torsdag 8 mars 2012

Självklarheter

Ja, här sjukar vi fortfarande och läkaren sa ju att den här influensan kunde sitta i uppåt två veckor. Febertopparna kommer och går och vi har fullt sjå att få Sandra att inse att hon inte orkar vara igång lika mycket som hon vill…


Här tar hon det iaf lite lugnt med klistermärken som kom i brevlådan, från vår fina vän Agneta, tack så mycket för att du tänker på oss! ♥

Johannes mamma tipsade om Alvedon man ger i rumpan, och A undrar om inte Sandra kan få flytande Alvedon (tror jag du menade?) och om vi kan träna henne i att svälja tabletter ifall hon skulle behöva kunna det framöver.

Alvedon man ger i rumpan brukar vi ha hemma, eftersom Sandra (tills nu) alltid har kräkts väldigt mycket så fort hon har blivit sjuk. Nu hade vi inga hemma den här gången, men det gick ju bra ändå, som tur var :) Flytande tror jag hon skulle vägra ta. Vill hon inte så gör hon inte, liksom…


Hon behövde penicillin en gång när hon var mindre, och då fick vi en sort man ger i rumpan. Den var starkare och inget man helst ska använda i onödan, men det är hittills ända gången hon har behövt penicillin och det är vi så klart tacksamma för.

Vad gäller annan medicin, om Sandra skulle bli tvungen att svälja tabletter… Ja, jag vet faktiskt inte. Jag har väl tänkt på det, men det måste ju finnas alternativ. Sandra kan inte vara den enda i världen som inte klarar att svälja tabletter.

Det går ju inte att träna när hon inte förstår hur hon ska göra. Hon kan inte styra sin kropp på det viset, nämligen. Det är svårt att förklara, men hon kan inte tänka ”Nu ska jag svälja” och göra det. Hon måste komma på det själv, och koppla ihop det med sin egen vilja…


När vi var hos läkaren nu, så skulle han lyssna på lungorna och bad henne andas med munnen öppen. Sandra har ganska nyss lärt sig att med egen vilja stänga munnen, så det var ju vad hon gjorde… Gapa lärde hon sig för flera år sen, i samband med tandborstningen, men hos läkaren kunde hon inte koppla ihop det.

Även om hon kan rent fysiskt så klarar hon det inte psykiskt, eller hur jag nu ska förklara. När vi är hos tandläkaren och hon ska skölja munnen, så dricker hon istället. För hon kan inte spotta heller… När hon har druckit klart så ”låssas-spottas” hon över handfatet, för hon härmar vad hon har sett andra göra när dom ”spottar” (När jag borstar tänderna, t.ex)

Det är många såna självklara saker, som andra liksom bara kan, men som Sandra måste lära sig. Och vissa saker är inte helt lätt att lära ut, då måste hon på nåt sätt komma på det själv…


Ja, som ni märker så har det inte hänt nåt nytt här, men det kom ett inlägg ändå, för jag ville svara på frågorna. Och så har jag lite långtråkigt mellan utbrotten… ;)

Jo, förresten! Det kom ett brev från Habiliteringsverksamheten, minsann! En inbjudan till en informationsträff angående vuxenlivet. Helt otroligt! Jag menar, är man van att inte få nån information alls nånstans, utan måste ta reda på rättigheter och ringa runt om allting jämt och ständigt, så blir man nästan fånigt lycklig över att få information om saker som man har skrivit kom-i-håg-lappar om och tänkt ta tag i så fort man ska få lite tid för sånt. Nu hoppas vi bara att vi lyckas åka iväg på det också, för vi har ju förstås inte korttids den dagen. Men inbjudan gjorde mig glad :)


Var rädda om er!

♥ Kram ♥

5 kommentarer:

Johannes mamma sa...

Intressant att läsa dina tankar. Vad gäller tabletter så är det ju så att det mesta går att lösa. Vår son kommer nog aldrig heller kunna viljemässigt få ihop det här med att svälja nåt på kommando; däremot går det att krossa det flesta tabletter och gömma i något gott. Sen det här med att FÅ information; det är man inte van vid nej... Jättepännande att följa din blogg!

A sa...

a okej. du skriver otroligt bra:)

Photo by Maria sa...

Det är svårt när man inte kan förklara.. Hoppas hon snart mår bättre..

Många Krya På Kramar..
Mia

Okki sa...

Hos oss funkar det inte heller med tabletter/piller. Flytande o "stoppa i rumpan"medicin är det som funkar här. Hoppas verkligen ni blir friska snart, tycker ni har varit sjuka länge nu.

Insåg att det är en evighet sen jag kommenterade här ;-))

Kram Okki

Anonym sa...

Hej!
Är svårt med tabletter och att svälja. Vissa tabletter går att krossa och ibland kan det gå och lägga det i lite kräm så glider det lättare ner men det kräver ändå att hon vet vad som ska ske.
Kram Carina