söndag 18 april 2010

Vårkänslor

I veckan pratade vi om att göra en utflykt med husbilen, som idag. Då, den där dagen när vi satt ute och åt sill å potatis. Vi tänkte njuta av det vackra vårvädret och grilla. Och vi tänkte ta med katterna. Men så igår, när Göran och Sandra var ute och blåste såpbubblor, så ångrade vi oss. Eller, Sandra visste ju inget och hon skulle säkert tycka det var skoj i snöstorm t.o.m. men inte vi! Nu är det ju inte snöstorm precis, men vi vill ha behagligt och skönt väder om vi ska göra en utflykt och njuta av den!

Säkert många som säger att vädret inte spelar nån roll, det är bara att klä sig. Men jag vill helst ha sol, och absolut lite värme, om jag ska njuta! Så det så! Därför blir det nog ingen sån utflykt idag, om nu inte vädret blir varmare och skönare än igår. Som sagt, Sandra vet inget och hon blir bara glad om vi ändrar i schemat och åker iväg, så vädret får styra.


Sandra liten (2,5, tror jag) på vårprommis.

Igår hände det inte så mycket här. Sandra mår bra och funkade hela dan. När dom var ute en sväng i kylan passade jag på att dra över med dammsugaren. Fasligt vad katterna fäller nu! Så det gäller att försöka hålla efter det lite, eftersom Göran är allergisk.

På tal om katterna, dom var helvilda mest hela dagen igår. Jösses så dom for runt! Jag trodde aldrig att dom skulle lugna sig. Inte så att dom inte får leka, men det finns ju måtta! Jag menar, dom for runt överallt! Upp, ner, runt, å slogs en sväng, sen upp, ner, runt.. Jag blev alldeles matt tillslut.


Mellan lekrycken gick dom runt och jamade! Det lät ungefär som om dom ropade på mamma, mmmmaaammmmmaaaaa. Tror dom är lite rastlösa nu när det är vår. Tror dom vill ut… Men eftersom dom är innekatter (och det får ni ha vilka åsikter ni vill om, det passar oss bäst helt enkelt) så är dom bara ute i sele, med oss. Alltså var dom inte ute igår.

Åke ska ju helst inte leka… men nu när han inte har ont är det omöjligt att hålla honom lugn. Haltar gör han ju flera gånger om dan, men leker lika mycket för det. Fast det är ju förstås skönt att han inte har ont. Vi delar ju på dom om dom far runt för mycket, men igår hjälpte inte det, för så fort vi öppnade dörren var dom igång igen.

Den 28:e ska han röntgas och efter det blir det förhoppningsvis operation av det första knäet innan sommaren. Har skelettet inte vuxit klart hinner han inte operera första knäet på den här försäkringsperioden… Så vi hoppas, helt klart.

7 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Fällande katter ja.. Fy tusan vad våra med fäller.. Sassi som är långhårig fäller ju så man kan plocka upp det, blir som dammtussar.. Men Gusten är ju som era katter.. Har man haft honom i knät så är det roller som gäller..

Håller med om vädret.. Kan man välja att vara hemma när det är tråkigt väder så gör jag det med, skönare att njuta när det är soligt och varmt :-)

Njut ändå nu av dagen även om det kanske inte är så bra väder..

Kram Mia

Unknown sa...

Jag håller med dig. Ska man göra en utflyckt son er, då vill man ha lite värme.
Och kunna vistas utanför bilen med och inte bara sitta inne och kura! :)

Undrade en sak. När var det ni fick gjort en utredning på Sandra? Och varför just då?

Ha en skön söndag, kramar om!!

Anonym sa...

Ja de fäller oootroligt mycket, inte kul. Fast våra är mest ute så det blir inte så mycket här inne. Visst vill man ha gott väder om man ska på utflykt, det är mysigare då.

Ha en go söndag !!! Kram Annika N

Mia sa...

Jag håller helt med. Sol, annars är det inte lika kul. Eller varmt i alla fall. Du har så fina bilder på Sandra:) Kram

Maritha sa...

Självklart ska det vara fint väder när man åker på utflykt och ska grilla!

Hoppas det inte blir nån förkylning för Göran.

Ditt snöoväder kom till mig igår eftermiddag och har hållit på till förmiddan idag, men när solen kommer så försvinner det snabbt!

Kramen Maritha

Tanja, 30+ sa...

Hej VÄNNEN!
Jag lever o mår bra, o skönt o se att du gör det också!
Härligt är det o åka iväg så där, men jag håller med. Lite sol gör ingen skada.

Kramen!!!

Okki sa...

Hos mig har vi haft riktigt vårlikt väder i dag.
Då är det skönt att sitta i lä och njuta.
Hoppas ni oxå får varmt och skönt snart.
Kram Okki