fredag 30 mars 2012

Har man hittat orsaken nu?

Jag ringde ju till sjukhuset igår och dom ville kolla upp Sandra, så vi åkte in igen då. Det blev stick i fingret igen och den här gången gick det jättebra, hon är bra duktig, vår tjej! Skönt att inte rädslan satt i längre efter sista sticket. Hon tyckte nog bara att det fick räcka för då, liksom…

Proverna var bra, och det visste jag väl redan, eftersom dom har tagit prover som har varit bra flera gånger den sista tiden… Sen fick vi åka hem och ska observera henne i hemmiljö över helgen och alla hoppas att det går över innan måndag då läkaren ringer och kollar hur det har gått.


Jaha… Jo, jag hoppas dom har rätt i att det nog bara beror på att hon har varit sjuk… Men sjuk har hon ju varit förut utan att få så här, så det känns ju inte precis jättelugnt. Men samtidigt är det en jobbig fortsättning på undersökningen så vi är ju tacksamma att dom inte går vidare om det inte behövs.

Läkaren sa att Sandra skulle vara ledig i skolan som idag, men det gillade ju förstås inte damen och vi tyckte väl att hon lika bra kunde observeras i skolan som hemma och bestämde att hon skulle få åka. Jag ringde och pratade med skolan och förklarade vad det var dom skulle titta efter och i övrigt är ju damen ganska pigg.

Men så förvärrades det igår kväll och då blev jag riktigt orolig. Förra året blev det värre och värre ända tills vi var tvungna att ringa efter ambulans…


Hon har alltid ”pappas klocka” på sig under kvällsrutinerna och lämnar tillbaks den när hon sitter i sängen. Men igår kunde hon inte hitta den på armen!!! ”Jag ser inte klockan på armen” sa hon efter att ha famlat runt en stund. Ja, då blev jag orolig!

Sen tänker man ju tillbaks och försöker hitta kopplingar. Visserligen var hon sjuk förra året också, men jag känner att det inte stämmer riktigt. Att hon blir så här efter att ha varit sjuk?.. Näe, jag köper inte det.

Däremot var jag ju nästan säker på att det berodde på pollentabletten förra året. Den tabletten har hon ätit i flera år och aldrig reagerat nånting. Så bytte dom tillverkare och hon blev jättesjuk när vi började med tabletten. Ja, vi antog att det var så, för det stämde väldigt bra överens med när hon insjuknade och att det gick över när vi slutade ge tabletten.


Nu påstår dom ju att innehållet i den nya är exakt lika, men alltså… Jag tror inte på det! Det måste vara nåt ämne som skiljer! Och nu tror jag att samma ämne finns i penicillin. Känns ju rätt viktigt att vi får reda på vad det är för ett ämne som Sandra blir så sjuk av, så vi kan undvika det framöver. Då blir jag ganska jätteirriterad om dom nekar till att det skiljer på innehållet bara för att dom har en billigare tillverkare!

Så det blir till att kontakta läkemedelsverket idag och se vad dom säger. Jag fick bra hjälp av mina vänner på fb också, så nu har jag innehållsförteckningen på den förra pollentabletten, den nya och penicillinet. Tack för all hjälp!

Jamen det var vår dag igår då. Idag skulle Sandra få sin sista penicillintablett, men den skippar vi allt. Det var bara en kvar och hon hade inga spår av bakterier efter provtagningen igår. Det var ju bra det iaf :) Hon blev ju inte så vidare värst glad när vi ändrade på schemat och sa att hon får vara hemma, men vi lockade med en biltur och förklarade att hon fortare mår bra i benen igen om hon vilar lite. Så vi slapp utbrott och hon nöjde sig med det efter ett tag.


Ha en skön helg allesammans!
(Fotona är från i vintras då vi var i Marbella)

♥ Kram ♥

7 kommentarer:

Maritha sa...

Det får inte vara så att det blir billigare tabletter men ett innehåll som inte stämmer, bra att du kontaktar läkemedelsverket!!!!

Tror säkert de kan observera Sandra så hon kan vara i skolan där hon trivs så bra.

Önskar en fin fredag och helg, får läsa ikapp på söndag det jag missar :o))

Gokramar Maritha

Anna Hoömström sa...

Hoppashoppas ni hittat orsaken nu så Sandra snart kan få bli helt piggelin!!!!!!!

agneta sa...

Hoppas verkligen att ni kommer på vad som orsakar att Sandra blir dålig, så hon får vara frisk! Ha en bra helg <3 Kram Agneta

Annelie L sa...

Skönt att Sandra accepterade att stanna hemma från skolan, även om ni naturligtvis hade behövt ha den rasten idag. Men det är ju inte värt att chansa om hon nu skulle bli sämre.
Jag hoppas verkligen att ni får reda på vad det är som gör att hon mår så dåligt. Hoppas det är något ämne i medicinen för då är det ju lät åtgärdat.
Krama om er duktiga tjej som klarar av alla dessa undersökningar och stick.
Kram Annelie

Helene sa...

Hej Nina. Man kan bli överkänslig mot saker man tål i vanliga fall om man är/har varit sjuk. Min dotter fick en allergireaktion av nässpray som hon tog när hon hade lunginflammation. Men nu kan hon ta den nässprayen igen utan problem. Jag tänkte att eftersom Sandra nyss varit sjuk och det är mkt som kan händsa i kroppen då som inte händer annars. Hoppas ni snart mår bättre allihop. Kram!

Susanne sa...

Det kan ju faktiskt vara troligt att det är något i medicinen hon reagerar på, vi får hoppas att du har hittat orsaken Nina.

Ha nu en riktigt skön helg hela familjen.

Kramizar!

Bellan sa...

Hoppas ni får svar snart! Jag hoppas ju på att det är nåt i medicinen som går att undvika framöver, så det inte är nåt annat hon åkt på. I vilket fall som helst håller jag tummarna för en bra lösning snabbt!

Godnattkramen ♥

//Bellan