fredag 23 mars 2012

Yes!

Sandra börjar ju förstå förklaringar och att man måste göra vissa saker för sitt eget bästa. Så min förklaring att hon måste ta medicin om hon fortare ska bli frisk och orka till skolan, den hjälpte :)

Iaf igår kväll, vi får väl se om det håller i sig nu när hon vet hur det smakar. Det var inte så gott, sa hon, men gick bra ihop med glass och massa chokladsås. Vi hoppas att hon gillar det även till frukosten… Hon är ju lite kinkig på morgnarna.


Alltså blir svaret på frågan jag fick för ett tag sen att JA! Det funkar att krossa en tablett och blanda med nåt gott! :) Tacksam över att såna sjukor väntade tills Sandra var mogen för sån medicin!

Alternativet hade varit att hoppas på förbättring utan penicillin och i värsta fall bli inlagd igen, eller åka fram och tillbaks till sjukhuset för att få det via dropp. Tänk så bra det löser sig av sig själv ibland :)


Magen blir ju lite si och så av penicillin, men vad duktig Sandra är som kan säga till att hon har ont i magen! För det har hon ju inte kunnat bara sådär förut, liksom. Så vi hann fixa toa och badrutiner innan det var dags för kvällen och tv-soffan. Lite stressigt blev det eftersom jag var själv hemma och hade en hel del andra förberedelser att ordna med samtidigt, men det gick iaf bra och det är ju huvudsaken.

Jag hann med både toa, bad, dusch, få fram kläder, fixa Sandras rum inför natten, förbereda schemat, städa undan efter Sandra i soffan, stänga in katten (som är instängd under kvällsrutinerna för att inte störa Sandra då) och fixa glass och penicillinkross. På 20 minuter!

Sandra var ganska pigg och funkade bra hela kvällen, trots allt hon har varit med om och trots att Göran inte var hemma, men kom mitt i nattningen. Skönt att hon börjar bli sig lik igen och nu vill vi inte ha några fler sjukor på ett tag!


Informationsmötet Göran var på då. Ja, information behövs ju, synd att dom inte har mer av sånt! För det gick en massa tid åt andra frågor som egentligen inte hörde dit alls, men som var sånt som var aktuellt för en del andra föräldrar. Dessutom var två viktiga personer sjuka. Men lite nytta blev det iaf och Göran kom hem med en del papper och information om vilka personer vi måste kontakta snarast.

Så när vi har korttids och tid nästa gång ska vi ringa till överförmyndar-nåt… och LSS-handläggaren för vidare information. Sen hade dom sagt nåt om intyg från en ”autismkunnig läkare på vårdcentralen” Jamen det är ju toppen! Såna dräller det ju om… Håhåjaja, välkommen till verkligheten ”Habiliteringsverksamhetspersonal” *suckar*


Nåja, här ska vi iaf först och främst koncentrera oss på att bli friska och hoppas på att vi kan åka på utbildningen på måndag som ju är obligatorisk. Vetitusan hur vi ska få till det om Sandra inte hinner bli frisk… Ni som har släktingar eller barnvakter, var tacksamma! För man blir bra låst utan det.

Ha en fin vårdag och som ett par av mina finaste vänner brukar säga ”Njut varje minut”

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Maritha sa...

Så bra att det funkade att krossa tabletten och jag hoppas det funkar idag också!!!!

Så bra att ni fick lite information hur ni ska gå vidare.

Nu får ni krya på er i familjen och ha en bra helg!

Kram Maritha

Tina sa...

Bamsekramar från mig till er med önskan att det fortsätter flyta på nu.

Bellan sa...

Vilken tur att Sandra blivit så duktig - vilka framsteg hon gör hela tiden nu!!
Och vilken duktig mamma, vilken rush du måste ha haft... du hann ju med jättemycket på 20 min!

Hoppas nu att Sandra tillfrisknar snabbt och att ni alla i familjen får vara friska ett bra tag framöver!

Krya-kramar i massor ♥
//Bellan