söndag 5 juni 2011

Kortslutning och strömavbrott

Familjen försvann ut i solen på förmiddagen och jag fick lite egen tid för mig själv, vilket inte är helt fel. Jag skulle sätta mig en stund vid datorn med en kopp kaffe. Men först lite ”ska bara” tänkte jag och satte igång att packa korttidsväskan, vilket inte var det lättaste.

Först och främst låg två av dom nya shortsen i tvätten och två var borta… Dom som fanns kvar visste jag inte om dom passade, så dom kunde jag ju inte packa ner förrän vi hade tagit reda på det. Och sen hittade jag en hög med kortärmat som jag inte heller visste om det passade. Förresten kunde jag inte veta vilket väder det skulle tänkas bli i veckan heller.


Det slutade med att jag rev ner alltihop (även alla strumpor och trosor?) och bar ner det till vardagsrummet så Sandra skulle kunna prova shorts och kortärmat när hon kom in. Då ville hon ju komma in genast, förstås… Så det var bara att gå igenom klädhögen det, och kolla vad som fortfarande passade. Anledningen till att jag rev ner trosor och strumpor också var att jag tänkte packa väskan på kvällen, när Sandra sov, men jag hade kanske inte behövt tömma lådorna helt...

Ja, sen var det ju lika bra att packa ner när jag hade fått ordning på högarna och bestämt mig för vad som behövdes beroende på vilket väder det kunde tänkas bli då. Och när jag äntligen var klar med den förbaskade väskan, och hade lagt tillbaks allt jag rev ut när jag tröttnade… så var det ju hög tid att börja med maten samtidigt som en del annat småfix och förberedelser skulle göras. Phu!

När ska man lära sig att det tar längre tid att stressa och skynda sig än att ta det lite lugnt? Okay, det låter säkert inte så jobbigt, men ibland blir det kortslutning i hjärnan av allt ”steget före tänk” och planerande så jag kan inte ens komma på vad som ska ner i korttidsväskan som jag brukar packa varje vecka och i vanliga fall kan utantill.


Nåt kaffe hanns inte med men jag tänkte att jag kunde andas lite efter maten, medan Sandra fick sitt lördagsgodis. Ha! Hur tänkte jag där? Sandra äter ju inte så mycket godis så det tog ju slut innan jag hade hunnit värma kaffet i mikron. Ja, jag vet, men jag har inte så stora krav, jag är glad om jag hinner få i mig nåt koffein alls… Ett par snabba, och för varma klunkar blev det innan vi var ute med kamerorna i högsta hugg.

Sandra kan inte vänta, har man sagt att man ska gå ut efter maten så ska man, liksom. Annars blir det dötid som hon inte vet vad hon ska göra med och då kommer oro och tillslut ett utbrott.


Sen var det ju full fart här ända tills det var chipsdags, men då var damen trött och grinig och jag hade inte ro med nån kafferast, även om det är Göran som chipsar. Kaffe är lixom godast i lugn och ro. Så var det med det. Men imorrn klockan nio är jag ledig och då ska jag åka hem och dricka kaffe när jag har lämnat Sandra på korttids! ;)


På kvällen sen, när Sandra nog precis höll på att somna, så började det blåsa väldigt ute och jag fick gå in och stänga hennes fönster, för rullgardinen stod nästan på tvären, och det gillas så klart inte. Bort med täcket och ha bara lakan då, så hon inte skulle flyta bort i värmen inatt.

Det gick ju bra och Sandra ville bara gå upp ett par gånger innan hon somnade, pjhu! Det är alltid risk med att gå in till henne på nätterna för hon vill oftast inte sova mer sen, och vill hon gå upp så vill hon.

Hursomhelst, det tog bara nån halvtimma så blev det strömavbrott, och ytterligare nån kvart så kom ett illvrål från Sandras rum när hon upptäckte att lampan inte gick att tända. Hon vaknar ofta på nätterna och tänder sin lampa, nämligen. Hon gillar inte riktigt mörkret utan blir orolig.


Vilken tur att sommarnätter är ljusa, så hon nöjde sig tillslut med att jag drog upp rullgardinen lite. Men innan vi fick nån nattro så var klockan över ett. Vi får hoppas att damen kan sova lite till nu på morgonen…

Välkomna till Amatörfotografen på Facebook och kika på fler foton om ni vill och har lust, dom jag är mest nöjd med hamnar där och inte här. Klicka gärna på ”Gilla-knappen” också, så kan ni vara med och tävla sen för jag planerar lite sånt inom kort.


Ha en skön söndag!

♥ Kram ♥

5 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Det lät som en stressad dag igår.. Hoppas den blir mindre stressad idag och att du hinner dricka kaffe i lite lugn och ro..

Ha nu en fin dag..

Kram Mia

Anonym sa...

Oj oj oj!!!
Men Nina gumman då, jag blir alldeles matt bara jag läser här...
Det blev ingen bra dag för dig igår du. Hoppas att du kan ta det LITE lugnare idag då och att Sandra sov en stund extra fram på morgonkvisten.
Du behöver nog andas lite lugnare och vara rädd om dig.
Kram på dig vännen och hoppas att du fick lite gott kaffe i dig nu på morgonen i lugn och ro.
Lena

Patricia sa...

Ja det är ju inte alltid det blir som man har tänkt sig .. =)

Hoppas du hinner med lite kafferast idag och att ni är skapligt pigga.

Kram
Patricia

Annelie L sa...

Ojojoj, min kära fina vän, vilken dag och vilken natt.
Det verkar vara hög tid för lite ledighet, så skönt att ni har några dagar ledigt framför er.
Vilka underbara bilder du har, fantastiskt så duktig du är att fånga de små detaljerna.
Massor av kramar

Bellan sa...

Vilken dag du hade här! Och vilket tålamod precis hela dagen, och natten med för den delen! Phu...

Kramisar till tåliga Nina!
//Bellan