fredag 18 juni 2010

Så himlans lyckat :)

Ibland blir det bara så bra, allting. Det är så roligt när det får bli en fin utflykt för oss alla. Oftast blir det ju bra, det vi gör, men den här gången blev det så otroligt bra!

Det var nog värst kvällen innan, när Sandra blev övertrött, och fick ett utbrott. Men igår när hon vaknade var hon en solstråle! Ingen oro och inget gnäll. Allt gick enligt planerna och schemat följdes.

Här har vi kommit fram till parkeringen och käkar lite innan vi går in på Kolmården.


Förra året tog jag en karta över området och gav till Sandra. Det gillade hon. Vi följde kartan och tittade vilka djur som var med på den och pekade vart vi var under hela besöket.

I år glömde jag kartan och kom på det för sent. Men Sandra frågade inte efter den och hon var så nöjd ändå, så det gjorde inget med den missen.


Schimpanserna och gorillorna var av nån anledning inne, så vi gick in för att titta på dom. När vi kom innanför dörren utbrast Sandra ”Uuä! Det luktar apa” och hon kunde ju inte ha mer rätt :)


Det fanns porträtt på alla apor, där det stod vad dom heter. Det var spännande, tyckte Sandra.


Här har vi nog Sandras favorit :)


Det lät så på henne när vi tittade på dom iaf. Håller ju med om att dom är söta, och ganska lika Sune till sättet. Han brukar nyfiket sitta på bakbenen och kika.

Det här blev min favvo. (Annars är giraffer mina stora favvisar)


Den ville inte bli fotat, så när man kom med kameran la den ”vad det nu är” framben? vinge? fena? Äh, ni fattar, över ansiktet. Den var ju bara för skön!

Lite glass var ju gott i värmen :)


På slutet började Sandra bli trött. Det märkte vi för hon satt bara och såg drömmande ut och svarade inte när vi visade nåt vi såg. Så vi kände oss nöjda och gick ut.

När vi kom till campingen hade damen piggnat till igen. Otroligt att hon fortfarande var en solstråle! Hon brukar balla ur direkt när hon blir för trött.


Här blev det lite badminton med Göran en stund medan jag fixade lite att äta.


Sen slappa en stund.


Och så lite kvällsgott innan det blev sängen för Sandra.


Men att sova var ju inte så lätt, trots att hon var trött. Så idag är hon väldigt trött om jag säger så :)


Vi hade kanonväder hela dagen och trots det så var det ganska lugnt på Kolmården. Vi föredrar annars dåligt väder, för då brukar det inte vara så mycket annat folk ute… Men vi fick både ett lugnt besök och fint väder!

Här är Sandra nattad, men vaken… och vi njuter av kvällssolen som värmde ända till niotiden.


Sen satt vi kvar en stund till, men la oss skapligt för vi var ju trötta vi med. Vi måste sitta ute när Sandra ska sova, så fint väder underlättar ju. Fast nu somnade ju inte damen ändå. Det var väl alldeles för spännande med allt, förstås.

Morgonen blev lite skör. Morgnar är alltid sköra och Sandra behöver plats. Det finns inte så mycket av den varan i en husbil, så vi hade hoppats på fortsatt fint väder och frukost ute.

Men det blir som det blir och ordnar sig alltid på nåt sätt ändå. Göran och jag åt snabbt så vi kunde lämna damen ifred sen. Göran gick ut och jag ”gömde” mig i sängen bakom toan. Så då fick Sandra i sig sin frukost ifred.


Vi märker ju av tröttheten idag, förstås, men vi tar det lugnt och sänker kraven. Ikväll blir det tidigt i säng för damen och inga aktiviteter i helgen. Det var annars planerat ridning hos en av Sandras lärare som imorgon, men vi skippar det. Fler såna dagar är inbokade så hon hinner säkert rida i sommar.

För tillfället lyssnar Sandra på musik i sitt rum, vilket hon brukar göra när det har varit mycket runt henne. Det är så bra att hon kan hitta lite lugn själv när hon behöver det :)

Jaha, det var det om det! Nu önskar jag en skön helg åt alla!

10 kommentarer:

Mia sa...

Oj vilken lyckad resa!

Annelie L sa...

Så himla skönt att allt blev så bra. Som du skriver, ridning blir det mer tillfällen till, så sug på den goa karamellen att utflykten gick så bra och att ni alla tre är nöjda och belåtna. Fina bilder har du också tagit, precis som vanligt.
Kramar Annelie

Anonym sa...

Vad härligt att Sandra blev nöjd och glad av utflykten. Skönt att det inte var så mycket folk där. Bra att hon kan lugna ner sig själv med musik :-)
Må så gott !!! Kram Annika

Bellan sa...

Vilken härlig utflykt det ser ut att ha varit. Ni är verkligen duktiga!
Många härliga bilder, men bilden med elefanterna där Göran och Sandra står och tittar, tycker jag är lite extra. Min man tog en kul bild förra helgen på en giraff, den skulle du se som gillar giraffer :-).

Ha nu er riktigt skön helg! KRAMIS!

Anonym sa...

Så härligt för er alla tre att det blev en så lyckad utflykt. Jag njuter med er o ni har ju en himla redig tjej som ni ska va stolta över!
Kram Eva

Okki sa...

Vilken härlig utflykt du verkar ha haft.
Kram Okki

Patricia sa...

Tänk att det fick bli så där riiiktigt lyckat, det är ni värda!!!!!

Hoppas helgen blir lugn och bra!
Kram Patricia

Maritha sa...

Vad underbart att det blev sååååå lyckat!

Helgkramen Maritha

Britt-Marie sa...

Vad roligt att det gick så bra!!!!

Photo by Maria sa...

Åhhh vad härligt att höra att ni haft det så bra..
Ser mysigt ut på alla bilderna och lite avis är jag för Kolmården vill jag till.. Men det kan säkert bli en gång.. Om inget annat den dagen jag förhoppningsvis har barnbarn och kan ta med dem upp :-)

Hoppas nu helgen blir bra för er alla..

Kramar Mia