fredag 2 december 2011

Lindrig sjuka

Det verkar inte vara någon större fara med Sandras förkylning än så länge och vi hoppas förstås att det inte blir värre så hon kommer iväg till skolan och korttids på måndag. Det ser lovande ut, men man vet ju aldrig.

Igår tog Göran och Sandra en biltur så jag kunde dammsuga, för det undviker vi när Sandra är hemma. Hon blir stressad av ljudet och skulle lätt få utbrott då. Jag hade ju tänkt få det avklarat när hon var i skolan, men det blev ju inte så, riktigt.

Efter bilturen jobbade vi lite med datorn och testade den nya bokstavstavlan som fungerade jättebra.


Här kan jag enkelt visa vilken bokstav Sandra ska skriva utan att hon känner att jag kommer för nära och inkräktar. Det var toppen, helt enkelt!

Jag har bara plastat in en liten ram, lagom för en bokstav i taget, och sparat tillräckligt mycket plast på ena sidan så att jag har något att hålla i.

Sen har jag en ram till, som är ituklippt, så jag kan rama i ett helt ord. Det ligger på bordet här.


Men nu har julstressen börjat smyga sig på. Det behövs ju väldigt lite jul för att det ska bli för mycket jul. Hemma har vi ingenting, men helt utan jul är ju inte omvärlden så här års. Det blev pepparkakor på korttids och ljusstöpning i skolan, och dessutom adventsljusstakar.

Det räckte för att få igång julsnurren i Sandras huvud. Så igår kväll svämmade det över av jul och annat som så klart slutade i ett utbrott. Vi skalar av så mycket vi kan, men helst skulle man bo på en öde söderhavsö hela december.

Sandra kommer ju ihåg hur det brukar vara, så det är inte alltid det räcker med att vi låter bli att berätta. Hon kan ordningen och vet vad som väntas. Bl.a. att vi brukar åka till assistansbolaget på lite julmys och då har dom julklappar under granen som är till kunderna, dvs bl.a. till Sandra.

Dom har julmys med julbord och paketutdelning för alla, men det kan inte Sandra vara med på, så vi brukar åka dit och ha ett eget litet anpassat fika, vilket har fungerat jättebra. Men tidigare har hon inte haft förväntningarna innan, så vi får väl se hur det går den här gången, om vi ens kommer dit.

Julmys på Svensk Personlig Assistans 2009

Vi kan inte berätta om det för henne redan, för vi ska inte dit förrän den 22:a, och den väntan är alldeles för lång. Men hon fattar ju att det ska komma, så det stressar henne nog mer än själva julen för tillfället.

Vi hoppas på en lugn dag och en pigg Sandra. Och lite jobb till mig skulle sitta fint… Ha det så bra, ni som läser!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Anna A sa...

Hej. vad jobbigt för sandra att känna stressen, alla är ju små stressade inför jul men vi klarar ju av stressen. men för Sandra verkar det vara väldigt jobbigt.

En fråga. kan dem inte ta bort peparkaks baket på kortids?
Och låta bli att göra adventsljustakar med henne?


hoppas hon får en kort varig försylning

Maritha sa...

Det var ju synd att det inte klaffade med att INTE göra julgrejer med Sandra när ni nu ser att hon mår bra utan det!!!!

Hoppas det kan lugnas ner så hon mår bra igen!

Skönt att ni kan se fram emot ledigheten när det verkar vara en lindrig förkylning :o))

Fredagskram Maritha

Annelie L sa...

Så skönt att Sandra inte verkar bli så sjuk, det vore ju jättetråkigt om hon inte kom iväg till korttids, nu när du planerat så bra för er ledighet.
Det verkar som om ni kommit igång riktigt bra med data hjälpmedlet som ni äntligen fått efter alla turer hit och dit.
Go helg på er!! Kram Annelie

Amonazon sa...

ja julstressen börjar kännas även hos oss, men kanske mest hos mig.
Som tur är ska vi inte ha julmiddagen i år, det känns skönt, men det blir knytis och dottern vill göra godis att ge bort i julklappar.
Och då måste mamman som inte ska äta godis hjälpa till.
Hur ska det gå?
Kramar och lycka till med WF på dina lediga stunder.

Patricia sa...

Va skönt att det verkar vara en lindrig sjuka, hoppas hon piggnar till över helgen och kommer iväg till skolan på måndag.

Tangenbords-ramen var jättefiffigt, du får till det så bra!

Ha en skön helg och hoppas den blir lugn hos er.

KramPatricia

Photo by Maria sa...

Skönt att förkylningen inte är så farligt, men så synd att Sandra skall bli så stressad av allt julande runt om =( Hoppas att det lugnar ner sig ändå..

Kram Mia