måndag 12 mars 2012

Städa städa

Det ska bli fantastiskt skönt med lite ledigt ett par dagar nu. Det går fort att komma efter med det mesta… Städning och handling är väl prio 1, tyvärr. Sånt nödvändigt som vi bara måste.

Vila då, tänker en del av er. Jodå, det ska också prioriteras, det lovar jag. Men efter över en vecka utan att ha möjlighet att dammsuga (Sandra fixar inte det) och med en fällande katt i huset kan ni ju gissa hur det ser ut här… Med tanke på att vi har lite allergier också, så är det bara ett måste nu! Och handlingen kommer vi ju inte ifrån. Men några andra måsten tar vi oss nog inte för på den här ledigheten.


Vi hoppas att vi får vara lite friska ett tag nu, så vi kommer ifatt lite. För ledigheterna är ju till för fler saker än dom måsten vi måste passa på att göra när Sandra inte är hemma. Dvs allt utom att ta hand om henne. Ibland skulle det behövas nån veckas semester lite här och var under året, för att hinna sånt som andra gör på ledigheterna. Träffa vänner t.ex.

Men är vi friska så hinner vi ikapp, och då hinner vi göra annat än städa, handla, planera och göra iordning allt praktiskt.

Det låter som att jag klagar lite nu va?.. Nejdå, det är bara när vi har varit mycket sjuka eller när det har varit mycket annat (möten eller så) som det känns att man är efter. Annars är det ju lugnt för det mesta. När vi är ikapp, då hinner vi njuta mycket :)

Jag ska iaf njuta hos frissan imorrn, och det tänker jag inte glömma den här gången! Jag ska få en helrenovering och det är verkligen dags. Vi brukar låta all gammal färg växa bort innan vi tar en ny omgång, så nu ser jag för trist ut i håret. Det blir ingen volym i det heller, utan färg och slingor, men det blir stor skillnad när det är klart. Tur att jag hann bli nästan frisk!


Nästa vecka ska Göran och jag på informationsträff genom Habiliteringen. Jag blev så glad när inbjudan kom, eftersom vi är vana att behöva tänka på, och ta reda på, allt själva jämt. Nu ska vi få information om sånt som vi har en massa undringar om, nämligen allt man måste tänka på innan Sandra fyller 18.

För vi vill inte missa nåt viktigt där med god man och överförmyndare och allt vad det är. Viktiga saker om vi ska kunna finnas för Sandra även efter hennes 18-årsdag, eftersom hon kommer att vara lika beroende av oss då som nu.


Mötet är på en torsdag och vi har korttids måndag-onsdag varje vecka. Det enda vi brukar kunna göra är att fråga korttids om det går att ändra, vilket dom brukar försöka. Men det är oftast fullbokat så det är bara rena turen om det går.

Men nu har vi ju just fått in Maria som en extra assistent på Sandra. Tänk alltså! Vi har ju ingen annan att fråga, så det betyder hur mycket som helst för oss att ha nån. Även om hon inte alltid kommer att kunna, så har vi nån att fråga, för vi är ganska låsta annars, som ni kanske förstår.

Och vet ni vad! Maria kunde fixa! :) Så vi kan gå på mötet båda två, vilket känns kanon, eftersom det är ett ganska viktigt möte. Annars hade så klart jag åkt själv, men det är alltid bättre med bådas våra öron samtidigt.


Jaha, det var väl det om det för nu. Det är ingen skola idag så Sandra ska till fritids, vilket innebär att taxin kommer en timme senare än vanligt. Men nu är det hög tid att sätta fart här. Jag önskar er en fin dag!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Maritha sa...

Så skönt att du får gå till frissan och bli ännu snyggare, så du ska njuta :o))

Toppen att ni kunde få Maria och gå på mötet, helt klart viktigt att ni båda hör det!

Ha en fin dag!

Kram Maritha

Annelie L sa...

Skönt att höra att ni mår bättre.
Det där med fällande katt, och dammsugningsfri vecka...ja jag vet hur det ser ut ;/
Så himla skönt att ni kan gå på mötet båda två, för som sagt, det är alltid bättre med två par öron som hör, och att man sen kan diskutera med varandra.
Det är så lätt att något faller i glömska, när man ska förmedla vad som sagts till den som inte varit med.
Hoppas nu du får vila mycket och att du blir nöjd och glad efter frissa besöket.
Här finns det en till som skulle behöva ett sånt besök, men det får vänta ett tag till.
Kram vännen, var rädd om dig <3

Annelie L sa...

Skrev en lång och innehållsrik kommentar, men den försvann upp i det blå.....
Men jag önskar er i allafall en skön ledighet och är glad över att ni båda kan gå på mötet, det är så lätt att något faller i glömska när man ska förmedla till den som inte varit med....
Lycka till hos frissan, dit skulle jag också behöva gå, men det får allt vänta ett tag <3
Var rädd om dig !!
Massor av go kramar // Annelie

Birgitta sa...

Härligt att det gick att fixa! Det är alltid bättre att vara två att lyssna. Man uppfattar inte alltid saker på samma sätt.
Fint med lite uppfräschning i håret. Du blir som ny! Även om den "gamla" Nina är lika värdefull! Kram Birgitta

A sa...

Hej. Hur blir det för Sandra kommer hon bo i ett gruppboende sen när hon fyller 18? För Satelitlägenhet är väl lite för svårt för henne? För i en satelitlägenhet har man mer som boendestöd som kommer och tittar till en.

Och kommer ni kunna låta en överförmyndare ta hand om hennes ekonomi eller kommer ni vara hennes överförmyndare?

Och det här med boende kommer ni klara av att släppa henne tll personal? För jag har ju praktiserat på gruppboenden för autistiska och jag vet verkligen hur svårt endel föräldrar har att släppa sina barn.

Och med det menas ingen kritik utan mer att det ofta är så det ser ut när man har barn med allvarliga funktionshinder.

kramar

Tina sa...

Mycket att tänka på när de fyller 18, ska bli intressant att få ta del av lite vid tillfälle.
Må gott och önskar er tid till vila och lite njuta mellan varven med dammsugaren ;) Kramar Tina