måndag 5 december 2011

Vaken!

Nån som dammade nattygsbordet råkade visst komma åt volymknappen på klockradion, så vi vaknade med besked. Men man får väl vara glad att den inte skruvades åt andra hållet, så gott som jag sov… ;)

Det blev ännu en bra dag igår, med en mestadels glad och go tjej som så klart var nöjd med att ”baka pepparkakor” tillsammans med Björne ett bra tag på förmiddagen. Ja, via dataspelet alltså, ni som missade gårdagens inlägg.

Efter maten brukar Göran och Sandra ha lite tid för varandra och Sandra sa att hon skulle fråga pappa… Längre kom hon inte utan orden liksom fastnade där. Det händer rätt ofta och är en av hennes svårigheter, att be om saker. Det låser sig och hon behöver hjälp att komma vidare.

Vid såna tillfällen är papper och penna den bästa hjälpen, om man bara kommer ihåg det. I skolan är dom jätteduktiga på att ge henne papper och penna när det låser sig, men vi har inte fått in den rutinen riktigt hemma.

Men igår kom jag ihåg det och gav henne den möjligheten, och resultatet…


”Du förstår inte vad jag säger” sa Sandra, men med hjälp av teckningen förstod jag alldeles utmärkt att hon ville ta en biltur med ”pappa Göran” och så fick det bli.

Undertiden förberedde jag korttidsväskan och datorn så när Sandra kom hem igen hade vi bara att sätta igång. Men datorn lockade mer än att packa, så korttidsväskan fick jag fixa färdigt själv sen.

Ja, nu har vi korttidsledigt ett par dagar igen och jag kommer inte att prioritera datorn. Men jag återkommer om nån dag, eller så :)

Ha det fint så länge!

♥ Kram ♥

5 kommentarer:

Maritha sa...

Har ju inte riktigt hunnit med att läsa i helgen när jag jobbat, orkar inte slå på datorn när arbetsdagen är slut liksom :o)

En fin helg verkar ni haft med både mys och dator. Det verkar ju väldans bra hjälpmedlet ni fått!

Hoppas ni njuter för full nu på er ledighet!

Kram Maritha

Photo by Maria sa...

Tänk så bra att kunna använda papper och penna när man inte får fram det man vill ha sagt =) Duktiga Sandra och duktiga dig som kom ihåg att ta fram det igår =)

Flyttar ni neråt så jobbar jag hos Sandra ;) Men ett dilemma, jag vill fortsätta jobba kommunalt =)

Ha en riktigt bra dag..

Kram Mia

Patricia sa...

Ha ha .. kunde inte låta bli att skratta över väckningen .. usch för såna dramatiska uppvaknanden ... hi hi.

Det är ju toppen när Sandra kan förmedla sig i bild istället för ord när det låser sig .. och budskapet var ju tydligt .. =)

Hoppas ni har sköna lediga dagar nu!
Kram Patricia

Annelie L sa...

Så skönt att du kom på det här med papper och penna så att det löste sig snabbt utan att det behövde bli mer av det.
Hon är duktig.
Ha det nu riktigt skönt och mysigt på er ledighet.
Massor av kramar

Annika N sa...

Vad bra att hon ritar det hon vill..fiffigt :-)Hoppas att ni haft en riktigt härlig helg.

Kramiz !!! Annika