lördag 4 juni 2011

Fota massa mer

Sandra kom iväg bra till fritids igår, förutom att hon blev mycket störd över att hon inte skulle ha jacka… Det var shortsväder och på tok för varmt med jacka, och eftersom Sandra har haft jacka hela vinterhalvåret, ja, inte vinterjacka nu på slutet då, förstås ;) så räckte det för att väntan på taxin skulle bli orolig.

Men inte värre än att vi kan köra på och hon vänjer sig. Det gick säkert över på vägen till fritids för där hade dagen varit hur bra som helst. Och hem kom en nöjd tjej som blev ännu gladare när jag föreslog mellis på en filt ute :)


Det brukar inte finnas plats för såna ändringar och det brukar sluta med oro och utbrott, men det var ju så somrigt och skönt ute så vi chansade. Och det gick bra! Efter mellis tog jag dessutom fram våra kameror och då var lyckan liksom gjord sen.


Men jösses så duktig hon är med kameran! Hon kan sätta på, och stänga av den själv, och gör det också utan att man behöver säga nåt. Och hon väljer ut motiven och kollar att dom syns i skärmen innan hon knäpper. Alla foton i dagens inlägg, där hon själv inte är med, har hon tagit. Alltså, digitalkamera är allt en kanoners uppfinning ändå!


Hon får träna på massa saker utan att hon ens märker det och det går att utveckla nästan hur mycket som helst. Kanske ett bra samarbete med skolan framöver, och att hon själv kan fota lite om vad hon har gjort hemma, och i skolan, och sen titta på bilderna i datorn.

Ser ni Bärfisarna i Maskrosen

Den här bilden är helt fantastisk, även om jag kanske inte lyckas förklara det så ni förstår hur stort det är… Men hon tänkte själv ut att hon ville fota när hon klappar Sune, och bara att hon kom på det är ju stort så det räcker när man har autism. Att hon dessutom fixade att klappa Sune med ena handen samtidigt som hon fotar med den andra… ja, det är ju jättestort!


Sen gick vi runt med varsin kamera och fotade lite blommor så jag märkte inte ens att Sandra fotade mig, men vilka bilder hon tog! *stolt mamma*


Göran fyllde upp poolen igår, för den måste ju stå några dagar innan det blir badtemperatur i den, så nu hoppas vi att solen gör sitt för att värma upp lite. Sandra vill ju så klart bada genast, och hon fick kliva i för att känna att det inte var så skönt än.


Men hon förstår ju inte när det blir skönt, så hon frågar om och om igen när det är dags. Jag har sagt att vi sätter upp det på schemat när det närmar sig och att det är många dagar till dess. Men hon frågar fortfarande så hon är inte riktigt nöjd med svaret.

Annelie L undrar om Sandras låsning kunde berott på att hon var trött efter allt fotograferande, och jo, visst kan hon säkert blivit trött av det och att hon blev så uppspelt och ivrig med kameran. Iaf påverkade det säkert lite. Hon blir oftast trött på eftermiddagarna och det får inte bli för sent innan hon är klar med alla måsten och bestyr, för hon är väldigt kravkänslig.

När hon är trött eller sjuk så är alla såna moment jobbiga för henne och då låser det sig väldigt lätt. Allt hon ska göra blir kravfyllt och då räcker det med att hon ska dricka ett glas vatten eller gå på toa för att det ska låsa sig och riskera utbrott. Det är därför vi måste bli klara med alla kvällsbestyr medan hon fortfarande är ganska pigg.

Idag har Sandra bestämt (med Görans hjälp) hemmagjord pizza till lunch, så då får det bli så, helt enkelt. Antagligen vill väl Sandra ut och fota också, så jag gissar att familjen går ut i det vackra sommarvädret och jag fixar inne. Nu gör inte det så mycket, jag är hellre ensam med mitt fix, faktiskt.

Ha en skön dag, vad ni än tar er för!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Måste se lite kul ut med två personer som springer runt med kameror i trädgården som plåtar allt.. Precis så ser det ju ut hemma med ibland.. Ha ha..

Ha nu en jättefin dag..

Kram Mia

Anonym sa...

Jamen visst är det häftigt att det där med kameran funkar så otroligt bra. Som du säger så kan det ju göra en massa saker för hennes utveckling. Det måste ju vara jätespännande för er att se hur och vad hon väljer att fota, motiven.Lite som att få se in i henes värld på nåt vis.
Hoppas att ni får en lika bra dag idag och att poolen snabbt blir varm.
Ha det så kul med ditt fix ;)
Kram goaste Nina, jag glädjs verkligen med er//Lena

Annelie L sa...

Så roligt att få se så många kort på dig, så fina dom är och så koncentrerad du ser ut..Det här var verkligen något för Sandra, så roligt att ni kom in på det här med fotografering och tillsamman blir det ju så mycket roligare. Fast lite synd om Göran blir det kan jag tänka, för han kommer väl att få stå för all markservice framöver när damerna i familjen springer omkring och letar efter saker att fota. ;))
Kram och massor av värme så poolen värms upp snabbt.// Annelie

Patricia sa...

Ja det är helt otroligt va duktig hon är med kameran, hon måste ha den talangen någonstans ifrån .. ; )

Och att få till centrering av objekt o allt tycker jag är stort. Och det här med klappa Sune, helt otroligt, hon visar ständigt nya sidor av sin utveckling och det förstår jag är fantastiskt.. =)
Det var helt klart en bra investering som säkert kommer att gå att använda på många områden i hennes vardag och utveckling.

Hoppas ni får en toppendag i solen .. eller inne .. =)

Kram Patricia

Maritha sa...

Det var liiiiite smått att läsa din blogg i iPhonen men nu har jag läst i datorn ett par dagar tillbaka :-))

Men vilken bra grej för Sandra med Kameran, verkar ju vara hennes grej!

Ni ser ut att ha det gott och det hoppas jag ni fortsätter med :-))

Kramen Maritha

Roffes blogg sa...

Hallojsan! Vad kul att Sandra fotar så mycket! Och att det går så bra! Tjabolina fotade också mycket för några år sen, men sen rann det ut i sanden. Undrar om jag ska försöka introducera det lite igen.
Själv har jag ju lite fotoproblem just nu. Min kamera är helknäpp och funkar bara när den har lust. Och så brukar jag låna Tjabos kamera men till den hittar jag ingen sladd så jag kan föra över fotona till datorn.... :-(
Världsliga problem kan man tycka, men nog så irriterande.
Skönt att eran sommar fungerar så bra. Jag är alltid så orolig inför varje sommar, och likadant är det i år... Vi får ändå hoppas på det bästa.
Bad.... kanske det blir för oss idag.... jag tror inte jag har så mycket val tyvärr. Annars skulle jag gärna vänta ett tag....
Kramis!