lördag 5 juni 2010

Lite allt och inget

Jahopp, då var det helg igen då. Sista skolveckan kvar bara och så ett långt sommarlov att genomlida. Eller, så illa är det ju inte, men det hade gott räckt med hälften! Det är allt tur vi har både fritids och korttids, och det är inte bara för vår skull. Sandra skulle inte må bra av att vara hemma 10 veckor! Hujedamej!

Sandra går sista dagen på torsdag men egentligen är avslutningen på fredag. Vi gjorde så förra året med och det blev lugnare för henne på det viset. Hon blir så stressad av avslutningen och alla föräldrar som kommer, trots att vi alltid sitter i hennes rum med bara en lärare.

Planen är att hon inte ska veta något förrän i skolan samma dag, men det är mycket som kan hända på vägen så vi får väl se hur det går. Ibland behöver hon veta, ibland blir hon stressad av det. Så vi tar en dag i taget och ingen berättar i onödan, liksom. Sen snappar hon ju upp allt, och hör väldigt bra när andra pratar med varandra, så risken är ju stor att hon listar ut det ändå.

Idag är det Sandras tur att bli fin i håret så vi har planerat om dagen lite för att få plats med allt. Det ska nog gå bra om allt flyter på och damen mår bra. Hon hostar en del och det är värst på nätterna, så jag tänker inte väcka henne nu när hon är ledig. Men vi har ju som vanligt en Plan B så det ordnar sig. Antingen grillar vi före frissan, eller så grillar vi efter, helt enkelt :)

Nu börjar altanen bli klar också, och jag hann inte hjälpa till nåt alls. Jag var ju fullt upptagen med att fota arbetet till bloggen! Om jag skjuter upp tråkiga saker lite så brukar Göran hinna före… ;) Här oljas det iaf.


Jag skrev ju igår att Sune har börjat leka igen. Han är en ganska påhittig katt och bra på att underhålla oss. Jag har berättat förut att han älskar att leka med ett paket näsdukar. Nu får han ju inte det, eftersom det inte skulle hålla så värst länge… Men så fort man vänder ryggen till hoppar han upp och snor ett paket om det ligger nånstans. Sen springer han iväg på ett ”säkert ställe” med det.

Igår satt jag här vid datorn och hörde hur han lekte själv och tänkte att det var ju bra att han har kommit igång med det igen efter det att Åke försvann ur hans liv. Han har alltid kunnat roa sig själv så bra förut, nämligen.

Efter ett tag var jag tvungen att kolla vad han hade för sig….


Det hann inte bli småsmulor av alla näsdukar iaf... Här tar han det där skosnöret ur sin leklåda, som jag också berättade om. Han är på väg till Göran för att be honom leka en stund :)


Sandra har gjort ett fint halsband åt Sune.


Ha en fin lördag!


6 kommentarer:

Patricia sa...

Hoppas Sandra vaknat pigg och glad och att hostan ger sig snart så sista skolveckan blir en bra vecka.

Söta Sune..bilden med snöret var ju för härlig... =)

Ha en bra dag!!!
Kram Patricia

Okki sa...

Vi har sista skoldagen på måndag.
Sen ett lååångt skollov. Vi har ju fritids och
sommarbokningen på kortis, *skönt*

Hoppas ni får en solig och fin lördag.
Kram Okki

Photo by Maria sa...

Ja för alla är ju inte de här loven så bra men vad göra.. Tur att ni har kortis och fritids iaf..

Horisonttipset du ger vet jag ju om men det är inte alltid som det man ser i kameran blir det somkommer på bilder eftersom man aldrig håller riktigt still, och framförallt inte just i avtryckningsögonblicket.. Då måste man nästan ha ett stativ för att det skall bli perfekt.. Jag tycker heller inte att det gör så mycket om horisonten inte är helt rak då ser man att det är en "handtagen" bild.. Det jag däremot retar mig lite på med den bilden är att jag inte tänkte på att horisontlinjen går rakt igenom Amandas huvud, mitt i alltså.. Annars är jag nöjd :-)

Hoppas ni har och har haft en bra dag..

Kram Mia

Bellan sa...

Haha, vad kul med näsdukarna! Vår katt har också hittat sin favoritleksak... han går och norpar halstabletter ur Vicks Blue-påsen om vi har den framme på bänken. Sen springer han iväg med den till badrummet och där far han runt med den och lever om... De är för härliga!

Hoppas hostan ger sig för Sandra så hon orkar med sista skolveckan.

Ha en fortsatt trevlig helg!!
Kramis!

Eva sa...

Precis så där brukar min katt också göra. :)
Han älskar att gå omkring o dra på snören. Eller leka apport, då brukar han komma o lägga en boll eller papperstuss vid mina fötter o sen vill han att man ska kasta den så han kan springa o hämta den. :D

snorkfröken sa...

Tack för dina svar angående utbrott och hur man förebygger dem. Jag lär mig massor genom att läsa här och är förundrad över hur du kan veta så mycket om hur Sandra fungerar. Själv har jag aldrig riktigt förstått hur Elias autism funkar, jag har aldrig fått några råd eller utbildning genom hab om just autism heller. Det mesta har handlat om hans fysiska handikapp.
Jag har också upplevt att det är bättre att inte säga nåt i förväg när det är nåt extra kul eller nåt extra oroande som ska hända men till skillnad från Sandra så gillar Elias när det är mycket folk (vuxna) och när han får uppmärksamhet från många, som han får när han sjunger solo i kyrkan på avslutningen och hans favoritpersoner är där (jag och farfar)
Ha en trevlig helg!