi sköt upp det. Men idag ska det bli av iaf.

Jag hade tänkt att vi skulle göra pizza, Sandra och jag, men det kommer inte hinnas med idag så det får bli en annan lördag när det inte är nåt mer planerat.

Visst skulle jag hinna fixa det, men meningen var att Sandra skulle få vara med och då måste det finnas tid om det ska bli roligt. På lördagar får hon ett lite kraftigare mellanmål, och ingen middag, eftersom hon smaskar chips sen på kvällen, och då tänkte vi att en egengjord pizzabit var perfekt. Men det kommer fler lördagar :)

Förresten, jag skrev för ett tag sen att Sandra hade börjat bre sin frukostmacka själv. Bara man lämnar henne ifred, så klarar hon ju ganska mycket. Ja, bra dagar iaf. Men det där med ”lagom” är ju jättesvårt. Det fixar hon inte…


Så nu brer jag mackorna åt henne tills vidare :)

Avslutar med en fråga från mamma zoffe som undrar vad det är för assistansbolag man kontaktar när man vill ansöka om assistans. Det finns ju olika att välja mellan och jag tror man lättast hittar dom genom att typ Googla på ”Assistansbolag” helt enkelt. Det vi har heter Svensk Personlig Assistans och deras hemsida kommer man till genom att klicka på loggan jag har lite längre ner i högermarginalen. Som sagt, det finns fler att välja på, men vi är iaf väldigt nöjda med vårt val :)

Jag önskar er en fin lördag, var rädd om varandra!
Kram!

5 kommentarer:

Lenaeff sa...

Godmorgon!
Åh vad roligt för Sandra att hon kan göra schema, och vad kul för er.
Vad duktig hon är :-)
Skönt att hon är så harmonisk, att hon mår så bra just nu. Jag kan tro att det smittar av sig på er!
Ha en jättefin dag, hoppas Sandra blir fin hos frissan!
Önskar er en härlig lördag1
Kram Lena

Annika N sa...

Vad kul att Sandra kan skriva lite i sin dagbok själv och så kan ni se vad hon gjort..Toppen :-)
Underbart att hon är på så gott humör det gör ju mycket, både för henne och er.

Hoppas det blir en "solig" lördag med !!!
Kram Annika

Thomas sa...

Känner igen mackan med maassor av smör!
Men det är viljan, känslan att klara själv som är störst!
Större än allt!

Mona sa...

Häftigt att hon kan skriva på datorn o det kommer bilder. Är så härligt att se utvecklingen KRAM

Mib sa...

Heeeeej! Jag är allt här ibland... :-) Bara så du vet liksom.
Men alla fall så känner jag också igen den där mackan... :-)
Tror du att det har med motoriken att göra lite också? Då kanske hon behöver träna och så kanske det blir lite bättre efter ett tag?
Kram på dej!