måndag 27 juni 2011

Bredvid-hjälp

Gårdagen började med en låsning. Man är ju beredd hela tiden och ibland måste man ingripa medan det ibland är bättre att avvakta. Så man har alla känselspröt ute och läser av minsta tecken, hela tiden.

Sandra måste få vara ifred, men hon klarar sig inte själv. Alltså görs stora delar av mitt jobb bredvid, liksom. Skulle jag t.ex. sätta mig vid frukostbordet tillsammans med Sandra så skulle det leda till oro och så småningom utbrott, och ingen frukost äten.

Så jag är i rummet bredvid, och lyssnar av alla tecken hela tiden. Jag hör oftast direkt när jag måste ingripa. Igår morse var det nånting som störde och det stönades i köket. Men går man in för tidigt så kan det också leda till utbrott, så jag väntade. Ibland går det över, men oftast blir oron värre och värre och då måste man gå in.

Hon kan ju oftast inte be om hjälp utan man hör på ljuden att det är nåt. Det börjar med små stön och sen kommer suckarna. Efter ett tag kommer konstiga ljud och påhittade ord. Sen svordomar… Sen stampande i golvet. Går man inte in i tid så blir det utbrott, och går man in för fort så leder det också oftast till utbrott.

Dagen blev iaf bra och vädret med. Vi grillade fisk i folie och det blev himlans gott.


Och Sandra badade en stund. Nu börjar det bli lite badvänlig temperatur så snart får hon sällskap i poolen :)


Idag har vi korttids, men bara till imorgon den här gången. Vi har ju åtta dygn korttids i månaden, eller har haft, det är nyligen ändrat till 8-10 dygn i månaden. Det är nämligen så att Sandra mår bäst av att alla veckor är lika, och att det alltid är korttids måndag till onsdag (även om vi ändrar lite nu på sommarlovet för allas skull).

Vissa månader är det ju fem av en veckodag, och då räcker inte åtta dygn den månaden, utan då blir det bara ett dygn en av veckorna. Vi har fått ett nytt beslut nu, men det börjar gälla i höst, när den nya korttidsplaneringen görs. Eftersom vi ändå har ändrat lite i sommar så tyckte vi inte att vi behövde det där extradygnet nu.

Dels så underlättar det ju för korttids, som ju redan har planerat sommaren, och dels så hinner vi prata med F-kassan och få med den ändringen i nya beslutet, eftersom Sandra har assistans de timmar som hon är hemma.


På tal om det så ska handläggaren på F-kassan komma imorgon så vi kan gå igenom beslutet och dom ändringar som blir till hösten med både korttidsdygnen och längre skoldagar. Det är alltid lite pirrigt att gå igenom beslutet igen, för man vet aldrig hur saker och ting tolkas.

Sandra behöver ju fortfarande lika mycket hjälp, så egentligen är det bara tiderna som ska justeras, men man vet som sagt aldrig.

Idag ska Göran jobba och jag tänkte njuta lite ledigt.
Jag önskar er en fin dag!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Annelie L sa...

Det är ett jobb med ständig uppkoppling av hjärnan,du är på helspänn hela tiden även då det är tyst och till synes bra. Det är inte underligt att din stackars hjärna blir överhettad allt i mellan åt och behöver krypa ner under täcket och bara sova bort nåt dygn.....
Jag har ju provat på det en liten ,liten stund och jag är glad att jag gjorde det, men väldigt glad över att fått återgå till en helt vanlig vardag igen.
Har ni samma handläggare, eller har ni fått byta? Det är väl större chans att bedömningen blir som innan om det är samma person som ser över behoven.
I vilket fall som helst, jag önskar er Lycka till !!!

Ha nu en jätteskön ledig dag och var rädd om dig vännen<3
Kram Annelie

Anonym sa...

Nej det är inte alltid så lätt att komma i exakt rätt ögonblick...men ibland lyckas man! Skönt att det börjar bli lagom i poolen så hela fami8ljen kan vara med och turas om att njuta.
Kan ni aldrig åka till sjön och bada med Sandra? Blir det en alldeles för stor grej?
Ha en skön dag och njut av din egentid!
Kramar hela dagen//Lena

Mamma Z sa...

Ja visst blir vi skapliga proffs på att läsa av..att tolka små ting som andra inte ens skulle lägga märke till..och ibland gör vi rätt och ibland fel..men duktiga är vi eller hur??

STOR KRAM

Maritha sa...

Jag anser dig vara ett proffs på det där med avläsning!!!!!

Skönt att det snart är dags för dig att doppa dig i poolen, jag tror jag måste ta ett dopp i älven idag bara för att svalka av mig lite :-))

Håller tummarna att ni får ett bra möte!

Kram Maritha

Bellan sa...

Säger som de andra här - visst blir vi duktiga på att känna av minsta detalj hur läget är!

Oj, förstår att det är pirrigt för er i morgon! Men det går säkert bra ska du se. Finns ju ingen anledning att ändra på det beslut som finns (förutom lite korrigering då). Men samtidigt vet man inte vad fk får för sig....

Snygg bild på fjärilen!!
Förresten, på vilket sätt tycker du att det är lättare att kommentera genom ett pop-up-fönster i stället för som jag har det på min sida? Det finns ju lite olika varianter på hur man kommenterar....

Kram igen och hoppas ni haft en fiiin dag!
//Bellan

ann sa...

Alla gör vi olika..Vi låter vår son äta vid sängen,han behöver få ta det i lugn takt.Har ni alltid haft så många dygn eller har det ökat med åren?Här på Åland vet jag att vissa har en vecka/ månad eller en helg/ månad,allt beror på föräldrarnas önskemål.Vi har inte utnyttjat det ännu men i framtiden säkert.Lycka till med mötet!Kramar från Åland.