tisdag 20 april 2010

Snart är det grönt överallt :)

Det var en seg morgon igår, på gränsen till att inte hinna… Frukosten tog låååång tid, över en timme! Det är därför Sandra måste väckas i tid om morgnarna. För att stressa funkar ju inte, då kommer vi ingen vart alls. Men före sex tycker jag inte att jag vill väcka henne, och oftast så räcker det ju.

Det gjorde det igår med, även om det var på håret. Här väntar vi på taxin och Sandra vinkar till katterna som sitter i fönstret och kikar.


När Sandra hade åkte tog Göran och jag en prommis i vårsolen. Lite småkyligt, men ändå härligt! Vi började prata om att fönstren behövde putsas och jag sa att jag bara inte gör det på övervåningen, eftersom fönstren går utåt, och man måste hänga utanför när man putsar utsidan... Jag är nämligen höjdrädd och jag tycker mitt liv är mer värt än nån 1000-lapp det skulle kosta att ta hit nån firma.

Men Göran tycker inte att vi ska lägga pengar på sånt vi kan göra själva, och det resulterade i att han åkte på att göra det!


Ja!... Han valde själv! ;) Fast nu är det väl min tur då, på nedervåningen…

Nu börjar det växa lite här och var :) Vi kanske rent av hinner fixa klart vår rabatt i år… Säger vi varje vår, men sen är det plötsligt höst, av nån anledning.

Det här kommer iaf att bli en pion som vi tänkte slänga när vi väl fixat rabatten. Vi hade den som lite utfyllnad så länge bara, och den blommade aldrig efter det att vi flyttade dit den. Men så i somras var den helt översållad med blommor, så nu behåller vi den!


Riddarsporrarna har kommit riktigt långt redan. Ni ser att jag tar ordentliga närbilder, för då ser man inte att resten av rabatten är tom…


Och här har nån hjälpt oss att gödsla lite…


Så ser för övrigt den största delen av rabatten ut. Inte undra på att den lockar dit katter. Så då, på vårarna, när vi säger att vi ska ”fixa rabatten i år” då bestämmer vi oss alltid för att fylla den ordentligt med blommor så varken ogräs eller katter har nån chans.

Det finns hopp för syrenen med, små, små knoppar, minsann :) Det går så fort den här tiden, när det väl börjar slå ut, så det gäller att njuta allt man orkar. Syren är min favvo! Älskar doften, men Göran är ju allergisk så den står längst bort i hörnan av tomten.


Det skulle vara roligt med en fin trädgård, men jag har varken gröna fingrar eller intresse, så det blir som det blir med det. Inget alls, med andra ord…

Idag ska brandbilen komma till skolan, fast Sandra vet inget än. Den brukar komma varje år, och Sandra älskar det :) Men förra året hade hon sån otur att det blev utryckning precis när det var hennes tur att hoppa upp i bilen och låssasköra. Tyyypiiiskt! Klart hon blev ledsen och förvirrad, men knappast något man kan påverka.

Sandra i brandmansutrustning år 2007


Favvo-platsen! Sandra älskar att ”köra” och det här är förstås spännande :) År 2008


Igår kväll lyckades jag äntligen övertala Göran att gå med i Facebook :) Så till mina vänner som läser det här nu, och ännu inte gått med, kan Göran så kan ni! Jag väntar!!! Komigenu!

Ha det fint och njut av våren!
Ja, ni som kan.. Pollenallergi är ju inte kul, förstås. Men det blir iaf ljusare och varmare och det tycker iaf jag är såå sköönt!

5 kommentarer:

Maritha sa...

Såååå fint när allt börjar spira, jag längtar!

Vad han är bäst som tar fönstren!!!!

Hoppas hon får chansen att sitta i brandbilen i år så det inte blir utryckning!

Kram Maritha

Anonym sa...

Härliga bilder Nina...man blir såå glad av att se dom och man längtar till allt blommar. Hoppas Sandra får köra brandbil i dag, håller tummarna.
Min karl brukar med få putsa fönstren oftast i allafall. De sitter ganska högt upp och han är längre än mej så han kommer åt överallt. Kul att Göran är med på fejan, min vet knappt hur man startar datorn och gillar det inte, så han kommer nog aldrig på fejan.
Ha en toppendag !!! Kraaaam <3

Mia sa...

Men om du säger s¨å här till Göran: "Nu när du var så himla gullig och gjorde övervåningen så har vi ju råd att ta in någon på nedervåningen".
Jag haaatar att putsa fönster för jag är så usel på det. Tomas lilaså, och vi har ett inglasat uterum. Ha ha.
Jättefina bilder:))
Hoppas Sandra får se brandbil idag. Kram

Bellan sa...

Vad härligt det är med våren när allt börjar spira! Men mycket som behöver rensas... och putsas...samma här.
Har funderat på en grej. Vi har ju också skaffat katt. För sonens skull som är väldigt ensam. Men det har varit en stor omställning för honom och en jobbig period i början. Nu går det bättre. Men hur reagerar Sandra när katterna far runt och leker vilt? Man vet ju aldrig var man har dem. Min son har haft svårt med det, men har börjat vänja sig skapligt nu.

Hoppas ni får en fin dag, här skiner solen så vackert just nu.

Kramis!

Photo by Maria sa...

Det där låter som hos oss.. Vill gärna ha en fin trädgård men vi är inte så intresserade så det skulle funka.. Hatar att rensa rabatter så vi har bara två små :-)

Hoppas att brandisarna inte fick jobb att köra på idag så att Sandra och hennes klasskamrater fick "köra" lite med..

Såna fönster som går utåt har vi med och våra har ingen mittstolpe.. Det ena fönstret går att låsa så man kan hålla i det när man putsar det andra, men sen kan man inte låsa det när det skall vara tvärtom.. Förenat med livsfara var gång.. Men jag hoppas på nya fönster på övervåningen redan i år..

Ha nu en bra fortsatt dag..

Kram Mia