onsdag 16 juni 2010

Semesterdag

Eller nåt… Det var en härlig dag på alla sätt och vis, men lite intensiv. Jag var helt slut när jag väl slog ner rumpan frampå sena eftermiddagen.

Först fixade jag varsin picknickmacka och lite att dricka, sen tog vi en skön prommis på 1,5 mil.


Halvvägs stannade vi och mumsade på mackorna och njöt en stund.


När vi skulle gå därifrån fick vi syn på en sten…


Den skulle ju passa bra i rabatten! (Fast det här är baksidan på den, för Göran välte den för att känna om han skulle orka lyfta den) Så vi knatade hem, hämtade bil och släpkärra och tillbaks för att baxa in stenen i kärran. Vilket Göran gjorde, jag var ju tvungen att fota lite till bloggen…


Så hem och baxa av den i rabatten. Ja, jag fortsatte att fota jag…


Det kommer nog att bli bra så småningom, när det får växa lite mer runt den. Vi ska ju köpa fler växter också, men det får nog bli nästa sommar. Det kostar ju inte gratis med perenna växter, precis.


Förexten, vi smaskade i oss några solmogna smultron på prommisen också. Dom första i år :) Mmm, smakar sommar det!


Jaja, det ÄR fullt med smultron där, om man tittar noga ;) Hursomhelst, sen blev det stekt strömming och potatismos.


Det var säkert sista gången det blev potatismos nu, för snart finns det nog bara färskpotatis i affärerna. Och det är minsann inte dumt det heller :)

Det är ju enkel mat, men tar sin tid att panera å steka. Gott är det iaf, tror det är min favvo, faktiskt :) Nåja, sen lite disk å plock och ättikslag till alla strömmingar som vi inte åt upp. Jag gör alltid ganska mycket, för inlagd strömming är nästan favvo det med.

Efter det satte vi igång att packa husbilen. Vi har nämligen tänkt åka en sväng till Norrköping imorrn. Först ett besök på Kolmården och sen sova i husbilen en natt. Fast det vet Sandra inget om än, förstås.

Efter packningen förberedde jag det som gick att förbereda till Sandra kommer hem i em. Skönt att få det mesta klart igår när jag ändå hade ångan uppe.

Men sen blev det tv-mys med lite vin och ost & kex :)

Tack för alla fina kommentarer jag fick efter förra inlägget :) Boken ja… Jag vill ju gärna, men det kräver en hel massa tid och ork som jag inte har. Det är väldigt känslosamt, nämligen. Och det behöver ju skrivas rent, eftersom det bara är skrivet i stunden och inte genomtänkt eller ”rätt skrivet” på nåt sätt. Kanske när jag blir pensionär… Eller när jag får råd att anställa nån känd författare ;)

Nattmia undrade om vi inte har nåt fönster mot baksidan så Sandra kan se poolen. Jo… tyvärr. Den står så hon kan se en del av den från sitt fönster om hon lutar sig fram och tittar åt det hållet… Vi hoppas hon låter bli det! :)

Fast det blir ju som det blir och vi löser det om det blir problem. Tjatar hon för mycket så får hon väl kliva i, hon lär nog inte vilja stanna så länge där än…

Må så gott!

4 kommentarer:

Patricia sa...

Men Nina, har ni varit och stulit sten i naturen... hi hi.
Himla fint blev det, jag tycker det är så vackertmed stora stenar bland växterna och har ju fullt i min egna rabatt...det blir så fint med det grå mot det gröna... =)

Åh strömming...såååå gott!!!!
Har inte ätit det på flera år, måste köpa någon dag jag med, så länge det finns gammel-potatis... =)
Och inlagd strömming har jag nog inte ätit sen mormor levde och gjorde det, och det var många år sen...så gott på knäckemacka... =)

Hoppas trippen till Kolmården blir bra och att ni får fint väder!

Kram Patricia

mia-marie sa...

*hehe* snygg sten...och fina blommor sen säkert!
Jag gillar erat blåa fyrkantiga hus och alla fina bilder du lägger ut =)

Hoppas ni får en trevlig helg med massor av sol!

Anonym sa...

Mums så gott med både stekt och inlagd strömming.
Vilken lång runda det blev för er och mysigt med ser det ut som.
Ha en härlig dag i Kolmården !!! Kram Annika

Annelie L sa...

Stenen blev jättefin i rabatten, du har öga för sånt där. Skönt att du har någon som arbetar så du kan fortsätta att se och dokumentera genom din kamera ;) Önskar er en härlig dag i Kålmården, hoppas Sandra får en fin dag så ni kan njuta alla tre.
Kram Annelie