fredag 3 juni 2011

Fota hit och dit

En härlig ledig dag blev det, när morgonhumöret väl hade lagt sig här igår morse. Sandra fick sin kamera, och ja… resten kan ni ju räkna ut själva…


Sen ville ju damen sätta in foton i sin pärm, förstås. Visst kan jag skriva ut dom på fotopapper så hon får dom direkt, men ujuj vad dyrt det skulle bli. För har Sandra fått en idé så har hon, liksom.

Bara igår fotade hon 300 bilder och då var hon duktig! Alltså hon knäppte inte bara hej vilt utan tittade verkligen ut motiven först. Ni kan ju tänka er om hon får hållas fritt och jag sen börjar skriva ut direkt…

Nä, då är det bättre att hon från början får förstå hur det går till. Ladda in allt i datorn, välja ut några som man gillar och sen skicka in för framkallning och vänta tills det kommer i brevlådan.


Det har vi gjort och så kommer hon att vilja göra varje gång hon har fotat sen. Och det är ju egentligen det bästa, att det inte dröjer för länge innan hon har korten. Men jag hoppas att hon kan nöja sig med att vi samlar ihop några ett tag innan vi skickar efter fler framöver.


Senare blev det grinigt och snurrigt. Värmen gör ju att damen behöver dricka mer vatten, vilket kan vara en orsak, annars blir jag inte klok på det här. Men vi tror att det var lite vätskebrist som orsakade både gnäll och yrsel, för trappen ner till badrummet gick inget bra alls.


Efter ett par extra glas med vatten kom det goda humöret tillbaks igen, och inga fler låsningar i trappan. Däremot kom hon av sig i toa- och badrutinerna, så det blev inte gjort ordentligt det som skulle göras, varpå vi var tvungna att göra om proceduren igen, vid läggningsdags, och då var damen lite för trött. Men det är bara att ta sig igenom måstena och det gick rätt bra ändå.


Risken är ju stor att det blir en massa tjafsande och låsningar, som leder till utbrott, om Sandra är uppe för länge så hon hinner bli tröttare än hon orkar, liksom. Men, som sagt, det gick bra, altihop :)


Idag står det fritids på schemat och sen är det ju helg igen. Ha det fint, ni som kikar in här! Dagens fotoskörd bjuder Sandra på, förstås. Visst är hon duktig!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Annelie L sa...

Godmorgon,
Ja Sandra är verkligen duktig, många fina fotografier. Hon går i sin mors fotspår. Hoppas ni får in bra rutiner för hur ni ska framkalla bilderna så att både ni och Sandra kan känna er nöjda.
Det var antagligen värmen och för lite vatten som gjorde sitt till idag. Låsningen lite senare kan väl kanske (säger jag utan någon som helst erfarenhet) vara att hon haft så mycket nytt under dagen att tänka på,för alla dessa 300 kort måste ju ha tagit på energin, nån stans.
Hoppas nu ni får en fin dag du och Göran när Sandra är på fritids och en härlig helg tillsammans hela familjen, med mer fotografering kan jag tänka ;))
Kram du fina.

Patricia sa...

Ja hon är ju jätteduktig på att fota, att få in motivet centrerat och allt. Jättekul!

Men jag förstår ditt dilemma att inte kunna framkalla allt på en gång, hoppas det funkar att hon kan vänta lite så den biten med funkar som ni vill .. =)

Ha en toppenskön helg!!
Kram Patricia

Anonym sa...

Men så roligt att hon blev så förtjust i att fota =)
Hon är ju jätteduktig. Å andra sidan så är ju våra barn bra på bilder, så det kanske hänger ihop vem vet.
Det låter som ni hade en riktigt skön dag med fint väder även om det blev lite tokigt med rutineran på kvällen.
Skönt att hon får åka till frittids idag.
Kram på er fotonauter och ha en njutbar fredag
Lena

Photo by Maria sa...

Duktig är hon Sandra och säkert blir det ännu bättre med tiden så nu får du akta dig ;-)

Ha nu en fin solig dag..

Kram Mia

Annika N sa...

Vilka härliga bilder :-)Sandra är ju riktigt duktig.
Ha en fin dag !!! Kram Annika

Bellan sa...

Vad roligt att Sandra gillar sin nya kamera, det är ju en jättebra sysselsättning för det går ju att vara både inne och ute med det.

Duktig är hon iaf, och nu ligger ni i riskzonen att få vara med på fler bilder förstår jag. Men det är ju bara trevligt för oss läsare att se ;)

Kram på dig bästaste Nina!
//Bellan