söndag 6 juni 2010

Snart ledigt :)

Oj vad jag sov imorse. Vaknade halv sju och Sandra var vaken redan. Så blev det med den morronstunden. Men jag överlever ;) Är ju snart ledig i två dagar så jag hinner nog dricka kaffe om jag vill. Hela lördagen och ända till imorse har jag fått påminna mig om att det bara är söndag, och inte måndag idag. Jag längtar väl, antar jag :)

Det första vi gjorde imorse var att plocka en fästing på Sandra. Illandes rött och irriterat runt den, men vi hoppas att den inte bar på nåt vi inte vill ha…

Lördagen blev iaf en bra dag med flyt mest hela tiden. För att slippa stress tog vi till plan B, d.v.s. grilla efter frissabesöket.

Sandra tog ju lite sovmorgon först, och fick sova tills hon vaknade runt sjusnåret. Lite skör och hostig, men funkade bra ändå. Efter frukosten gick hon ut med Sune och Göran en sväng medan jag fixade sallad och förberedde för medicinrutiner och lite annat jox.

Eftersom lunchen skulle bli sen fick hon en macka innan det var dags att sätta igång med medicin och badrutinerna. Dom flöt också på bra så vi hann gott och väl till frissan i tid, och när vi kom tillbaka var maten nästan klar. Vi behövde bara vänta lite på kycklingen.
Ja, efter det var ju dom största måstena klara, så det blev en lugn eftermiddag. Sune sov som en liten gris efter att ha varit ute mycket.


Han lyfte inte ens på huvudet när jag öppnade garderobsdörren! Jamen i vanliga fall är han där inne nästan innan man öppnat, snabb som en vessla, även om han sover när man närmar sig dörren :)

Senare på eftermiddagen var det ju så klart dags för chips.


Med choklad i! Viktigt, tycker Sandra, och då får det bli så, förstås. Jag passade på att packa korttidsväskan medan resten av familjen lördagsmyste. Så blev det gjort till imorrn, då det ju är korttids.

Korttids, utflykt och skolavslutning på samma vecka. Och frissan nu i helgen. Det är ganska precis treochenhalv saker mer under en vecka än vad damen klarade förut. Vi får väl se hur det går…

Tack ”Snorkfröken” för din kommentar! Vad roligt att du får ut lite av min blogg :) Sånt gör mig glad! Jag är ju ingen expert på nåt sätt, men jag är nog ganska lyhörd och har lärt mig läsa av Sandras signaler genom åren. Och Sandra ger väldigt tydliga signaler på hur hon mår.

Så mycket hjälp från hab och så, har man inte fått, utan det gäller att ta reda på saker och ta för sig, liksom. Sen får man hitta egna lösningar, som passar just sin egen familj, när situationer dyker upp. Tillsammans med Sandra, och alla runt henne, lär vi oss hela tiden.

Nu får vi jättemycket stöd från Sandras skola och där har jag lärt mig massor om både Sandra och autism. Det var när hon började där som det vände, det mesta.

Hoppas ni får en härlig söndag! Vi ska strax gå ut i solen :)

5 kommentarer:

Mia sa...

Chips med choklad! Det skulle Viggo gilla han;-)
Vad mysigt ni verkar ha det i solen. Hoppas Sandra fixar veckan, fin i håret blev hon i alla fall. Kram Mia

Anonym sa...

Vilka mysiga dagar ni haft. Och så fin Sune blev i nya halsbandet.Snygg frisyr Sandra fick.

Ha en fortsatt mysig söndag och njut av ledigheten i morgon !!! Kram Annika

Photo by Maria sa...

Att sova är ju skönt det med :-) Gott att få lite ledigt sen..
Njut av söndagen som är kvar nu..

Kram Mia

Maritha sa...

Vad skönt att Åke har börjat vara en lekfull katt igen.

Så skönt ni haft det med vackerväder och grillning, hoppas det fortsätter när ni nu får ledigt.

Ha det så mysigt vännen!

Kram Maritha

Okki sa...

Fin Sandra blev i håret.
Kram Okki