söndag 15 februari 2015

Jättestort och jättemysigt

Jag hann inte förbereda nåt här igår. Allt har varit lugnt och Sandra var en solstråle, men vi sysselsatte oss mest hela dagen.


Men jag måste berätta.. Till nattningen sa Sandra att hon ville bli kliad på ryggen i sängen. Ja, det låter väl inte så märkvärdigt, förstås… Men hon säger liksom inte sånt. Hon ber i stort sett aldrig om nånting, och kommer inte på sånt själv. Bara det är jättestort J Dessutom är det inget vi brukar göra, så hon kom på nånting eget, helt själv, och det är också jättestort.

Nu vet ju inte jag om dom brukar klia ryggar på korttids, men det är ändå stort att hon säger det hemma hos oss, när vi inte brukar göra det. Ja, inte som nån rutin iallafall, och inte som nattningsprocedur.

Jag visste inte om hon menade klia, för att det kliade, eller killa, för att det var skönt, eller om hon ens förstod skillnaden. Så jag kliade och frågade ”Klia, så här” Sen killade jag och frågade ”Eller killa så här” Hon ville att jag skulle klia, och det är också stort. Att hon kan säga hur hon vill ha det J

När jag hade kliat en stund frågade jag om det räckte så. ”Nej, inte riktigt” sa Sandra, så jag kliade vidare och det var riktigt mysigt. Det är faktiskt också ganska stort, att vi har såna mysiga ”berörings-stunder” tillsammans.

Färgerna förstärktes  efterhand, blev lite coolt, tycker jag

Ha en fin dag!

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så roligt!
Känner igen känslan,att bli så glad för att hon kan säga till själv.Hanna sa till att hon ville ha tillbaka sitt bolltäcke och det var väldigt bra,hon har fått prova ett kedjetäcke men det var tydligen inte lika bra.
Det är ju alltid svårt när någon inte kan säga till direkt om sånt,eller om smärta till exempel.
Det kan nog ha varit någon som kliade ryggen,eller nån annan som blev kliad på ryggen som inspirerade Sandra.Beröring är ju bra för alla och förresten är det ju det man använder tyngdtäcken för,taktil stimulering.

Det är så roligt att läsa om att det går framåt!
För Hannas del räknar jag med några år till innan allt är på plats,även ev DV.Hon har lite ork så det lär inte bli mer än 2 eller max 3 dagar (några timmar) i veckan så det mesta hamnar på assistenterna.
Ha en fortsatt skön söndag!
Annette