tisdag 28 juni 2011

En skön dag

Sandra har fått lite andra sov-vanor, tror jag. Hon har alltid vaknat på nätterna men för det mesta inte stört någon. Ibland vill hon upp och ibland blir det tjafs och utbrott, men oftast ligger hon kvar och somnar om efter ett par timmar.

Nu somnar hon senare på kvällarna och vaknar senare på nätterna. Det innebär att hon precis hinner somna om tills det är dags att väcka henne… Det är ju inte så mycket att göra åt, men vi hoppas att det inte blir övertrötta dagar framöver.

Igår gick allt bra iaf, trots att hon var vaken när jag gick upp och sov när hon skulle upp. Pigg och glad kom hon iväg utan problem.

Göran jobbade och jag slappade på förmiddagen och efter lunch slappade vi båda två. En väldigt liten prommis och sen mera slappa med varsitt glas vin och nyplockade jordgubbar i skuggan.


Idag kommer vår handläggare från F-kassan, och en person från assistansbolaget, hit och går igenom timmarna med oss. Det ska säkert gå bra.

Annelie L undrar om vi har samma handläggare, och det har vi väl. Den här tjejen hade vi i början och vi har inget negativt att säga om henne alls. Sist hade vi en annan tjej som var jättebra och förstod autismen utan att vi behövde förklara något. För det är inte helt lätt att förklara om man inte vet vad det handlar om. Men, som sagt, den handläggaren vi har nu är också bra, så det blir nog inga problem. Det står ju redan allt i beslutet som vi gick igenom sist och det är mest tiderna som ska justeras.

Lenaeff undrar om vi kan åka till sjön och bada. Nej, vi undviker det eftersom det oftast är för mycket folk på badstränderna. Men ibland har vi hittat en liten, nästan egen strand, och då har det funkat. Alternativet är ju annars att vi åker iväg och badar före nio på morgnarna… Men det lockar inte så värst. Så gjorde vi när vi var i Thailand, men vi var tvungna att komma därifrån innan resten av hotellgästerna ville bada, annars låste det sig.


Bellan undrar på vilket sätt jag föredrar pop-upp fönster när man kommenterar. Jo, sen det började strula med kommentarerna på Blogspot så måste man fylla i namn och bloggadress för hand varje gång man kommenterar, men i pop-upp fönstret behövs inte det.

Ann undrar om vi alltid har haft 8 dygn korttids/mån. Nej, i början hade vi 4 dygn/mån. men utnyttjade kanske ett. Sandra orkade inte vara där så mycket då. Det var innan vi bytte skola och skoldagarna tog all hennes energi så det blev inte någon ork över till korttids. Dom gånger hon var där behövde hon ledigt från skolan efteråt.

Men vartefter livet började funka för Sandra, vi bytte skola, lärde känna henne och fick ett bra samarbete mellan alla som jobbar runt henne, så funkar nu korttids jättebra och vi har sakta kunnat utöka tiden.

I början var det bara några ur personalgruppen också, som hade Sandra när hon var där. Det kunde vi också utöka vartefter Sandra blev trygg och personalen lärde känna henne. Nu kan vemsomhelst av den fasta personalen jobba med Sandra när hon är på korttids.


Det var det hela för denna gång och jag önskar er en fin dag!

♥ Kram ♥

7 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Det kommer säkert att gå bra med handläggaren idag, sen får ni ha det bra resten av dagen med..

Jag laddade hem en annan webläsare, Mozilla Firefox, då funkar det att kommentera utan krångel på alla bloggar, men när jag går genom explorer så funkar det inte, då står det att man inte är inloggad på varje blogg man läser och har de inte pop-up fönster så funkar det inte att kommentera.. Men som sagt öppnar man internet med Firefox så funkar det som det skall :)

Ha nu en fin dag..

Kram Mia

Anonym sa...

Alltså, har du egna jordgubbar hemma på tomten??? Fy så orättvist ;)
Skönt att få till korttids och skola så det fungerar, men hur lång tid tog det att få det att fungera så pass att hon inte behövde vara ledig efteråt?
Vad var det för skola Sandra gick i innan hon började där hon är nu?
Jag blir ju lite nyfiken...
Jag förstår ju att ni inte gärna sticker och badar före nio på morgonen, det blir lite väl tidigt, synd att ni inte har en egen strand :)
Hoppas att Sandra inte är allt för trött när hon kommer hem, utan en go och glad tjej som för det mesta...
Kramar om dig gott, men lite snålt med tanke på de där jordgubbarna..
Lena

Maritha sa...

Ingen höjdare att sticka och bada innan det har blivit riktigt varmt!
Skönt att ni har poolen!

Håller tummarna för mötet men som sagt det går nog bra!

Ha det gott vännen!

Kram Maritha

Annelie L sa...

Håller tummarna för att mötet kommer att gå bra. Det är så viktigt att man känner att handläggaren är med en och inte mot, eller inte förstår vad det handlar om....
Jag "bockar" i komihågmig rutan på bloggarna så är det inga problem att kommentera....

Så härligt det låter med nyplockade ( antagligen solvarma)jordgubbar och ett glas vin, det är vardagslyx som heter duga det.
Kramar om dig min vän och som sagt, Lycka till idag!!

Annika N sa...

Hoppas allt gick bra idag med F-kassan. Gött med lite slapp ibland och härlig sol :-)

Ha det så fint !!! Kram Annika

ann sa...

Jobbigt det där med nätterna,hoppas det blir bättre så småningom.Vår son kan ibland ligga vaken ett tag/vakna en stund på natten,han har då ljud för sig men han stör ingen.Härligt med en slappar dag.Lycka till med mötet!Vad bra att kortis fungerar bra för Sandra.Kramar från Åland.

Bellan sa...

Ojoj, här har jag mycket att läsa ikapp... har varit inne emellanåt och försökt kommentera men sonen har pockat på uppmärksamhet varje gång så det har inte blivit nåt. Nu är jag son-ledig så jag gör nya försök, du slipper mig inte så lätt :)

Hoppas Sandras sömn rättar till sig så ni får ordning på det igen. Men de utvecklas och blir äldre så rätt vad det är ändras sömnrytmen också.

Vad skönt att det funkar så bra med korttids för er också. Du skriver att vemsomhelst av den fasta personalen kan jobba med Sandra - hur många är det?
Till sonen har vi två fasta och en reserv. Nu slussas en till reserv in på prov.

Ha det gott och kramar!
//Bellan