onsdag 14 april 2010

Sköna, sköna vardag!

Igår blev det lite handling å lite fix av schemabilder. Å så det vanliga, förstås. Men ingen prommis och det var rätt skönt att vila benen. Sprang ju runt lite i affärer, men annars så blev det mycket vila, om man jämför…

Jag fixade dom där samtalen också, som jag skrev om ”när det nu var jag skrev om det” LSS-handläggaren hade inte börjat med vårt ärende än, det där vi söker ytterligare två dygn korttids, så nu fick hon med det här om fritids på en gång, vilket var bra.

Sandra kom hem redan halv tre. Alltid skönt när hon är hemma tidigt å vi slipper stressa. Dessutom var hon så go och glad och alla rutiner gick galant.

Hon är verkligen glad att vardagen är här och hela hon är lugnare och stabilare. Synd att man måste genomlida jul och påsk… Jag som har älskar såna helger förut. Ja, det gör jag väl egentligen fortfarande, men med Sandra skulle jag vara gladast om vi slapp dom. Vi skulle helst resa bort i hela december och veckan före påsk.

Jaja, nu är det gjort för den här gången. Nu sitter Sandra och käkar frukost och idag är det den där utflykten hem till en av lärarna som Sandra får göra en gång i månaden. Då är resten av eleverna på en annan utflykt som Sandra inte fixar. Den här utflykten är en riktig ”Sandra-utflykt” med en hel dag hos läraren, som har katter, hund och hästar. Sandra bara älskar det! Sen äter dom lunch där också, innan dom åker tillbaks till skolan lagom när skoldagen är slut :)

Igår klippte Sandra ur en katalog med stugor man kan hyra. Hon klippte ut en stuga som hon gav till Göran och sa ”Den stugan ska pappa och Sandra flytta in i och fika kaffe och hallonsoda”

Undrar lite vart hon fick hallonsoda ifrån, för det har hon inte druckit många gånger. Frågar man henne vad hon vill dricka så säger hon alltid ”Coca cola” utan undantag! Undrar lite om hon nån gång, i en stuga vi har hyrt, fick hallonsoda, kanske… Kul uttryck var det iaf och vi planerar att hyra en stuga i höst, men det vet hon förstås inget om än.

Eftersom Sandra inte kan (inte skulle må bra av att) bada vare sig i badhus eller på en strand (om vi inte har turen att hitta nån folktom…) så brukar vi, ibland, hyra en pool-stuga i Danmark.


Bilderna är från påsken -08 Det var den hemresan jag skrev om en gång, som var så jobbig, men då var det påsklov. I höst tänkte vi att Sandra skulle ta ledigt, så är det nog mindre med folk på båten.

Det är enda möjligheten att hon ska få bada utan risk för en massa folk som oroar, och bada gillar hon ju jättemycket, så vi känner att det är viktigt att ge henne den möjligheten ibland.

Ha en kanonfin onsdag, gott folk!

7 kommentarer:

Mia sa...

Kan Sandra bada ute i nån sjö på sommaren? Det älskar Viggo, men han bryr sig int så mycket om de andra , han röjer järnet;)
Hoppas verkligen att Den här utflykten blir lika mysig för hon såg utatt ha det jätte-bra. Vilken bra skola hon verkar ha. Vad är det för skola? Kram Mia

Anonym sa...

Skönt att få fixat de där samtalen som man går och drar sig för, iaf jag gör det, när det ska ringas viktiga samtal. När man väl ringer så går det ju oftast fort, om man får tag på personen förstås. Vilken härlig utflyktsdag Sandra kommer att få i dag, kul !

Ha en härlig onsdag !!! Kram Annika N

Photo by Maria sa...

Vilken mysig stuga med en egen liten pool..
De har inte bad på schemat i skolan?? När jag jobbade på skola med "min" tjej så bokade skolan varmvattenbassängen i badhuset några timmar var vecka.. En av killarna som just har diagnosen autism fick bada ensam först och hade ett omklädningsrum som ligger i anslutning till badet helt för sig själv.. De andra bytte om i stora omklädningen och var lagom klara att hoppa i när killen var färdigbadad :-) Men förstår att alla skolor inte har denna förmån..

Ha nu en bra dag..

Kram Mia

Patricia sa...

Ja det är synd att man inte kan styra över Jul o påsk hysterin så ni slapp den, men nu är det över för den här gången o långt till Jul som tur är.. =)

Men jisses, jag minns ju när ni var till den Poolstugan, inte känns det som det är så länge sen.. va tiden går.. =)

Må så gott!!
kram Patricia

Maritha sa...

Men vilken läcker stuga ni var i, vad bra att det finns såna som passar er.

Hoppas alla samtalen ger positiva resultat!
Kram Maritha

Anonym sa...

ETT EGET POOLHUS :-D.Vilken dröm! Det skulle faktiskt jag oxå kunna tänka mig att hyra. :-D.
Kramen/Liz

Anonym sa...

Så bra att det går att fixa så Sandra blir nöjd å glad. Ni är otroligt bra föräldrar!!!! :-)
Ha en skön kväll.
Kram igen/Liz