fredag 31 augusti 2012

Föreläsning

Direkt när Sandra hade åkt iväg med taxin så kastade jag mig iväg för att gå på en föreläsning som vårt fina assistansbolag ordnade med. Jag hann precis fram lite lagom stressad. Det är nämligen en massa vägarbeten på den vägen som gör att resan nästan tar dubbla tiden, men huvudsaken jag hann.

 
Det var en mycket bra föreläsning som handlade om autism med begåvningsnedsättning. Han som föreläste heter Christer Fahlberg, om det är nån som känner till honom, och han var väldigt lätt att lyssna på med många roliga exempel, så man fick skratta igenkännande lite då och då.

Annars var det väl inga nyheter, egentligen. Det är ju så vi jobbar och vi har väl ganska rätt tänk runt Sandra redan, men det känns alltid bra att få det man gör bekräftat och känna igen sig i det som sägs.

Jag tänkte att några av mina vänner skulle behöva ta med honom till sina barns skolor där lärarna anser att anpassning inte behövs, för han sa att han stöter på det ibland och då brukar han ta lärarens glasögon och säga att nu får du träna på att se resten av den här föreläsningen!

Det var en halvdag, vilket var bra eftersom jag var tvungen att hinna hem och förbereda innan Sandra kom från skolan. Men det var på tok för kort tid för Christer att hinna gå igenom det han ville få fram. Så nu planeras det en fortsättning till våren, och det ser vi fram emot.

 
När jag kom hem hann jag precis städa undan efter morgonen och förbereda inför eftermiddagen och kvällen, och pusta med lite kaffe, innan Sandra kom hem. Hon var lika glad fortfarande och allt gick som en dans.

Intensivt var det, men när allt funkar och flyter så är det bara roligt att det går i ett. Igår hade jag ju inte någon korttidsväska att ta hand om heller, och ingen tvätt som var akut, så jag kunde ägna mig åt Sandra och det viktigaste runt henne.

Duscha hann jag däremot inte igår, så det och dammsugningen måste jag göra idag medan Sandra är i skolan. Sen skulle Göran komma lagom till lunch, ungefär, så han hinner installera sig innan Sandra kommer hem.

 
En roligt och skön vecka har det varit, men nu längtar jag allt efter Göran :)

Ha det fint!

♥ Kram ♥

1 kommentar:

Maritha sa...

Vad bra att ni får så bra föreläsningar genom assistans bolaget!

Längtan är bra ibland <3

Ha en fin dag vännen :o))

Glömde.....så vackra foton av fjärilar <3

Kram Maritha