söndag 26 juni 2011

Man väljer själv hur kul man får

Ja, sin egen inställning bestämmer man iaf själv över, och det är ju roligare att gilla läget. Det är klart att man saknar det ”vanliga livet” ibland. Att kunna bjuda hem lite vänner på en grillkväll när det är midsommar t.ex. Men konsten är att glädjas åt det man har istället för att sakna det man inte har. Det gäller ju det mesta i livet, och vi har ju så mycket fint att glädjas åt. Bara för att en sak är bra så behöver inte allt annat vara dåligt :)

Sparkler hade en bra tanke, tycker jag: ”Hur mycket anpassar inte de föräldrar som späckar kalendern med Legoland, nöjesparker, Vimmerby, Astrid Lindgrens värld etc.?”

Så sant så sant :) Och där kan man ju undra om nån i familjen mår bra i alltihop… Nä, lagom är nog bäst ändå, och är det lagom med ingenting så är väl det bäst det med, just då. Oavsett om det är traditioner som ”ska vara” eller inga alls.


Igår hade vi en ganska lugn dag, vilket är både bra och mindre bra… Det gäller ju att balansera på lagom nivå hela tiden och damen var lite skör. Men som tur var så regnade det inte förrän frampå eftermiddagen iaf, så det gick att vara ute en del, vilket underlättar.

Vi tog en sväng med varsin kamera och det var frid och fröjd så länge det varade. Men efter ett tag tröttnade nog lilla damen för sen blev det mest gnäll om allt och inget. Så jag lockade in henne med en glass-muta ;) Ja, så slapp det bli låsningar och utbrott. Man får ju välja sina strider.

När det var dags att sova så hade inte Sandra nån lust med det, utan började knöla och ha sig så det blev lite utbrott och så. Hon ville att det skulle vara måndag och skoldag som idag. Och får hon för sig nåt så får hon, liksom. Hon blev arg, kan man säga, över att det var söndag, sommarlov och ganska länge till skoldag igen… Men efter ett tag lugnade det sig, och resten av natten har vi sovit på :)


För övrigt hoppas jag att kylen tänker paja helt snart, för så länge den brummar och går så tycker Göran att det är onödigt att köpa en ny… Sen att termostaten är trasig och håller -12 ibland och +10 ibland, det är lixom okay, tycker han. Det tycker inte jag, och inte maten heller!

En ny termostat går inte att få tag i men Göran hittade en begagnad sist den pajade, så den är t.o.m. lagad en gång. Dags för ny, med andra ord.

Bellan undrar hur jag lyckas fota närbilder på Sune. Ja, jag är snabb, vettu ;) Nä, jag fotar en hel serie och ibland, jag säger ibland, blir nåt foto bra. Jag slänger dom flesta, faktiskt. Dom här är på gränsen att jag är nöjd med dom. Bra foton, men mindre bra skärpa.Nu får ni ha en skön söndag, ni som kikat in här!
(Och varför texten fick för sig att ändra lite färg har jag ingen aning om)
♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Annelie L sa...

Jag tror att det är så, att föräldrar som hela tiden ska göra något, typ legoland, Astrid Lindgren, badresor till Danmark och allt det där så fort de har en ledig stund eller om de inte har ledigt, så tar dom extra ledigt för att få långhelger. De anpassar sig inte efter sina barn, de anpassar sig efter vad de tror omgivningen tycker att dom ska göra för att vara bra föräldrar.....
De läser nog sällan av barnen för att se hur mycket de orkar eller vad som är bäst att göra, att stressa iväg på allt, med trötta gnälliga ungar och stressade tjatiga föräldrar som följd, eller ta sig tid med sina barn hemma med lek och mysig samvaro utan stress...
Att läsa av sina barn och anpassa vardagen efter deras behov, det borde alla föräldrar göra, oavsett om de har barn med diagnos eller normalstörda barn.
Nu menar jag inte att man inte ska unna barnen en resa till Astrid Lindgren eller något annat, självklart inte, nej men jag tycker inte man behöver "hinna" med massor av sådana aktiviteter, barnen nöjer sig ofta med mindre en föräldrarna tror. Det blev kanske en rörig kommentar som jag får äta upp, men så går mina tankar. Man kan se många sönder stressade barn när man jobbar på dagis.
Väldigt vackra blommor du har här idag, och Sune ja jag har sagt det förut och jag säger det igen, han är född till modell.
Ha en jättefin söndag vännen.
Kramar Annelie

Maritha sa...

Jag håller verkligen med dig, vissa föräldrar har som mål att kunna berätta alla saker det sett och upplevt under semestern men jag tror inte barnen alltid orkar/hinner uppfatta allt.

Lite bara vara skulle behövas för en del också!

Ser att ni haft en bra helg iallafall och det gör mig glad!

Ha fortsatt skönt och jag antar det blir lite ledigt nu när måndagen kommer :-))

Stora kramen Maritha

ann sa...

Det stämmer att vissa har mycket program.Vi har inte mycket pga vår situation och ibland har jag dåligt samvete mot barnen för att det blir så lite.De beror på att jag jämför andra familjer med oss och det är fel.Vi är en stor familj med barn med diagnoser.Lite varje dag är mitt motto,för allas bästa.Kramar från Åland.

hönsmamman sa...

Jag håller med dig, vi har ganska lite på schemat även om vi gör en del speciella saker då o då. Men vi är mycket hemma med cykelradie och våra barn trivs bra med det.

Jag hittade en extra kropp trots allt i barnens låda så det kommer en liten trollslända till dig med ;-)

Photo by Maria sa...

Att välja strider får man allt göra ibland och glassmuta går ju bra ;)

I morron är det måndag och fritids/kortis och därmed lite ledighet för er..

Ha nu en fin fortsatt kväll och en bra måndag..

Kram Mia

Anonym sa...

Hej där är inne och läser ikapp lite här, PJUH!
Jamen så gör jag med....jag kan ta mellan 100-300 bilder en eftermiddag om jag tar en fotonad och så blir det kanske 10-20 som är ok.
Skönt att det finns glassmutor ibland ;)
Vad skulle vi göra utan dem ibland.
Det börjar märkas här med att det inte är skola. Men det är bara att köra på så gott det går.
Kramen och rosen var "Quick" ;)
Lena

Bellan sa...

Håller med dig helt och fullt - vi har så mycket att vara glada för även om vi måste anpassa vårt liv helt efter våra barn med diagnoser! Gäller att acceptera läget och utgå ifrån det som är.

Haha, då får vi väl hoppas att kylen pajar snart då :) så Göran MÅSTE köpa en till dig!

Jag får väl vara lite mer ihärdig med att fota katten. Tycker du får sån skärpa på de situationer man förstår att Sune inte är stilla - typ när han slickar sig. Men ska försöka lära mig att ta flera kort i rad, ska nog finnas nån inställning för det....

Kramen då <3
//Bellan

Sparkler sa...

Tack för att du tog upp min tanke. Och jag håller med Annelie L, det är inte anpassning om man har späckat program för barnen men inte tar dem i beaktande. Hittade bara inget annat lämpligt ord.

Vi gör så mycket med våra barn som de orkar och förmår ta emot, men hela tiden tycker jag deras kapasitet på den fronten blir mer begränsad. Och då har vi börjat köra en-barns-taktiken, där man tar ett barn med på något det tycker om. Mycket uppmärksamhet från förälder= längre stubin på barnet.

Och jag har själv haft en katt som liknade på Sune, så jag tycker han är grymt fin och fotogenisk.