torsdag 8 december 2011

Nya schemat

Igår blev inga måsten avklarade utan vi slappade båda två och var lite trötta efter utflykten till Liseberg. Inte för själva utflykten utan mer för bilåkandet, antar jag. Det var ju inte det bästa vädret att åka långt i och Göran körde hela vägen av bara farten. Men även jag blev trött, fast jag bara satt bredvid. Man blir lixom lite seg.

Nåja, det fick det ju vara värt och det var skönt med en ledig dag hemma innan Sandra kom hem, så vi hann pigga på oss igen.


Det första hon sa när jag öppnade taxidörren var tjat om saker som ska komma framöver. Men jag sa bara att hon har ett nytt schema som jag skulle visa när hon kom in, och då blev det spännande och hon skuttade glädjestrålande ur taxin och in till schemat.

Hela Sandras schema med "IDAG" inringat.
Här sätter vi upp bilder för hur dagen ser ut i detalj.

Vi gick igenom schemat och räknade dagarna flera gånger, och jag visade samtidigt på hennes vanliga tvåveckors-schema i hopp om att hon skulle förstå att det är många dagar kvar till julafton, och det andra som står på månadsschemat.

Här är tvåveckors-schemat inringat.
Sandra har en överblick och kan se alla fasta händelser två veckor framåt.
Skola, korttids, fritids eller ledig. Vilka som jobbar med henne,
vad hon gör i skolan på fm och vem som har kvällsrutinerna.

Men det där får vi klura vidare på, för hon tror att vi ska hälsa på assistansbolaget idag, eftersom det är brun dag idag. Bara det att det är brun dag om två veckor också… Det gäller ju att hitta ett tydligt och enkelt sätt som visar det hon behöver veta så hon förstår det. Inte det lättaste…

Och så det nya månadsschemat, inringat på bilden.
Här sätter vi större händelser som Sandra vet ska komma,
med en överblick för fyra veckor framåt.
Jullov och julafton t.ex.

Jag får väl försöka förklara att bilderna kommer upp på tvåveckors-schemat när det närmar sig, eller nåt. Det är inte lätt att inte förstå tiden.

Nåja, det är väl det här som är lite spännande med mitt jobb som assistent, att hitta rätt sätt. Belöningen är ju känslan av att lyckas få Sandra att förstå så hon mår bra och blir lugn. Det är bara att hoppas att det inte hinner oroa för mycket innan man hittar rätt.


I eftermiddag ska jag jobba och Göran tar emot Sandra när hon kommer hem. Kul att komma iväg på lite andra arbetsuppgifter då och då :)

Ha en fin dag!

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Där jag jobbar kan vi inte ha dagens schema och veckoschema på samma ställe utan måste vara en bit ifrån annars rör min brukare ihop det.. Kanske blir det tydligare för Sandra med om dagens schema sitter för sig?? Bara en tanke..

Ha nu en bra dag..

Kram Mia

Annelie L sa...

Hoppas du har haft det roligt på dagens arbete utanför hemmets väggar, och att du inte drog på dig några dagisbaciller igen .
Kram govännen // Annelie

Maritha sa...

Hoppas det blir bra med det nya schemat så hon slipper oron inför det som komma ska.

Visst blir man trött av bilåkande även om man inte kör så det var bra att ni slappade :o))

Ha en bra fredag!

Kram Maritha