söndag 4 april 2010

Nu är det över!

Äntligen är alla helger över för denna gång!

Vi fixade medicin och badrutinerna redan på morgonen igår, så vi hade tid att påska i lugn och ro sen. Eller, lugn å ro var väl att ta i, även om det gick ganska smidigt. Intensivt blev det ju, förstås…

Efter duschen fick Sandra göra snittar…


…och hjälpa till att duka fram all påskmat.


Det var ju inte så mycket, men det räckte och blev över ändå. Vi hade ju inte stora släkten här, precis…


När vi hade ätit var det dags att gömma ägg, och då blev det lite för mycket för Sandra som blev stressad och uppe i varv. Men lugnet la sig så fort vi hade gömt, och letat klart. Sen blev det ju godis för hela slanten tills Sandra var nöjd och mätt…


Vi förberedde redan dagen innan att skippa chips, och det var inga protester, trots att det liksom tillhör lördagsrutinerna. Nån måtta på snaskandet får det ju vara, tycker vi… Men påskägget fick komma fram en gång till innan dagen var slut, och kommer att få komma fram lite till innan påskhelgen är slut :)

Och jag mitt dumma nöt kunde inte låta bli att dyka ner i mitt ägg. Jag som inte ens är så vidare förtjust i godis längre och inte har ätit det på väldigt länge. Dessutom har jag nyss varit sjuk och inte kunnat äta alls på ett par dar… Hm! Så jag mådde som jag förtjänade ett tag, kan man säga! Jag kommer inte att ha några större problem med att låta bli godis på ett bra tag framöver iaf.

Nu blir det ett par lugna dagar för Sandras del, innan det är dags för fritids och ett dygn korttids på tisdag.


Åke verkar inte ha lika ont längre och det är vi glada för. Då klarar han att vänta med operationen tills skelettet har vuxit klart. Vi hoppas bara att vi hinner med första operationen under den här försäkringsperioden, så vi får hjälp av försäkringen även på nästa operation. Alltså måste den första ske före den 9/6. Men han ska ju röntgas den 28/4, och då får vi se hur det ser ut.

Han är ju inte så lätt att hålla lugn nu när han mår bättre, och det är väl en nackdel då, förstås. Men vi gör så gott vi kan och att han är pigg känns ändå viktigast. Det hoppar ur led ibland och då kan han knappt gå, men han vilar lite och sen är det full fart igen.

Vi stänger in dom om det blir för mycket bus, och delar på dom när dom blir vilda. Åke får inte springa i trappan för mycket och tyvärr har vi ingen dörr att stänga bara till trappen, utan måste stänga in katterna i deras rum när dom börjar busa runt.


Vi hade liksom inte ”katt” i huvudet när vi byggde om här för det fanns inte i vår vildaste fantasi att vi skulle skaffa husdjur överhuvudtaget, ända tills vi plötsligt skaffade två busiga, helgoa kissar! Bara en vecka innan vi bestämde oss var det liksom otänkbart… Tänk så det kan bli. Och vilken tur att det inte alltid blir som man tror här i livet :)

Önskar alla en skön påskdag!

6 kommentarer:

Maritha sa...

Mums vad det ser gott ut med snittarna, men godiset kan lätt bli för mycket.

Hoppas det blir lugnt med lille Åke och att Sandra är nöjd och inte blir skör mer under helgen.

Ha det gott idag vännen!

Kram Maritha

jeannette sa...

Hej vännen
Ja du verkar ha haft en skön helg trots allt, här har vi haft det bra. "Katterna" ja de är väl härliga men ibland kan man själv få fnatt av deras fnatt :). Ha en fortsatt skön helg, idag kommer mina föräldrar på middag så det är bara att ställa sig i köket igen . kramar

Unknown sa...

Ja man får ju anpassa sig efter barnet, som inte kan reda ut oroliga situationer.
Men jag tycker det ser ut som ni hade det trevligt, även om inte hela släkten var närvarande! :)

Hoppas ni får en skön avslutning på påsken!

Kramar om!

Britt-Marie sa...

Har förstått på Fb att ni har haft det tufft i helgen och förstår att ni tycker det är skönt att helgdagarna är över för denna gång.
Hur klarar Sandra midsommar??
Hoppas dessa två sista dagarna iallafall blir lugna och sköna för er och att ni får chans att komma ut i det härliga vårvädret.

Photo by Maria sa...

Vilka goda snittar Sandra fixade till och på gula påsktallrikar med :-)

Jag har med ätit godis så jag mår illa men för det kränger jag nu med.. Jag kan inte låta bli när det finns hemma :-( Så nu måste alla barnen äta upp allt idag så jag kan börja på ny kula i morron..

Ja det är inte lätt att hålla leksna, busiga katter stilla men jag tycker det verkar gå rätt hyfsat ändå..

Ha nu en bra Påskdag..

Kram Mia

tess sa...

Tack...

Ja han är otroligt duktig... enormt. Å Malou ska vi inte tala om... ler.

//Tess