torsdag 17 juni 2010

Sköna morgontimma

Så skönt att sitta här med kaffe och tystnaden en stund och vakna till liv innan dagen börjar. Sandra är redan vaken så jag ska start gå upp till henne.

Jag brände mig i solen på vår prommis i tisdags, så igår var det till att hålla sig inomhus. Annars hade det nog blivit lite jobbigt idag, då vi ska knata runt på Kolmården i värmen. Skönt att slippa täcka sig med för mycket kläder, liksom. Om nu vädergubbarna håller vad dom har lovat, förstås :)


Sandra kom hem och var både pigg och glad, och gladare blev hon när vi berättade lite av det som väntar. Det är svårt att inte berätta för mycket, för hon frågar ju, så det gäller att inte försäga sig.

Det hon fick veta igår var iaf att vi ska åka med husbilen till Kolmården och att vi ska äta i den innan vi går in och tittar på djuren. Sen, efter Kolmården, ska vi titta på ett nytt schema. Hon nöjde sig med det :)Sista bilden syns inte men det är en bild på det här rese-schemat som betyder ”göra schema”

I duschen blev hon lite arg för att vi inte skulle sova i husbilen. Jag valde ändå att hålla mig till det jag hade sagt och berätta resten efter djurparken. (Nämligen att vi visst ska sova i husbilen) Annars riskerar vi att det blir för mycket förväntningar och en tråkig utflykt.

Men för mycket förväntningar blev det ju ändå, så när det var sovtid, igår kväll, och hon började bli övertrött, blev det jobbigt och stora utbrottet. Tårar skrik å elände ett tag, som det brukar bli när vi ska göra nånting utöver det vanliga. (Det är därför vi helst inte berättar något i förväg)

Men om vi nu bara har tålamod och lugn hela vägen, så brukar det bli bra när vi väl kommer iväg. Tålamodet brukar ta slut innan frukost, men vi har väl lärt oss hantera det bättre och bättre genom åren. När vi väl sitter i bilen, då brukar Sandra bli lugn igen.

Sen kommer säkert en oro när vi ska äta och innan hon är på plats i rullstolen och på väg till djurparken. Men efter det tror jag nog att det blir en mysig utflykt. Fast det får ni läsa mer om i nästa inlägg :)

Ha det kanon, och tack för att du kikar in här!


Förresten, på tal om stenen, Patricia. Vi fick ta den :)

9 kommentarer:

Maritha sa...

Vilken fin picnick ni fick i härlig natur. Den såg tung ut den stenen, tur att du är fotograf :-))

Hoppas ni får en härlig tur till Kolmården!

Kraaaam Maritha

Bellan sa...

Visst är det bra, det där fickschemat. Jag har lagt ut några bilder tidigare på bloggen om på hur det kan se ut. De använder det i skolan flitigt, sonen kan inte vara utan det.

Jag önskar er en trevlig dag och hoppas ni får en lyckad utflykt!

KRAMIS!

Mia sa...

Lycka till! Viggos favorit är surikaterna:-) Jag visste inte ens vad det var men det visste han som var fem år!
Hoppas att Sandra kan njuta av alla djuren, och ni också såklart.
Kram

Anonym sa...

Ha så trevligt på er utflyktsresa!

Kram, Agneta F

Britt-Marie sa...

Hoppas, hoppas att allt går bra och ni får en härlig utflykt. Jag skulle också vilja ta med barnen till Kolmården men det ligger framåt i tiden :) Kram!

Patricia sa...

Ja det är inte lätt att berätta utan att skapa förväntningar ... hoppas det går så smidigt som möjligt för er och att ni får en underbar dag på Kolmården... =)

Ha ha...jag retades ju bara om stenen...=)

Ha det så bra!
Kram Patricia

Okki sa...

Hoppas ni har haft en kanon dag.
Jag har oxå planerat att åka till Kolmården i sommar... men det får bli lite senare i sommar.
Kram Okki

Photo by Maria sa...

Åh Kolmården.. Där har jag aldrig varit men skulle hemskt gärna vilja vandra runt där med min kamera..

Hoppas ni fick en underbart bra dag och att det inte blev för mycket för Sandra..

Kan tänka att Sandra är lycklig nu då hon fått veta att det visst blir övernattning i husbilen :-)

Kram kram
Mia

Anonym sa...

Hoppas ni fick en riktigt fin utflykt till Kolmården och kanonväder :-)

Ha det toppen !!! Kram Annika