fredag 25 juni 2010

Tandläkarbesök

Åååh, vad Sandra är duktig hos tandläkaren! Man ska komma ihåg att hon, när hon var yngre, faktiskt inte kunde gapa på beställning. Nu kan hon både gapa stort (även om det är lite jobbigt för henne) och bita ihop tänderna!

Så undersökningen tog inte ens fem minuter och allt såg fint ut :) Vi fick ny tid i augusti då tänderna ska putsas. Det har Sandra gjort två gånger och det har gått jättebra det med, hittills.

Sist jag var hos tandläkaren så fick dom beröm för deras fina bemötande dom har mot Sandra. Jag kan ju inte stå och prata så mycket när Sandra är med, men ville ju att dom ska veta att vi tycker dom är fantastiska.

Alltså dom skickar hem foton innan och gör besöken korta men kallar oss oftare istället. Dom gör lika varje gång och dom känner Sandra. Det är mycket tack vare dom som det faktiskt funkar överhuvudtaget.

Efter besöket sitter Sandra kvar i stolen och går inte därifrån förrän hon får en tandborste, för så har det varit och så ska det vara! Varje gång! Det vet dom ju, så Sandra får alltid en tandborste när hon är klar :)

Hem å käka och sen blev det ett dopp i poolen.23 grader var ju okay, men lite kallt att sitta still i för länge. Dessutom är damen lite förkyld så det blev inte nåt lång-bad. Nöjd var hon iaf, och fika i solen blev det efteråt, tills hon var varm igen.


Jag har skickat in en bild (ingen av dom här, förstås) till en fototävling där man kan vinna en kamera och lite utrustning värt 8000:- Ååå, vad jag vill vinna det! :) Men jag hade nog haft större chans att vinna en fototävling om jag redan hade haft en bra kamera…

Jag önskade ju glad midsommar igår, men gör det igen!
Ha en fin dag!

5 kommentarer:

Annelie sa...

Ska verkligen hålla tummarna för dig när det gäller tävlingen..

Va härligt när det går såå bra hos tandis.. tjejen är strong.

Ha nu en ljuvlig midsommar ihop med din underbara familj.. // Kramar Annelie

Anonym sa...

Vilka härliga badbilder. Skönt att det gick bra hos tandläkaren och vad snälla de verkar att vara.
Jag säger lycka till till dej också :-) Har också skickat in bidrag dit, men tre av bilderna tog jag med min egen lilla kamera och en med sonens för man fick ju skicka in 4 bilder men man tävlar bara med en. Kul att tävla :-)

Ha en fin midsommar !!! Kram Annika

Ingvi sa...

Hej!
Lycka till med foto tävlingen och hoppas att du vinner,jag håller tummarna.Ha en skön midsommar helg och hälsa till familjen.
Kram Ingvi

Photo by Maria sa...

Härliga badbilder på Sandra..

Vad duktig hon är hos tandläkaren och härligt att de förstår och gör det så bra de kan för henne..
Jag minns en gång när jag jobbade på kortis här i Olofström.. Vi hade en tjej som bodde hos oss av olika anledningar och vi skulle till tandläkaren med henne.. Hon har diagnosen autism plus lite annat som ställer till det för henne.. Tandläkaren hon skulle till visste hur denna tjej var (men hade aldrig träffat henne) och vi hade berättat hur många gånger som helst hur hon skulle möta henne.. Men det lyssnade ju så klart inte tandläkaren på för hon visste minsann hur man bemöter olika barn. så det så.. Tjejen höll på att riva hela stället och vi var tvugna att ta ut henne.. Visst tyckte jag synd om vår tjej men kunde likväl inte låta bli att njuta av att tandläkaren fick sig en känga.. KAnske hon lärde sig att lyssna på de som verkligen känner patienten i fråga, man kan ju hoppas..

Ha nu en bra midsommarhelg med massor av sol..

Kram Mia

Mib sa...

Åh vilken toppentandläkare! Sån skulle alla med autism få ha. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag läser sånt där.
Kram!