söndag 4 december 2011

Aktiverad mest hela tiden

Igår var en bra dag, men det gick i ett mest hela tiden. Ja, det var väl därför den var bra, kan jag tro… Sandra blir lugnare med lagom att göra och ingen dötid.

Fast mellan förberedelser och sallad hann jag pusta lite medan damen nöjde sig med en film tills timstocken pep.

Sen var det full rulle igen och Sandra gjorde salladen som jag hade förberett åt henne medan jag fick klart resten av maten.

När vi hade ätit blev det jobb vid datorn en stund och här är dagens arbete som nu är inklistrat i kontaktboken.


Efter det ville Sandra greja med bilder i datorn, och det fick hon så klart. Hon kan inte byta kategori själv, så man får vara med hela tiden och hjälpa till när hon tröttnar.

Ibland skriver vi ut lite av det hon gör som hon sen får klippa ut, eftersom hon tycker så mycket om att klippa ut bilder. Idag skrev jag ut det åt henne, men inte varje gång för då skulle vi få byta patroner och fylla på pappersförrådet mest hela tiden ;)


Det gör väl inget, tycker ni då… Nej, det gör det inte, fast lite måttligt är ju bra ändå… Lovar er att det skulle bli vääääldigt mycket om Sandra fick hållas fritt där ;)

Sen ville damen pussla, och då gjorde vi det tills jag blev kaffesugen.


Sandra fick en pepparkaka och började prata om sitt dataspel, där Björne bakar pepparkakor. Hon saknade det och har inte kunnat spela dataspel på väldigt länge. Hennes förra laptop var jag inte riktigt vän med och jag fick ingen ordning på spelen. Det behövde dessutom installeras några program för att spelen skulle funka som dom skulle, och Sandra hade inget Internet på sin dator, så jag kunde inte uppdatera ordentligt.

Laptopen hon har nu är ju ett hjälpmedel, med ett skrivprogram installerat, så den är inte hennes, utan lånas ju bara. Så där ska ju inga andra saker än det vi jobbar med installeras.

Men så tyckte jag lite synd om henne, när hon saknade sina spel, så jag fixade Björne på min dator istället, och då blev det en lång stund med lugn och ro här medan damen roade sig och hade knappt tid att avsluta när det började dra ihop sig till kvällsrutiner.
När det bara var chipsmyset kvar var hon nog aningens övertrött. Det var en hel massa svammel och lite sådär speedat och ”överglad” liksom, samtidigt väldigt nära till att slå över till gnäll och utbrott. Så det var inte bara jag som kände mig trött efter en intensiv dag.

Kvällen gick iaf bra och nu är det söndag, snabbt som tusan går det och imorrn är det korttids och skola igen. Men en dag i taget, som jag brukar säga till Sandra. Hon ska väl packa sin korttidsväska idag, gissar jag. Om hon har tid, för hon ska minsann spela Björne, talade hon om det sista hon gjorde igår kväll.

Gissar att även den här dagen kommer gå i en rasande fart.
Må så gott och trevlig 2:a Advent!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Annelie L sa...

Oj vad mycket ni har hunnit med under dagen, inte undra på att ni är trötta efter en sådan intensiv dag.
Skönt att du ser till att få en liten kaffe rast och tid över för att andas och "koppla av" en liten stund.
I morgon har ni söndag och jag hoppas den blir som du tänkt dig, och lite bättre.
Kram söta du, saknar dig <3

agneta sa...

Vad mycket ni grejar med! Önskar er en riktigt ljus och glittrig ledighet och hoppas den blir jättebra! Tänker på er <3 Kram

Photo by Maria sa...

Vad bra att du kunde installera Björne på din dator så hon kan spela lite och ni kan vila =)

Ha nu en fin måndag och njut av ledigheten..

Kram Mia

Annika N sa...

Ni fick ju fixat mycket i söndags..Toppen :-) Vad kul att hon fick tillbaka spelet igen.

Ha det bäst !!! Kram Annika