torsdag 2 juni 2011

Härliga sommar?

Sommarlovet närmar sig med stormsteg. En underbar tid med härliga barndomsminnen. En skön lång och välbehövlig ledighet…


Inte om man behöver struktur och rutiner för att må bra. Inte för dom flesta npf-familjer. Då är sommarlovet en av dom värsta tiderna på hela året. Första lovdagen börjar nedräkningen till skolstart. Tio långa veckor att fylla med rutiner och lagom aktiviteter. Så lite förändringar och orosmoment som möjligt. Tio långa intensiva veckor. Sen behöver föräldrarna semester!


Men vi har det jättebra, så för oss tror jag nog att sommarlovet kommer att gå bra och vi kommer inte att bli helt slutkörda eller ta ut skilsmässa innan höstterminen börjar. För vi har en fungerande vardag runt Sandra även på loven, tack för det! Det har vi inte alltid haft, så jag vet hur det kan vara… Styrkekram till alla som kämpar där ute!

Vårt sommarlov kommer att gå ganska smärtfritt, med ganska utvilade föräldrar, tack vare att vi har ett fungerande fritids och korttids som ger oss föräldrar avlastning, och Sandra sysselsättning, med jämna mellanrum under hela lovet. Det borde alla få ha! Eller, allra helst, barn inom npf skulle slippa ha lov...


Nåja, igår kom damen hem och var glad och nöjd efter skola och korttids, så hela eftermiddagen och kvällen gick galant utan några missöden eller låsningar. Nu har vi klarat av frukost och morgonbestyr här och lite morgonhumör, men det brukar gå över när damen vaknat till ordentligt och ser hur dagen ska bli.

Grillning står på schemat idag, men jag har ingen lust att gå ut redan, så damen är lite sur över det för tillfället… När Göran har vaknat och käkat frukost ska Sandra få sin nya kamera iaf, och då kan vemsomhelst gissa vad vi kommer göra resten av förmiddagen… Eller, åtminstone tills batteriet är slut :)

Hur vi hade det på vår senaste ledighet kan ni läsa om lite längre ner, om ni har missat det nu när jag kom av mig i mina bloggrutiner lite. Ha nu en skön helg, vare sig ni är lediga eller inte!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket mysigt kort på Sune...sådär som katter ska försvinna i gräset om somrarna :)
Nej det är verkligen inte alla som får den hjälp de behöver, de rutiner som underlättar och gör sommarloven till en skön tid.
Det ska bli kul att se vad Sandra tycker om sin present.
Önskar er en fin ledighet med mycket gott från grillen och många glada miner!
Kram kram Lena

Patricia sa...

Ja man önskar ju att alla fick den hjälp, den avlastning, aktivitet o.s.v. som just den familjen behöver. En självklarhet kan man ju tycka men vet ju att det inte är så .. =(

Jag är jätteglad att ni har fått till det så bra runt Sandras behov.

Tänk va glad Sandra kommer att bli över kameran, va roligt, det blir nog myyycket fotograferande nu .. hi hi.

Och jättefina bilder har du tagit, jag gillar den där vägen med allén skarpt .. så härlig känsla i den.

Ha en bra dag!
Kram Patricia

Photo by Maria sa...

Ja lov kan ställa till det ordentligt för många.. Hos oss har vi alltid haft turen att fritids legat på skolorna min tjej gått i så då kan man hålla samma rutiner.. Numera så tar hon inte semester från DC heller mer än ngn dag så då fukar det med.. Men för de som inte har "egen" personal kan det vara värre för..

Så kul med en egen kamera för Sandra..

Ha så kul idag..

Kram Mia

Ulla sa...

Hallå vännen!

vad spännande för Sandra att få en egen kamera och hon är ju jätteduktig på att fota tycker jag så ni kommer nog att få en fin eftermiddag utomhus med kameran i högsta hugg!

Kramar till er alla och en trevlig helg på er!

Ulla

agneta sa...

Vad trevligt med två fotografer i familjen! Det kommer att bli många fina kort förstår jag.

Vet hur lov/semester kan "ställa till" det för personer som är beroende av rutiner för att det ska fungera bra!

Kramar till er, ha det så gott!/Agneta

Bellan sa...

Det känns så skönt att du förstår hur livet är för familjer med NPF. Hade varit intressant att läsa en blogg skriven av dig på den tiden som ni kämpade för att få en bättre fungerande vardag, för det förstår jag att ni gjort (kämpat alltså).

Kul med Sandra och kameran!
Kram från mig!
//Bellan