onsdag 2 juni 2010

Lite nytta å lite slappa

Vi började dagen med ett mindre utbrott. Sandra fick syn på mitt nya halsband och fastnade där. Ville låna ett annat halsband som hon brukar få låna av mig när hon ska vara lite extra fin, och när hon vill… Hon gillar nämligen inte att ha halsband, men ibland vill hon.

Fast det halsbandet låg i sovrummet, och jag tyckte inte att jag ville gå in där och rota när Göran sov och dessutom tyckte jag inte att hon skulle ha halsbandet till skolan, eftersom det är ett ”fin-halsband” och inget som hon ska leka med.

Därav ett utbrott.

Sen gick det trögt med frukosten och det tog henne en halvtimma att bara smula sönder mackan…

Ja, sen var det dags att gå till taxin och då har vi en rutin varje morgon, bl.a. toabesök. Men Sandra behöver hjälp med knappen och på sköra dagar är det ett moment som låser sig. Så det gjorde det imorse med. Vill ha hjälp, men sitter ner. Och en lång procedur som tär på tålamodet.

Så då fick Nina veckans andra utbrott… Gick därifrån och sa att nu skiter vi i toan på morgnarna, du får kissa i skolan! Ja, då fick Sandra morgonens andra utbrott…

Jag vet, bara mitt fel!...

Tillslut fick jag iaf hjälpa henne med knappen och rutinerna kunde följas. Men Sandra var skör och arg så jag ringde skolan och förvarnade. Det är ju bra att dom är förberedda och kan sänka kraven redan från början, liksom.

Ja, så vi hann ju klart med alla morgonbestyr innan taxin kom. Det finns ju med i planeringen att vissa morgnar är tröga och struliga. Men är hon skör när hon kommer hem, och om hon har varit det i skolan idag, så blir hon ledig imorrn.

Göran åkte iaf och handlade själv och det var ju bra för då hann jag dammsuga.


Jag hade ju tänkt gå igenom korttidsväskan inför nästa vecka också, men jag började damma istället och nu tänker jag inte göra mer nytta den här dagen! Jo, det vanliga, men annars så blir det en del slappa idag med! :)

Fasligt så trött jag känner mig. Inte sov-trött, behöver bara slappa-tid, liksom. Men det blir ju så när det går i ett och man inte hinner ifatt sig själv. Det går ju över och det har egentligen inte varit nån jättejobbig period, men lite mycket, liksom. Man kommer efter direkt Men nu är det städat och snart kommer Göran hem och fyller skåpen, så nu är vi en bra bit på rätt väg igen.


Mia frågade om vi ska ut med husbilen i sommar. Jodå, det har vi allt tänkt. Fast inga långresor i år som vi brukar. Mest för att Sandras medicinrutiner funkar bäst hemma och hon behöver ett badkar varje dag. Men hon kan vara utan nån dag så det blir lite småresor istället.

Så vi kommer att bli hemma mer i år än tidigare år, vilket jag själv tycker är ganska skönt. Det är ju inte direkt semester att resa med Sandra…

Ha det fint!
P.S. Patricia, tack för kommentaren, jag tar det som ett löfte! Nicke har bara att gilla läget! :)

3 kommentarer:

Patricia sa...

Nina vännen, du är bara människa... du har en ängels tålamod tycker jag och jag beundrar dig ofta!!
Och det gick ju bra till slut trots damernas utbrott... =)

Hoppas Sandra kom hem piggare och gladare.

Jag tycker också att det är så himla bra att du sätter gränser även när Sandra får utbrott och att du orkar stå vid det och inte viker dig för att det ska bli lugnt...du är så klok och stark!!

Ska hälsa Nicke att han har lovat köra dig.. hi hi

Kram Patricia

Bellan sa...

Det är inte lätt när barnen får för sig nåt som inte funkar, mitt i morgonproceduren. Ibland går det inte att undvika utbrott för ibland måste man säga nej.
Vad händer under Sandras utbrott? Min son kastar saker, sparkar, slåss, välter möbler...Man kan kanske få utbrott på olika sätt :-) ?!

Hoppas du kan ta dig lite slappa-tid framöver. Man behöver verkligen det, men det finns alltid saker man behöver göra.

Kramis från mig!

Photo by Maria sa...

Småturer med husbilen låter som bra idé.. Och mysigt låter det..

Hoppas att det blev en bra dag för Sandra trots att hon var skör i morse..

Kram Mia