onsdag 11 februari 2015

Spännande framtidsplaner och finaste vänner

Igår var vi ju och tittade på lokalerna som ska bli Sandras Dagliga verksamhet inom kort. Det såg jättefint ut och känns väldigt positivt. Jag fotade utsidan som ska bli schemabild åt Sandra. Invändigt får jag fota vid senare tillfälle, eftersom det bara var tomma rum än så länge.

Tack för all pepp

Jag vill rikta ett stort tack till personer som har varit ett stöd genom den här jobbiga resan. Vårt assistansbolag. En väns vän på ett annat assistansbolag. Våra assistenter, förstås. En bra blogg. Sist, men absolut inte minst – Mina mycket nära vänner. Jag är inte säker på att alla vill att jag skriver namnen här, men ni vet säkert själva vilka ni är ♥ Jag tror inte att jag hade orkat igenom det här utan er.

På eftermiddagen tog vi en promenix i vårsolen, men det gick inte precis i nån rask promenadtakt.


Vi är glada att vi höll oss upprätt. Skönt var det hursomhelst.

Idag blir det intervju med en som söker tjänsten som en av Sandras assistenter och sen ska jag hämta hem damen från korttids.

Annelie undrar om det nya boendet ligger långt hemifrån. Det är inget boende, utan en Daglig verksamhet, och restiden kommer att bli ungefär densamma som nu. Däremot har det inte varit någon resväg alls när Sandra har haft korttids, eftersom hon just nu har sin dv i samma lokaler som korttids.

Det är för- och nackdelar med allt, men vi tror ändå att fördelarna med korttids och dv på olika ställen är fler, faktiskt. Korttids är för ”hem-likt” för att Sandra ska kunna må bra där under hela dagar. Dom är bäst på ”korttids-biten” helt enkelt.

Det blir lite mer praktiska saker att lösa eftersom Sandra har egen bil, och behöver den varje dag, samtidigt som hon hämtas hemma ibland och på korttids ibland, och behöver ha två assistenter i bilen. Lösningar och olika alternativ håller vi på och lurar på för tillfället.

Ha en toppenfin dag!

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blir så glad för er skull när jag läser,mest för Sandras givetvis.Ska komma ihåg hur er kommun löste det ifall vår kommun inte kan hitta en bra DV till Hanna.
Jag tror också att det är bäst att ha DV på ett annat ställe,det blir tydligare då att det är olika platser där man gör olika saker.Bilfrågan har ni kvar att lösa,ni kanske får ta en dust med FK igen eller köpa henne en egen bil som assistenterna får köra?Annars tycker jag att det borde gå att få egen färdtjänst sedan när hon har fasta dagar och fasta tider.Det är verkligen en typisk IndividuellPlan-fråga tycker jag.
Ha en bra dag!
Annette

Bellan sa...

Åh, fina vännen!! Ett megastort hjärta skulle jag vilja skicka till dig idag ♥ <3 ♥

Saknarkramar! ♥
//Bellan