fredag 25 juni 2010

Midsommar på vårt vis

Så har vi firat midsommar då. Kanske inte som dom flesta andra svenskar, men på vårt egna, lilla, mysiga vis :)

Sandra har varit pigg & glad, och vi har gjort dagen så trevlig vi har kunnat med våra egna traditioner. Det är ju så att ju fler traditioner vi skapar, desto mer stressad blir Sandra. Så vi gör som vi gör vid varje högtid, nämligen tonar ner så mycket det bara går, och har så få traditioner och måsten som möjligt.

Men lite har vi förstås. Lite extra ska det ju få vara även för Sandra. För hon gillar det, om det inte blir för mycket. Om vi lyckats balansera på ”lagom” så får vi oftast en lyckad dag.

Så vår midsommar började med att klara av medicin och badrutinerna så vi hade det gjort. Sen blev det lite lugn och ro en stund och Sandra valde då att klippa i kataloger och se en film. Undertiden fixade och förberedde jag i köket medan Göran fixade och förberedde ute.

Ja, sen blev det ju sill o nubbe.Eller, Sandra fick ju ingen nubbe, om det nu var nån som trodde det, men föräldrarna fick! :) Och Sandra fick cola, vilket gjorde henne helnöjd.Efter maten blev det dopp i grytan……och lite mysa.Så lek…


...mer bad...…och fika.


Fika blir det inte så ofta i vår familj. Men ibland så, mest för Sandras skull vid speciella tillfällen. Någon jordgubbstårta blev det inte, för jordgubbarna är inte klara, men Sandra har pratat om princesstårta ett tag.


Nu föredrar ju jag en riktig, men Sandra gillar dom här och det var hon som ville ha. Lite billigare blir det ju på det viset och är damen nöjd så finns det ju ingen anledning att kosta på en riktig som vi ändå får slänga hälften av. Den här kunde man dessutom dela innan man tinade, vilket passar oss perfekt. Då har vi en halv kvar om vi får lust framöver :)

Annars är ju jordgubbstårta min favvo, på riktiga bär. Vi får väl se om jag får nån anledning att göra en sån lite längre fram i sommar.

Efter fikat gick vi in och varvade ner lite. Sandra såg en film och Göran och jag plockade undan och donade. Sen var det ju dags att fixa grill och göra en sallad. Vi brukar inte grilla för sent med Sandra, men bara vi håller hennes mattider så brukar det gå bra om hon är pigg.Ja, sen var midsommarafton över för denna gång. Vi klarade oss från regn och andra utbrott. Bara en lite trött och smågnällig tjej mot slutet. En toppenfin dag, med andra ord :)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig midsommarafton ni haft.Man måste ju inte precis göra som alla andra och ha likadana traditioner, huvudsaken är att man har kul och att alla trivs och mår bra.
Ha en fortsatt bra helg !!! Kram Annika

Tina sa...

Åh vad mysigt det låter! Kram!

Photo by Maria sa...

Vilken mysig dag.. Helt perfekt och jag tror jag hade varit lika nöjd som Sandra med den :-)

Njut nu av resten av midsommarhelgen..

Kram Mia

Okki sa...

Härlig dag!
Jag har oxå så anpassat som det bara går för oss.
Åka i väg och titta på en midsommar stång är bara att glömma. Men det är mysigt att få ha midsommar på vårat vis med god mat och att umgås i lagom mängd.
Trevlig fortsättning.
Kram Okki

Annelie sa...

Vilken underbar midsommarafton ni har haft..
Nog fler som skulle behöva ta´t så lugnt och mysigt.. varför en massa stress när man egentligen inte behöver(tänker på de nu som inte har nåt funktionshinder i familjen)..??

Gött att Sandra är helnöjd..
Jag håller med Sandra,, jag gillar också denna djupfrysta princesstårtan.. *L*

Jordgubbarna i år kostar ju 55,- / liter för svenska, skulle jag ALDRIG ge.
Vi fick oss en skål vardera av våra egna.. inte helt fel..

Ha en underbar fortsättning på denna helg, kramar om Sandra från en okänd Annelie.. // Kramar till er alla tre.

Mib sa...

Toppen!
Verkligen så där lagom som man behöver när man har speciella barn.
Ja du vet ju redan hur våran var... själv har jag inte hunnit hit på ett tag, men nu så! Så nu får du kommentarer att godkänna på löpande band här ;-)