tisdag 3 februari 2015

Ledighetsbestyr

Det var en orolig tjej jag lämnade på korttids igår, och det kändes förstås lite halvjobbigt. Det var första gången hon protesterade på det sättet. Hela mamma-hjärtat vill ju krama henne och ta med henne hem igen… Men, det är inget som blir bättre av det utan jag lämnade så fort jag kunde, vilket brukar vara det bästa.

Jag mailade för att höra hur det hade gått, men dom hade inte tid att svara, vilket inte gjorde att jag slappnade av, precis. Men senare på eftermiddagen fick jag besked att oron hade lagt sig efter ett tag, och sen kunde jag koppla av J


Jag hade ju lite annat att tänka på under förmiddagen, vilket var skönt. Att gå och oroa sig gör ju ändå ingen nytta. Bl.a. var jag hos optikern och beställde glasögon. Lite andra inköp passades på när jag ändå var bland massa affärer, och Göran åkte och veckohandlade en bit utanför centrum undertiden.

Till kvällen blev det räkor och vin i soffan, och ett samtal med en mycket god vän som jag inte pratar med alltför ofta och träffar ännu mer sällan, tyvärr. Men det är som det är när vi är lediga på olika dagar och har jobb och familj som styr åt olika håll. Gott att få till en pratstund var det iallafall J


Bellan nämnde vår schemaförändring och att det blir mindre rörigt med två veckor än fyra. Så är det förstås, om man har mycket information på alla veckorna. Jag vill förtydliga att det inte var rörigt när Sandra gick i skolan, eftersom vi inte använde mer än en aktuell vecka, och Sandra kunde sitt schema utantill. Det var egentligen bara vid förändringar hon behövde det.

Nu däremot, skulle det bli rörigt om vi gjorde så, eftersom verksamheten inte är planerad ordentligt, så aktiviteterna inte är fasta och strukturerade utan det är förändringar hela tiden. Det fixar inte Sandra i längden, så det är den viktigaste punkten att reda ut så fort vi får besked av kommunen på torsdag.

Jag kan ju glädja dig, Bellan, med att vi nu, när vi har två veckors-schema, kommer göra som ni och alltid ha översta veckan aktuell. Så fortsättningskursen blir nog lite enklare för damen att förstå?! *asg*

Idag har vi massa såna där tråkiga måsten att göra. Jag har att välja på snöskottning (massvis med snöskottning) eller städning… Jag försökte göra snöskottningen roligare genom att föreslå att vi har snölek med korvgrillning, men Göran är lite effektiv av sig och vill få måstena avklarade istället. Tråkmåns ;) Jag får väl städa med Spotify då!


Hare bäst, alla som kikar in här!

.

Inga kommentarer: