onsdag 1 augusti 2012

Vuxen-djungeln

Vi betar av listan och får en massa gjort, äntligen. Nu känns det som man snart är på banan igen. Men vilken djungel det är överallt. Nu har jag iaf skrivit ut ansökningsblanketter från F-kassan.

Det ska ju sökas Aktivitetsstöd för förlängd skolgång, om det är i år eller nästa år är jag lite osäker på, men det är ju bättre att vara ett år för tidig då, om det nu är förlängt barnbidrag till det år barnet är 19… Jag ska väl ta och ringa till vår LSS-handläggare och få lite klarhet, för det är inte lätt att veta vad som ska sökas, när och varför och från vem och i vilken situation och när man ska ha läkarintyg och inte osv.

En del saker gäller från det att barnet blir 18, andra från 19 och ytterligare andra saker från 21. Ibland när skolan slutar och ibland när man blir myndig och jag vet inte riktigt när det är vad, liksom.


Nästa vecka ska iaf Sandra till läkaren, en läkare som finns via hab, tackolov! Och då hoppas vi att ett intyg för ansökan om förvaltarskap ska skrivas så vi får den biten avklarad, för det ska iaf gälla från det att Sandra blir 18, och det är ju det viktigaste just nu. Resten löser sig så småningom.

Jag blir lätt lite stressad när det blir många samtal och ansökningar hit och dit som ska klaras av när vi inte ens vet vad vi ska göra och vem vi ska vända oss till. Men om jag bara lär mig att ta det lite lugnt och liksom beta av en sak i taget, så löser det sig ju tillslut :) Tur Göran har båda fötterna på jorden och säger åt mig när jag far iväg i planeringen lite för mycket ;)


Iaf, på blanketten där man ansöker om Aktivitetsstöd då, så ska ju ett kontonummer fyllas i. Sandra har en bankbok som vi ska avsluta så småningom och meningen är ju att hon ska ha ett eget personkonto där hennes pengar sätts in.

Nu kan man ju inte bara öppna ett sånt hursomhelst. Så kassörskan fick ringa efter hjälp innan vi fick det klart. Eller, klart är det ju inte, bara ansökt. Vi hoppas att det inte blir nåt strul, men annars får vi vänta tills förvaltar-ansökan är klar, så vi får öppna ett konto åt Sandra utan att hon behöver vara med.

Jaja, det blir nog ordning på alla frågetecken vad det lider… Vi behövde nog den här lediga veckan utan planer iaf :) Egentligen är det nog en stor process jag har just nu då jag liksom bearbetar ”hemifrånflytten” som känns skitjobbig, rent ut sagt.


Det är ju inte bara det att Sandra ska flytta hemifrån. (Ja, inte än, men snart nog) Vi har ju levt ”Sandra-liv” i 18 år, och varit tvungna att ta all hänsyn till henne i allt vi gör. Så vad är vi utan henne, liksom… Så jag behöver nog tjata och bearbeta en del om jag ska ta mig igenom det här.

Min fina blogg-vän skrev ett helt inlägg om allt det här som snurrar i huvudet, tack snälla! HÄR kan ni läsa det om ni vill.


 (Anonym gästbloggare, jag har mailat dig igen, men adressen var rätt förra gången så jag hoppas det var nåt annat tillfälligt strul bara, och att det kom fram nu? Har du Facebook annars, så kan du gå in på Amatörfotografen och ta kontakt med mig där, via ett privat meddelande)

♥ Kram ♥

Inga kommentarer: