lördag 18 augusti 2012

Ont i magen hela dagen

Vi fick en rivstart igår morse, efter lite för lite sömn för både Sandra och mig. Jag hade svårt att somna och troligtvis berodde det på att Sandra var mycket vaken. Jag misstänkte att hon hade ont i magen, och behövde gå på toa. Att gå på toa är en hel procedur så det är inget man går in och föreslår mitt i natten om inte Sandra själv ropar så man blir tvungen. Så jag låg väl och väntade lite på att hon skulle bli orolig, gissar jag.

Det blev hon inte, så jag somnade väl tillslut, vid tretiden sisådär. Sen upp halv sex och efter en liten stund hörde jag att Sandra också var vaken. Och mycket riktigt hade hon ont i magen, så det blev toa- och badbestyr på direkten. Som tur var hade vi gott om tid eftersom taxin inte kommer förrän nio när det är fritidsdagar, så hon hann bli klar i lugn och ro.

Men oj så trött damen var, och det var ju så klart väntat efter en sån natt. Men ledig skulle hon absolut inte vara och det var inte läge att ställa till med utbrott över det, utan hon fick åka som planerat.


Dagen hade ju varit skör och hon hade klagat på ont i magen även på fritids. När hon kom hem var hon ledsen och undrade vad det var för fel med magen. Jag gissade att det behövdes mer toabesök och lyckades locka ner en mycket trött tjej i badrummet efter ett tag, fast hon hellre ville lägga sig på soffan.

Efter toa- och badbestyr för andra gången, så blev hon gladare, om än trött och ville fortfarande vila i soffan, vilket hon så klart fick göra.


När det var sovtid var det dags igen. Toa- och badbestyr för tredje gången på samma dag. Då var hon ju rejält trött också, så det hade kunnat gå hursomhelst, men hon är så himla duktig! Det gick utan problem, inga utbrott eller låsningar, men lite ledsen kände hon sig. Väl i säng tror jag hon somnade nästan direkt.

Vi tror att magen har kommit lite i oalg efter penicillinkuren, så den slutar vi med nu. Det är bara tre tabletter kvar och fingret har sett fint ut länge.

Medan Sandra var på fritids så fixade jag ordning bland nya scheman och schemabilder, skrev ut, plastade in och klistrade kardborre så nu ska det vara i sin ordning med Sandras schema inför skolstarten på onsdag.


Det tog sin stund, men jag hann precis innan damen kom hem. Pjhu! Det var nytt skolschema, ett par nya bilder på ny personal (ja, inte ny, egentligen, bara ny på Sandras schema) och ett nytt korttidsschema som vi har i kontaktboken där Sandra ser vilka personer som ska vara med henne samt vilken dag hon kommer hem efter korttids.


När allt var klart och inklistrat med kardborrband i kontaktboken, upptäckte jag att jag hade gjort fel! Jag hade glömt personalen som jobbar på eftermiddagarna och det behöver Sandra veta. Bara att göra om, alltså. Har man inte jobb, så skaffar man sig ;)

Igår kväll mumsade vi kräftor så vi blev alldeles proppmätta och fick spara en del till idag. Sandra ska väl få smaka också, för hon såg ju kräftskålen innan hon la sig. Nu har hon inte gillat kräftor hittills, utan mest varit lite nyfiken när vi har testat det förut, men hon får väl smaka bäst hon vill, rätt vad det är kanske hon gillar det, vem vet :)

Natten var lite strulig här ett tag och när Sandra väl somnade om så hade jag blivit hungrig. Bara att gå upp och ta en nattmacka då, för att försöka somna hungrig gick inget vidare. Men idag är en ny dag och vi ska väl njuta sommar så länge den håller i sig.


Slutligen, angående Mariellejohnssons kommentar igår. Du har inte skrämt upp mig! :) Att läsa om saker som inte funkar fullt så bra alla gånger gör mest att jag vet ännu mer vad jag måste se till att få fungerade redan från början.. Skönt att det funkar bra för er just nu iaf, och hoppas det fortsätter så! Är barnen glada och mår bra, då blir man nöjd :)

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Maritha sa...

Stackars Sandra med ont i magen, skönt att det gick över!

Vika fina foton på fjärilen, sån har vi inte här :(

Hoppas helgen blir fin hos er <3

Kram Maritha

annelie bergman sa...

hej nina, nu så kollar jag lite på sidan din, eller snarare kommenterar, Jag tycker ni gör ett så bra jobb, men allt så du bara vet de, att jag känner för att säga de . kramar om.////annelie

Annika N sa...

Inte kul med magont. Hoppas det är bättre idag.

Ha en finfin lördag !!! Kram Annika

Photo by Maria sa...

Ont i magen är ju inget vidare =( Men hoppas det gått över nu efter alla toabestyr så hon slipper det i helgen..

Ha nu en fin lördag..

Kram Mia