onsdag 21 december 2011

Sista ledigheten före jul

Jag prioriterar lite annat när jag är ledig, så jag ”hann” inte riktigt med bloggen igår. Men det fanns väl inte jättemycket att skriva om heller, för den delen.

Sandra kom iaf iväg bra i måndags, men blev lite orolig eftersom chauffören ringde precis när vi skulle ut och meddelade att hon var lite sen pga all snö som kommit under natten.

Det hann bli lite skrik som ju hörs extra mycket när man står ute i morgontystnaden. Det är allt tur att grannarna känner till oss och bara tänker ”Okay, det är en sån dag idag” :)


När väl Sandra hade åkt nån kvart senare än vanligt så ringde jag till skolan och meddelade det, så dom inte behövde gå ut och vänta på taxin för tidigt.

Efter ett tag kom jag på att jag hade glömt skicka med frukt och mellisfika till Sandra… Så jag ringde skolan igen, men dom skulle fixa det. Skönt att dom aldrig ser problem utan lösningar istället. Vi har den bästa skolan för Sandra, och hennes virriga mamma, helt klart!

Medan jag pratade med läraren kom jag ju på att Sandra är på korttids till idag, och idag är sista skoldagen innan hon tar jullov. Jösses, det går så fort att jag liksom missar lite, känns det som. Det var ju bra att jag kom på det iaf, så jag hann önska alla en god jul.

Sista ledigheten för oss innan jul var det ju också, och vi har vi gjort en del ärenden och haft det en massa gott. Städat, handlat, fotat, skottat och haft det bra på alla sätt och vis.


Sune fick komma ut en liten stund och känna på snön som han ju tyckte var spännande. Undrar om han kommer ihåg vintern från förra året?…


Och jag har blivit förkyld igen, men det är väl sånt man får räkna med när man börjar jobba och träffa folk igen efter alla år. Jag hoppas mest att Sandra ska klara sig, förstås.

Jag ville visa min uppskattning på förskolorna jag har jobbat lite på, för personalen är jättegullig och jag har känt mig så välkommen överallt. Jag har ju bara jobbat på dom två ställen (sammanlagt 6 avd.) som finns i närheten än så länge, men trivs jättebra på båda. Så jag köpte en liten julklapp och skrev ett kort som jag var iväg och la in i deras personalrum.


Inget märkvärdigt alls, men jag tycker att man ska tala om när man tycker det är bra och sprida lite värme och glädje när man kan. Jag gör hellre det än att klaga och gnälla och man både mår bättre själv och får omgivningen att må bättre på så vis.

På en av förskolorna har jag läst ett citat som jag tycker är bra, så det får avsluta mitt inlägg idag, eller iaf budskapet, för jag minns det inte ordagrant:

”Beteenden som får uppmärksamhet är dom som upprepas”

Ha det riktigt bra!

(Jag ligger efter i bloggläsandet så ni som har bloggar och undrar vart jag tagit vägen, snart är jag nog ifatt med mig själv så jag hinner med er också, ska ni se)

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Tina sa...

Hoppas ni får en lugn och bra jul, ja mellan de stunder som kanske inte är lika lugna ! Känner igen mycket i hur ni har det. Må gott och krya på dig. Kram Tina

Maritha sa...

Den förkylningen hoppas jag inte blir långvarig!!!!!

Skönt att det inte är nån stress hos er så ni får en lugn och fin Julhelg, lite kan det säkert hända ändå :o))

Vad du är gullig som sprider din glädje omkring dig till ditt andra jobb, tur dom har dig :o))

Kram Maritha

Photo by Maria sa...

Förkylningen hoppas jag blir lindrig, jag har ju haft och har en seg rackare..

Man kan missa lite bloggar ibland, man måste ju leva med.. =)

Ha nu en fin torsdag..

Kram Mia

Patricia sa...

Det är tur era grannar är förstående .. det underlättare ju .. =)

Härligt för Sune att komma ut på upptäcksfärd i snön .. hi hi.

Du är alltid så gullig Nina, tror dina nya arbetskamrater blir jätteglada.

Hoppas nu att du inte blir sjuk och framför allt att du inte smittar Sandra.

Ha det bäst!
Kram Patricia