torsdag 22 april 2010

Sommaren ÄR på väg, jahadå!

Ibland känns det som man kan kopiera och klistra in inläggen vartefter dagarna går, för igår såg ungefär ut som i förrgår ;)

Fast det snöade nog hela dan, men inget som låg kvar på marken. En kall prommis blev det och jag saknade långkalsonger! Tog vantar iaf, och det var jag lycklig över under hela prommisen :)

Jaja, det är ju inget att hänga läpp för, det är ju som det ska när det är april. Vår är det ju och ljusare blir det för varje dag som går. Det blir säkert varmare med, vad det lider.

Den där påsken, när vi hyrde pool-hus i Danmark, då hade vi haft snö rätt länge ett tag hemma, så när vi satt på bildäck och skulle köra av båten säger Göran ”Nu slipper vi iallafall snö” och jag svarade ”Vaddå, tror du inte det kan snöa i Danmark??” Han sa typ ”Nä, inte den här årstiden”

Gissa om han fått höra det många gånger? Vad jag skrattade när vi låg i sängen på kvällen och hörde snöstormen utanför. Vi undrade nästan om vi skulle bli insnöade, haha! Fast, det lät ju värre än det var, men snö hade vi hela veckan!


Och det blev ju sommar det året med…


Nåja, igår var det kallt och jag unnade mig faktiskt ett varmt bad efter prommisen, det händer inte så ofta. Inte det att jag inte tycker det är skönt, det är snarare att jag blir rastlös av att ligga i badet och inte kunna nåt annat, liksom… Men ibland, när jag behöver få upp värmen, så är det kanon med ett riktigt hett bad :)

Idag är det bollhavet igen, för Sandra i skolan, och vad glad hon blev häromdagen när hon upptäckte det på schemat. Sen är det ju redan fredag och korttids och den här veckan gick minst lika fort som förra…

När Sandra kom hem igår, och åt lite mellis, så såg hon lite trött ut, så jag frågade om hon var det. Hon sa ”Ja… Det var jobbigt i skolan idag, *lärarens namn* gnällde med mig” Jag frågade ”Vad gnällde ni om då” och hon sa ”Jag ville inte städa, det gnällde vi om” Haha, goa unge!

Och igår morse, när hon skulle borsta tänderna efter frukosten... Det får hon göra själv, eftersom det inte är lika viktigt med tänderna på morgnarna och vi tycker att det räcker att vi borstar på henne på kvällarna. Iallafall så gick hon upp till toan och efter ett tag hörde jag på hennes gnäll att hon behövde hjälp, så jag gick dit.

Då hade hon slängt sin gamla tandkräm, som var slut, och själv tagit fram en ny tub i skåpet! Wow, vilket initiativ!!! *stolt mamma* Tyvärr var den ju inte så lätt att öppna eftersom den var ny och man måste ta bort en plastbit först, så då blev hon lite irriterad. Hoppas att det inte förstörde hennes initiativförmåga till nästa gång, för då ska vi se till att det ligger en öppnad tub i skåpet åt henne :)

Annika undrade om vi har ledigt snart och om vi ska göra nåt skoj. Ja, vi är långlediga i helgen, fredag till tisdag. Men vi blir hemma. Dels är det inte väder att mysa ute i, och dels är det bäst för ekonomin just nu. Fasligt mycket räkningar en period och då känns det inte lika kul att åka iväg om det inte är kanonväder. Men vi tycker ju om att ”bara vara” lite här hemma också, så det blir säkert bra ändå.

Avslutar med en bild på Sandra från hennes 1-årsdag :)


Hujedamej vad åren går…

5 kommentarer:

Maritha sa...

Vad skönt med lite ledigt och det kan ju vara hur skönt som helst att bara vara hemma.

Ja April kan bjudda på allt möjligt men kommer det snö så ligger den ju inte kvar.

Oj vad ni har städat, jag skulle också behöva ta mig tid till det men sen...... kanske....

Ha en bra dag vännen!

Kram Maritha

Anonym sa...

Ni får ordna det lite mysigt hemma då i stället. Ja vissa månader kommer alla räkningar på en gång :-( Otur att ni fick snö när ni var i Danmark.
Va duktigt av Sandra att försöka fixa tandkrämen själv, kan tro du är stolt !!!

Ha en härlig torsdag vännen !!! Kram Annika

Okki sa...

Goa du!
Blev så glad över utmaningen jag fick...
men har inte haft tid att sätta mig ner och
skriva nåt inlägg än.
Luften gick ur mig i går efter sjukhusbesöket...
kände mig t o m lite febrig.

Kram Okki

Photo by Maria sa...

Jodå.. Snart ÄR det sommar :-D Även om man knappt kan tro att det skall bli det..

Härligt snack av Sandra, att kunna berätta vad som gjort henne trött :-D
Och initiativet att ta en ny tub när den gamla var slut, kanon.. Synd bara att den inte var så lätt att komma i, men det är den ju nästa gång :-)

Kram Mia

Mia sa...

Oj vad vacker liten tjej:)