onsdag 29 juni 2011

Mötet

Det blev inte så mycket annat gjort än möte av den sista stunden på ledigheten igår. Men det var ett bra möte och nu har vi bara att vänta och se. Det kändes inte som om det kommer att bli några problem och vi gick igenom det gamla beslutet och konstaterade att läget inte hade förändrats nämnvärt.

Ett nytt intyg behövdes, och då ett som handlar lite mer om Sandra än det intyg hon hade sedan vi sökte assistans första gången, där det bara står om autism i största allmänhet. Nu har vi ju inte kontakt med någon på Hab, som känner Sandra och skulle kunna skriva ett personligt intyg, så jag blir tvungen att störa en av lärarna på skolan nu, mitt i semestertider. Jag hoppas det är okay så F-kassan får sitt intyg så fort som möjligt, eftersom det bör bli klart innan skolstarten då förändringarna i det nya beslutet börjar gälla.

Jaja, det löser sig, och gör det inte det så ordnar det sig ändå! Vi skrev en ansökan om vårdbidrag också, eftersom den största delen i att få en fungerande tillvaro för Sandra består av en god planering och ”steget-före-tänk” som inte tillhör assistansen, men där man kan få vårdbidrag istället.


Efter mötet blev det lite mat i magarna innan Göran åkte iväg för att storhandla. Han fick åka själv eftersom vi inte hade hunnit innan Sandra kom hem. Hon var en riktig solstråle som sken ikapp med den riktiga solen när hon kom hem pigg och nöjd. I kontaktboken stod det om en mestadels nöjd tjej hela korttidsvistelsen och idag är det fritids som gäller.

Ang. strul med kommentarerna i blogspot så tipsade Nattmia om att öppna Internet med Firefox. Tack! Jag laddade hem det när det var strul förra gången, men sen fattar ju inte ”otekniska Nina” hur man gör... :) Att bocka av rutan ”kom ihåg mig” som Annelie L tipsade om, hjälper tyvärr inte i det här läget. Fast det är inget stort problem, men det tar lite tid när man måste fylla i uppgifterna varje gång.


Lenaeff hade massa roliga frågor. Eller iaf tre...

Snabbast först - Har ni egna jordgubbar? Japp! :)

Hur lång tid tog det innan Sandra orkade vara på korttids utan att behöva ledigt efteråt?
Det minns jag faktiskt inte… Men vartefter vi lärde känna Sandra och hennes behov så vi kunde anpassa allt runt henne, både hemma, i skolan och på korttids, så började det fungera bättre och bättre. Först fick vi plocka bort ”allt” för att sen kunna lägga till lite i taget. Det gäller ju det mesta runt Sandra, först skala av, sen bygga på.

Vad gick hon i för skola innan ni bytte?
Hon gick i en särskola där det saknades autisminriktning och det ”tänk” som krävs för att många med autism ska fungera och må bra. Det vände när vi bytte skola, kan man säga. Så jag vet hur viktigt det är med rätt förståelse för personer med autism. Det är en enorm skillnad på Sandra nu och då.

Det var jag förresten noga med att poängtera på mötet med F-kassan också. Det att Sandra mår så bra, och att allt fungerar bra nu, beror på allt arbete vi lägger ner, alla som jobbar runt Sandra, hemma, i skolan och på korttids. Ja, och taxi med, för den delen. Allt är anpassat och alla jobbar åt samma håll med ett gott samarbete, därför mår hon bra.


Handläggaren frågade hur ofta Sandra har utbrott och hur vi hanterar dom. Jag sa ju att det största jobbet lägger vi på att undvika utbrotten. Tack vare anpassning och struktur har vi nästan aldrig utbrott längre. Det handlar inte så mycket om att lösa situationen, utan allra mest om att hitta orsaken för att kunna förhindra konsekvenserna.

Nu ska jag försöka hinna med lite bloggar som har halkat efter när jag har haft annat för mig. Ha det kanoners!

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon madam...
Fy så orättvist att ha egna jordgubbbar att bara hämta i trädgården :(
JAg antar då att den skola som Sandra nu går på bara är för barn/ungdomar med autism då?
Jag säger som så många gånger förut, jag tycker ni är fantastiska som lyckas hjälpa Sandra på det sätt ni gör. Vilket otroligt jobb ni gjort med tanke på hur bra hon mår och har det.
Det måste ha tagit åtskilliga timmar att klura ut vissa saker som Sandra mått dåligt av för att kunna ändra det påp rätt sätt för henne.
Jaa du Nina...vilken mamma du är, helt otrolig :)
Skönt att hon var så pigg och glad din lila lärka när hon kom hem. Och skönt att mötet gick så pass bra. Skönt att ha med assistansbolaget på det mötet, för det är ju så mycket man gör som man nte tänker på och lätt glömmer bort.
Stora kramen i värmen...var rädd om dig finaste Nina//Lena

Annelie L sa...

Jag kan bara hålla med om allt det som Lena skriver här ovan....ni är fantastiska som föräldrar och alla andra runt Sandra är också bra givetvis, men utan ert idoga arbete, er kärlek och ert engagemang hade inte Sandra mått så bra som hon gör nu.
Ni är verkligen beundransvärda, du borde skriva en bok eller vara ute och föreläsa om allt ert arbete, till hjälp för andra som står i början av sitt kämpande. Ja när Sandra är så stor så hon flyttat hemifrån och du får lite egen tid alltså.
Nu finns ju inte så mycket tid över till annat en jobb och återhämtning.
Jag tror inte läraren har något emot att bli störd på sin ledighet, gissar att hennes elever finns med henne även på semestern...
Underbara rosor du har fotat, är nog mer avundsjuk på dem en jordgubbarna.
Kramen till fina du // Annelie

Mamma Z sa...

Hm..tänk att jag alltid får lära mig i detta virrvarr i diagnoslandet..jag trodde inte att man fick vårdbidrag om man hade beviljade assistenttimmar..

Skönt att höra att allt är bra på alla fronter nu..och jag skriver under på precis som annelie och Lena att du är GREAT..helt otrolig med er tjej!!

STORA VARMA KRAMAR

hönsmamman sa...

Jag har letat o letat men du får nog maila adressen igen; jag är usel på att spara mail i evigheters evigheter ;-)

Maritha sa...

Håller med övriga, ni är helt fantastiska med ert arbete runt Sandra och det är er förtjänst att det går bra och att hon mår bra! Guldmedalj!!!!!!

Vad härligt att hon sken som solen när hon kom hem!

Ha det bra vännen!

Kram Maritha

ann sa...

Vad bra att mötet gick bra.Vi har vårdbidrag för våra barn med diagnoser men även närstående lön för sonen med Autismen.Vi gör själva bidragen men måste alltid ha ett intyg från deras läkare.Nu har även planen inför deras terapier blivit gemensamma och det är bra för då får man vara delaktig i målen.Det är viktigt med ett fungerande samarbete med alla runt Sandra och det är bra att ni lyckas få det.Kramar från Åland.

Photo by Maria sa...

Skönt att mötet gick bra och det går säkert bra med att störa läraren med skulle jag tro..

Här laddade jag hem firefox ---> http://www.mozilla.com/sv-SE/firefox/

Jag använder den inte som standardläsare utan det är fortfarande explorer.. Men jag använder den till bloggar och till FB där jag märkt att det går snabbare att ladda upp bilder och att titta på bilder..

Ha nu en fin torsdag och hoppas att Sandra nu kommit till ro i sin säng och sover gott..

Kram Mia

Bellan sa...

Skönt att mötet gick bra! Ska bli spännande att höra sen om ni får igenom vb samtidigt som ni har assistans till Sandra.

Håller fullständigt med dig i det du skriver om hur viktigt det är att personalen runt de här barnen har rätt tänk. Det hjälper inte att vara gullig, rar och trevlig om de inte har rätt bemötande. Och vilken skillnad det gör!!

Ni är verkligen fantastiska som föräldrar att få det hela att fungera runt Sandra. Det är ett jättejobb. Vilken bra idé i en kommentar här innan - du skulle kunna ge ut en bok i ämnet. Jag har ju lärt mig oerhört mycket av dig via din blogg eftersom våra barn är lika i så mycket. Jag skulle köpa boken direkt!

Kram på dig!
//Bellan