torsdag 29 april 2010

Tyyypiiiskt!


Jag som hade sett fram emot föreläsningen nästa vecka, och så måste Åke opereras så snabbt som möjligt och fick en tid just den dagen :( Trots att skelettet inte hade vuxit klart än. Det gick inte att vänta för då skulle det förvärras. Sen ska det inte gå så långt mellan operationerna heller, så vi kommer få en ny tid ganska snart efter att vi går in i en ny försäkringsperiod.

Den här veterinären, samt nån slags ”överläkare” eller vad det nu heter på veterinärer, sa att den här skadan inte alls är särskilt vanlig på huskatter, t.o.m. ovanlig… Tvärtemot vad den första veterinären sa, alltså… Däremot var den lite mer vanlig på raskatter, tydligen.

Göran kom hem precis före Sandra och Åke var allt lite groggy, med bandage på frambenen.Sandra har ju inte vetat något förut, eftersom det bara skulle bli förvirrande för henne. Men nu berättade vi att han hade bandage för att han har lämnat blod på djursjukhuset. Sen tittade vi hur det såg ut när jag klippt bort bandaget. Men, hon förstår ju liksom inte det där med att lämna blod… Trodde jag, för hon kom på råd, minsann, och frågade om hon lämnade blod när hon låg på sjukhus. Ja, det gjorde hon ju :)


Egentligen skulle vi behöva fota vad som händer på djursjukhuset, så hon får se, men hon nöjde sig iaf med vårt lilla samtal. Att Åke ska opereras har vi förstås inte sagt något om, även om hon vet att han har ont i sina bakben. Vi får väl berätta lite på nåt enkelt sätt sen, eftersom han först kommer bli kvar på sjukhuset några dygn och sen ska vila i ett litet rum i flera veckor.

Senare på eftermiddagen ringde dom från sjukhuset och sa att värdena inte var riktigt bra. Så det är bara för Göran att åka tillbaks idag så dom får ta nya prover. Håhåjaja!

Han ska ju vara fastande, men så slog det mig att han ju får medicin. Det sa dom inte att han inte skulle få och jag undrar om inte det kan påverka värdena… Borde dom ju veta, tycker man… Han skulle inte äta efter åtta igår kväll, men medicinen fick han halv fem och den finns ju säkert i kroppen i ett dygn. Kanske bäst å ringa till dom innan Göran dundrar dit, det är ju en bit att åka iaf.

Men nu till en glad nyhet som damp ner i brevlådan igår, nämligen att vår ansökan om korttids ytterligare två dygn, samt fortsatt fritids på loven är BEVILJAT! :) Såå lättad! Hade det inte gått igenom så hade vi inte hunnit överklaga innan sommaren, och ett sommarlov utan fritids… hujedamej! Det hade inte blivit bra för nån, allra minst för Sandra. Så det känns gott att kunna släppa den biten nu.

Damen var lite skör igår och det kan ju ha fler orsaker. Antingen håller hon på att bli förkyld, eller så är det allergi, eller möjligen trötthet efter helgen. Det lär ju visa sig. Hon drack en del också, och hon blir gnällig om hon har druckit för lite. Nåja, vi klarade oss utan utbrott iaf och hoppas fortfarande att hon håller sig frisk resten av terminen. Hon skulle verkligen behöva dom här dagarna med vardag innan sommarlovet.

Ha det nu så bra, alla läsare!

5 kommentarer:

Moonrose/ Vonneli sa...

Kramen om...
Så gott det löst sig med fritis för Sandra i sommar :) Det löser sig på bästa sätt för lilla Åke också...synd du missar föreläsningen..men men...
Önskar dig en alldeles underbar dag!
Ha det gott!
Yvonne

Photo by Maria sa...

Åh vad kul att era dagar gick igenom.. Grattis till det..

Stackars Åke.. :-( Vilken otur att han just skall ha "raskattsproblem".. Hoppas nu op'n går bra för honom..

Kram Mia

Anonym sa...

Naw :-( stackars Åke, tycker så synd om honom. Tur att han snart ska opereras men synd att det blev på föreläsnings kvällen. Toppenkul att ni fick igenom mer kortids m.m Grattis :-)

Ha en härlig torsdag !!! Kram Annika

Mia sa...

Grattis!!! Till beviljat kortids alltså, intetill stackars katten:-) Hoppas han kryar på sig snart. Kramar

Pernilla sa...

Vilken härlig blogg du har. Intressant och jag gillar verkligen att du visar bilder på hjälpmedel som Sandra använder. Du skriver bra och skriver om dina upplevelser hur i både negativa och positiva banor. Att du faktiskt ibland säger att "just den dagen är jobbig" är ju helt naturligt, finns så många som inte "törs" säga det men man får säga det =) Hur som, jag kommer att återkomma! Ha det gott!