tisdag 6 mars 2012

Vi sjukar väl vidare då...

Nej, jag slapp inte ifrån influensan, men hade bara hög feber i en dag iaf. Värre är det för Sandra som fick tillbaks sin feber efter att ha varit nästan feberfri en halv dag. Så jag ringde vc och frågade, och dom ville kolla upp det.

Eftersom Sandra har autism och inte alltid, eller nästan aldrig, kan tala om hur hon verkligen mår och om hon har ont nånstans så känns det ju bättre att kolla henne en extra gång än att missa nåt. Dom ville väl se så hon inte hade fått lunginflammation som ju är en rätt vanlig följd av influensan.


Läkarbesöket gick jättebra, både Sandra och läkaren var duktiga. Vi har träffat honom förut, och man blir så glad när det fungerar. Det är ju inte självklart att det gör det, nämligen…

Sen blev det stick i fingret, och den sköterskan känner till Sandra lite sedan tidigare, det är den allra största fördelen med att bo på liten ort. Tänk så smidigt det går när folk känner till och man slipper förklara och misslyckas.

Stick i fingret gillades ju förstås inget vidare, men det gick ändå bra och vi fick veta att det ”bara” är influensan och inget penicillin behövs, tack för det! Sandra kan ju inte svälja tabletter, det är liksom inte så mycket som är ”bara” med henne…


Vi har haft tur genom åren så hon har ju sluppit såna behandlingar som skulle ställa till problem. Vi är ju så klart glada så länge det får vara på det viset :)

Själv är jag nästan feberfri idag, men såå matt i kroppen att jag inte orkar så värst mycket. Tur vi har nära till vc och dessutom åkte bil den korta vägen, mest för Sandras skull som ju har runt 39 i feber fortfarande och så klart är ännu tröttare än mig.

Men det är konstigt, trots att jag inte orkar så mycket, så blir jag rastlös av att inget göra. Dessutom vilar Sandra bäst om jag sitter i soffan, hur trist som helst! Tur det finns Wordfeud iaf, så man har nåt att roa sig med :)


Förlåt, Susanne D att jag inte svarade på dina frågor igår. Jag var nog lite trött… ;) Nej, Sandra brukar inte få så där hög feber och vi blev allt lite oroliga vi med. Det är ju inte bara precis att ge henne en Alvedon och hon snällt tar den heller. Eftersom hon inte kan svälja tabletter, så brukar hon tugga i sig en. Ja, iaf om hon är någotsånär frisk, men i fredags var hon ju alldeles borta… Vi fick i henne en tillslut och sen gick febern ner lite.

Och båda dina kommentarer kom med, som du kanske såg :) Tack! ♥

Ha en fortsatt bra dag!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Annika N sa...

Skönt att det inte var något men det är ju säkrast att kolla upp, när det varit feber i så många dagar. Har med hört att man kan få lunginflammation efter influensan.

Massor av krya på er kramar till dej och Sandra !!! Annika

Maritha sa...

Vad bra att läkaren och sköterskan kunde hantera situationen så det gick bra för Sandra. Ännu bättre att hon inte behövde ta några piller!

Då hoppas vi att ni snart är piggelin igen hela familjen!

Krya på kramar Maritha

Johannes mamma sa...

Hej!
Hoppas ni frisknar till snart. Det är jobbigt att vara sjuk. Vill bara tipsa om; fast ni kanske redan vet att Alvedon finns som suppositorier(att tas i rumpan). Nu vet jag inte om detta skulle fungera för Sandra men för oss har dessa suppar blivit ovärderliga då sonen kräks upp allt som inte smakar som vanligt.

Tina sa...

Skönt med proffsiga människor inom sjukvården. Det underlättar enormt. Trist med sjukstuga, krya på er nu och en bamsekram kommer här ! Om du vill utmana mig i wordfeud så ställer jag gärna upp ! :) Kram Tina

A sa...

Hej. jag undrar kan inte sandra få ta munlöslig alvedon? Eller att ni trännar henna att sväla tableter? För vad händer om hon blir så pass sjuk att hon måste svälja tableter?

Roffes blogg sa...

Nej du.... inte är det direkt "bara" med läkarbesök och mediciner när det gäller våra barn inte....
Kram och krya på som sagt var!