måndag 21 juni 2010

Här var det helg


Sådär ja! Då var det enda måstet på vår helg klart! Handlingen, alltså. Nu är det inget mer än njuta kvar! Okay, lite småplock å städning dyker väl upp, förstås. Men inte värre än att vi känner av ledigheten ordentligt ändå!

Imorse var det ruggigt och Sandra ville ha shorts. Mest för att det var shorts jag la fram igår. Det är inte helt lätt att planera precis allt alla gånger. Vädret, t.ex. är lite svårt att bestämma över, liksom. Så jag tänkte att om jag lägger fram både shorts och långbyxor, och sen förklarar för Sandra typ ”Om det är varmt väder imorgon ska du ha shortsen, och om det är kallt väder ska du ha långbyxorna” eller nåt… Korkade morsa!

Gick ju inte alls det! Gnäll och oro och ”JAAAAG VIIIIL HAAAAA SHOOOORTS” Så det var bara att ta undan långbyxorna och hoppas på det bästa om det skulle bli en lugn nattning.

Så imorse då… det var ju 12 grader och inte shortsväder. Men då var det okay för Sandra att byta. Jag vet ju det egentligen. Hon kan inte ha något ”kanske” eller ”om” framför sig. Jag VET ju det! Vi måste välja och förbereda EN sak, och sen ändra om det behövs när vi väl är där, liksom. Jag VET! Jaja, man kan inte göra rätt jämt, man lär sig hela tiden. Och det löste sig ju iaf :)

Igår var det en ganska bra dag. Sandra var fortfarande lite skör och hostig, men i övrigt pigg och glad. Sänker man bara kraven så funkar det oftast, trots skörheten.

Vi var ute på fm, allihop, även om jag var inne ett par timmar först, och fixade det som skulle fixas. Packade korttidsväskan och förberedde inför em. Men sen gick jag också ut och vi grillade korv innan medicin- och badrutiner tog över.


Jag berättade för ett tag sen att Sandra hade lärt sig välja låt på sin CD-spelare. Nu har hon hittat volymkontrollen med………

Fast det är ju inte bara det att hon har lärt sig hur CD-spelaren fungerar. Det största är ju att hon kan välja och bestämma själv. Gå från tanke till handling, liksom. Det är det som gör mig stolt :)

Nu är det iaf helg här! Och strax kommer goda vänner hit och kramas lite :) Dom jag skulle åkt till Grönan med idag egentligen, om planeringen hade hållit hela vägen. Men kramas är minsann inte så dumt det heller!

Ha det så bra, ni som kikat in :)

4 kommentarer:

Maritha sa...

Jag blir bara glad när jag läser din blogg och idag har jag banne mig fått vänta på den!!!!!

Vad mysigt att få krama dina vänner och mysa, njut och ha det bara bäst!

Kram Maritha

Photo by Maria sa...

Ha nu en riktigt härlig ledighet...

Kanske Sandra en dag kan lära sig att välja och det vet ni ju inte om ni inte testar ibland.. Hon har ju vuxit i så mycket annat så man vet ju inte :-) Men skönt att hon gick med på långa byxor idag..

Njut nu..

Kram Mia

Mia sa...

Hoppas ni får det riktigt trevligt. Kramar från mig med!

snorkfröken sa...

Jag tycker att du(ni) är fantastiska!
Vilket tålamod och vilken styrka ni har. Och så mycket kärlek.
Blir påmind när jag läser här hur mycket arbete det är med ett funktionshindrat barn, som jag sen Elias flyttade faktiskt kan glömma bort nu emellanåt.
Kramar till er!