lördag 25 juni 2011

Anpassade traditioner

Hur många var det som mumsade grillad korv med bröd frampå midsommaraftonens kväll?


Fast lite vanliga midsommartraditioner hade vi också…

Ja... men bara en :)

Matjessill gillar vi alla

Efter lunch ville damen bada… Ja, eftersom hon inte nöjer sig med att vi säger att det är för kallt så fick hon hoppa i.

Hujedamej så kallt det var...

Men kom snart upp igen, om jag säger så. Vi var ju tvungna att köpa ny pool för inte så länge sen, och nåt vidare ”värma-upp-vatten-väder” har det inte varit sen dess. Men hon blev nöjd med ett snabbdopp och det är ju huvudsaken :)

Dans, midsommarstång och massa folk är inget för Sandra

Vi hade tänkt grilla kött till kvällen, men med Sandra funkar det bäst att grilla på dagtid, och då ville vi ha sill. Sen ville Sandra ha tårta, och inte en hemmagjord jordgubbstårta, utan en färdig prinsesstårta, sån man hittar i affärernas frysboxar, ni vet.


Ja, det går ju det med :) Och med tårta i magarna så orkade vi inte äta så mycket mer än grillad korv till kvällen. Sandra måste ju hinna äta innan kvällsrutinerna börjar, och det var inte tillräckligt många timmar mellan tårta och middag för att vi skulle orka äta så mycket.

Damen var go och glad mesta tiden och det är ju det som är det viktigaste i vår familj, som ni vet. Lite krocket hanns med också, före grillningen. Med ”Sandra-regler” dvs slå klotet lite som man tycker genom dom portar man har i närheten, eller nåt. Alla deltagare som träffar klotet vinner! Men jag hann inte fota det, för Sandra vann (läs tröttnade) ganska fort.

När det var dags för kvällsrutinerna så var det Görans tur att fixa det, men vi bytte på schemat, för jag hann sova middag en stund på dagen och Göran var jättetrött när kvällen kom. Så när nattningsproceduren var klar, sov han så gott i soffan. Det tar på krafterna att anpassa traditioner i lagom dos :)

En till som var trött efter nästan hela dagen ute

Om nån som inte känner till oss nu råkar kika in här och tycker att vi låter vårt barn styra vårt liv för mycket så får ni tycka det. Vi har inget val och vi är inte bara föräldrar utan assistenter också, och skulle vi inte anpassa livet efter Sandra så skulle vi inte sköta vårt jobb ordentligt.

Och eftersom inte Sandra kan anpassa sig (inte för att hon är bortskämd, utan för att hon har en funktionsnedsättning som hindrar henne) så har vi bara att anpassa oss istället, vi som kan. Plättlätt och inga konstigheter när man har vant sig vid det :)


Tack, Annelie L, för komplimangerna ang. mina foton, det gör en glad amatör ännu gladare :) För er som vill så finns det fler foton på Amatörfotografen, bara att klicka på länken i högermarginalen. Och jag gillar om ni klickar på gilla-knappen när ni är där inne :) Det funkar inte som det ska när jag försöker sprida sidan så det får ni gärna hjälpa mig med om ni vet några fler som skulle gilla…

Och som svar på Annelies fråga så tycker Sandra att det är roligt att fota, men vi har sagt att vi bara gör det när vi är lediga och inte har annat inbokat, så nu var det ett tag sen vi hade tid att ta fram kameran, men det blir säkert en del fotande för oss båda nu i helgen, gissar jag.

Må så gott!

♥ Kram ♥

9 kommentarer:

Annelie L sa...

God fortsättning på midsommaren...
Jag tycker det låter som om ni hade en riktigt mysig midsommarafton.
Vi gick heller inte till nån midsommarstång i går. Just nu känns det viktigast att dagarna är så lika och inrutade som vanligt, det fungerar bäst så.
Så skönt att Göran och Sune kunde få en liten tupplur på soffan efter en lång utedag. Det syns verkligen på Sune hur gott han sover.
Vi skippade tårtan helt och hållet, vi åt bara jordgubbar o grädde, så jag tycker nog att er prinsesstårta är ett strå vassare.
Jag förstår att ni inte fotograferar varje dag,det skulle naturligtvis bli alldeles för jobbigt. Men det glädjer mig att Sandra inte tappat intresset för det utan fortfarande tycker det är roligt.
Massor av helg kramar som räcker fram till er helg på måndag.// Annellie

jeannette sa...

Hej vännen
Vilken tur att vi kan anpassa oss och man måste ju inte göra som alla andra o avsätt hade ni en bra midsommar afton och det hade vi med. Vädret var på vår sida och vi kunde sitta ute hela kvällen. Hoppas nu du får en fortsatt skön helg. kramar i massor till dig.
Härliga foto du tar även på Amatör sidan

Sparkler sa...

Glad midsommar till er med, Nina. Och bara en tanke: Hur mycket anpassar inte de föräldrar som späckar kalendern med Legoland, nöjesparker, Vimmerby, Astid Lindgrens värld etc.? ;)
Jag kör också traditioner som mina barn mår bra av. Vi skjuter våra nyårsraketer senast klockan åtta på kvällen. Igår åkte endast döttrarna till midsommarstången (med morföräldrarna), då sonen blånekade. Sådant som får alla att må bra.
Men idag har jag faktiskt tänkt göra något extra med barnen.
Sköt om er, kram.

Annika N sa...

Huvudsaken är ju att det fungerar bäst när ni inte har så mycket vanliga traditioner. Kan förstå att Sandra inte ville bada länge..Brr ;-)
Håller med Annelie att det är så fina bilder..

Ha en fortsatt härlig helg !!! Kramelikramen Annika

ann sa...

Vi åt också korv med bröd igår kväll men den var kokt.Låter som en lyckad midsommarafton..Helt rätt att anpassa dagen så det passar Sandra och det är ni så bra på.Vi beslöt att stanna hemma igår kväll,koppla av och se på film.Kramar från Åland.

Bellan sa...

Haha, vi åt inte korv med bröd men grillad hamburgare med bröd! Jag tycker ni gör livet så fantastiskt med Sandra så hon får må så bra som möjligt. Det är ju det som är det viktigaste, som du skriver.

Skönt att ni kan turas om med Sandra, så när den ena är för trött så tar den andra över.

Du tar så fina foton, speciellt de på Sune blir jag fundersam på hur du fixar?? Katter är ju aldrig stilla... Snyggt med de där närbilderna på honom!

Kramisar till er alla!
//Bellan

Photo by Maria sa...

hade ni inte anpassat efter Sandra så hade ni inte varit passande föräldrar och det är ni verkligen..

Många goa kramar till er..

Mia

agneta sa...

Jag tycker också att ni verkade ha haft en mysig midsommarafton hos er. Och säkert är det fler än ni som åt korv och bröd också på kvällen.

Ni anpassar allt för Sandras bästa och det är det viktiga,heder åt er!

Hoppas ni får en bra söndag också!

Kram Agneta

Anonym sa...

Undrar om det var en förälder till etyt barn med autism som kom på uttrycket "lagom är bäst!"
För helt klart så är det ju så man måste tänka.
Även om det var väldigt kallt så ser ju Sandra hur nöjd ut som helst på badbilden ;)
Det är ju huvudsaken och så slipper man den diskussionen, alltid skönt när de kan upptäcka saker själva!
Det låter som ni hade en fin dag även om husets herrar var väldigt trötta då kvällen kom.
Kram på er//Lena