fredag 17 juni 2011

Efterlängtad ensamhet

Göran skulle jobba igår så jag såg verkligen fram emot en dag med bara mig själv och katten att ta hänsyn till. Jag skulle bara dammsuga, köra en maskin tvätt och hänga den, tömma diskmaskinen och förbereda Sandras schema, kläder och annat inför eftermiddagen. Sen kaffe, tystnaden och jag!


Men jag hann inte hälla upp kaffet för Göran blev klar fortare än beräknat med sitt jobb och var hemma redan till lunch… Alltså, jag har ju ingenting emot att ha honom hemma, och kan ju dricka kaffe ändå förstås! Men jag är nästan aldrig ensam, och jag har ett litet behov av det ibland. Nåja, han har lite mer jobb inbokat ett par dagar, så jag hinner nog ta hand om mig själv lite :)

Jag tog iaf en liten fotopaus mellan måstena, och Sune fick sig lite luft han med. Men att fota krypandes är inte det lättaste när man liksom håller på att svimma varje gång man reser sig :/ Sånt är livet som en lång giraff, haha! Måste jag välja så har jag hellre lågt, än högt blodtryck så det är ju inget som är farligt iaf, bara obehagligt. Och en aningens jobbigt när man vill fota och liksom far upp och ner mest hela tiden.

Sune pratar med fåglarna

Gårdagens rast gick i en rasande fart, troligtvis för att det inte blev så mycket rastande av den, men Sandra var pigg och glad när hon kom hem och eftermiddagen funkade utan missöden, trots att jag själv var lite för trött. Bara vardagen funkar så är man liksom nöjd :)

Och idag tänker jag hinna njuta av rasten för idag har jag inte några större måsten, bara den vanliga förberedelsen. Jaha, sen hade den här veckan gått då… Jösses! Bara nio veckor kvar… ;)


Annelie L undrade om det inte är bättre att ta bort räkneverket och inte oroa sig över läsarantalet. Jo, kanske det. Fast nu oroar jag mig inte på det viset, utan jag tycker det är lite roligt att se hur många som kikar in hos mig. Sen när besökssiffran halverades så började jag mer fundera på orsaken och om jag kan göra nåt åt det. För utan läsare skulle det inte vara nån vits att blogga.


Jag avslutar med ett stycke från en kommentar jag fick av Lena i förra inlägget. Jag tycker det var en bra tanke, och en påminnelse om att glädjas åt allt man har istället för att sakna det man inte har.

”När jag får frågan om hur det är brukar jag ibland svara att jag är rik. Rik på erfarenheter. Rik på intryck. Rik på nya situationer. Vädigt rik!
Bara att tänka på hur rik man egentligen är och hur många det är som är lite mindre rika, kan göra mig piggare på en gång!”

♥ Kram ♥

7 kommentarer:

Maritha sa...

Det var tänkvärda ord Lena skrivit och så sanna, tänk om fler kunda anamm det så skulle fler vara positiva till livet.

Visst är det skönt att vara ensam ibland och få rå sig själv.

Du tar så fina foton Nina, hittar verkligen motiv!

Hopaps du får lite välbehövlig vila idag!

Kram goaste / Maritha

Annelie L sa...

Det var väldigt fint och bra tänkt av Lena. För vi är många som är rika på mycket och det är nog något vi behöver påminnas om ibland, när vi tar det mesta för givet och klagar över småsaker.
Jag har också lågt blodtryck, men som du säger, hellre lågt en högt....det är ju inte farligt med lågt blodtryck, bara lite obehagligt då och då..

Så vacker den översta bilden i din blogg är idag. Så rogivande och lugn på något vis.
Precis sådär brukar Zikoria prata med fåglarna också, det ser lite roligt ut...
Hoppas du får lite egentid vännen där du kan njuta av ditt egna trevliga sällskap, det är viktigt att ha det ibland, hur mycket man en älskar sin familj.
Massor av go kramar till dig.
Annelie

Anonym sa...

Ja det var en fin tanke...
Det är itne lätt att hitta de där stunderna av ro och bara njuta. Det blir liksom för många måsten som ska göras när barnen inte är hemma ibland. Sånt som inte är så lyckat att göra när de är med.
Hoppas att du får en skön njutastund idag då med kaffe och ensamhet ;)
Kramar om gumman...och du är inte ensam om att ha mindre läsare, jag har också bara hälften kvar ungefär...
Lena

Annika N sa...

Mycket kloka ord..Erfarenheter berikar en :-)Jobbigt att du blir yr när du reser dej, känner av det lite med när jag reser mej för snabbt.
Finfina bilder !!!

Ha en härlig rast !!! Kramiz Annika

Bellan sa...

Vilken fantastisk bild, den översta med vattnet!
Och Sune är som vanligt charmig ♥

Så skönt att du kan koppla av med kameran och hämta energi från en fotorunda.

Tänkte lite på det där med läsarsiffrorna... jag kommer ihåg när ni var på semester på Marbella sist. Då sjönk mina läsarsiffror drastiskt. Det verkade som att flertalet av mina läsare kom till mig via din sida, så du betyder mer än du tror!

Hur som helst så gillar jag din blogg, det vet du!
Styrkekramar från mig!
//Bellan

Photo by Maria sa...

Mina läsarsiffror minskar med och det gör de var sommar så det skall du nog inte stirra dig blind på..
Jag själv tex har inte varit inne på ngn blogg den senaste veckan, finns så mycket annat man vill göra nu.. Så var bara lugn, det kommer att öka igen..

Ha en fin fredagskväll..

Kram Mia

ann sa...

Jag har också lågt blodtryck och det känns obehagligt då det snurrar.Det är skönt att vara helt ensam,jag njuter då jag är det.Livs viktigt enligt min mening.Det var tänkvärda ord Lena skrev,jag glömmer lätt bort det då det är jobbigt runt en.Kramar från Åland.