måndag 5 april 2010

Ledig/fritids/skola/korttids???

Det börjar gå upp för Sandra att det är lov hela veckan, det gillar hon inte! Men hon gillar sitt fritids/korttids så det är allt tur vi har det!

Efter lovet är det ledigt ännu en dag, med fritids och korttids, så nu är det nog lite rörigt för henne och svårt att veta vilken vecka det är. Vi har gått igenom tvåveckorsschemat noga, noga, men det är inte lätt att hålla reda på alla dagar och när är det fritids, när är det korttids och när börjar skolan och vilken vecka är det egentligen?… Det är knappt jag kan hålla reda på det själv.


Det här är alldeles för mycket information på samma gång. Ledig idag, fast det är måndag och den dag då skolan brukar börja, vet Sandra. Inte skola imorrn heller, utan lov och fritids och dessutom korttids. Sen fritids resten av veckan (ledig på torsdag för besök hos frissan vet hon ingenting om iaf..) Sen måndag igen (och Sandra undrar vilken måndag som är när egentligen) men ingen skola då heller, utan fritids och korttids igen. Men sen så! Sen blir det ordning på torpet och som vanligt igen.

Som sagt, för mycket information på tvåveckorsschemat nu, men jag har ingen bra lösning, för samtidigt behöver hon veta, eftersom hon redan vet, liksom. Det bästa är ju att hon inte får reda på förändringarna alls, förrän dom sker, men den skadan är redan skedd och då måste hon veta när.

Så det får sitta på schemat och vi går igenom det många gånger, men försöker fokusera mer på ”Idag” och ta en dag i taget. Anledningen till all information är väl att hon behövde veta när skolan börjar. Hade jag tänkt efter lite hade jag väntat med att sätta upp nästa korttids, jag brukar bara sätta upp en korttidsperiod i taget. Men, nu är det gjort och då får vi försöka vara extra tydliga.

Nåja, nog babblat om det! Gårdagen gick iaf rätt bra och Sandra tog sig en rejäl sovmorgon. Hon måste ju väckas klockan sex på skoldagar, men behöver inte gå upp förrän sju på fritidsdagar. Fast vi försöker ju hålla tiderna lika varje dag, eftersom hon mår bäst av det.

Nu behövde hon dock sova, så jag väckte henne inte förrän halv åtta igår morse. Hon mår ju inte bra om hon sover för lite heller och vi har ju tid att justera det nu när det är lov.

Efter maten gick vi ut i solen allihop! :)


Åke


Sune


Man får ju passa på! På påskafton hanns det bara njutas av solen genom skitiga fönster, haha! Skulle verkligen behöva ta tag i dom när det bara är ledigt och väder på samma dag. Och när Göran har fixat så man kan öppna fönstren igen, för han målade nämligen utsidan av dom i höstas… Hm!

Britt-Marie undrade hur midsommar funkar för Sandra, och den är inte på långa vägar lika jobbig. Julen är ju värst, och både nyår och påsk är jobbiga. (Fast jag måste säga att det har gått över förväntan i helgen, trots allt) Att jul och påsk är värst beror mest på att det sjåsas upp så väldigt. Vi kan liksom inte undvika det. Det pratas om det både på tv och i skolan. Julen börjar man ju märka av redan i november och påsken åtminstone en vecka innan.

Nyår är också stressande för Sandra, men då är det iaf lov och lite lättare för oss att tona ner och inte prata om det för mycket med henne. På midsommar är det ju också lov, även om Sandra brukar vara på fritids innan. Men vi brukar inte prata om såna ”mindre” helger så har vi tur vet inte Sandra nånting innan det är dags, och då hinner hon inte stressa upp sig. Sen brukar vi inte göra så mycket på midsommar heller, mer än att plocka lite blommor och ev. göra en liten stång, och äta sill.

Innan påsk, på skärtorsdagen, skulle dom ha fest i skolan och tidigare år har vi inte sagt något till Sandra i förväg. Hon har klarat dom festerna riktigt bra förut, men i år var hon jättestressad, så hon fick tillslut vara ledig när den dagen väl kom. Den här gången hade vi berättat det innan, och satt upp det på schemat, och det var nog inte så bra. Samtidigt måste man ju testa och ibland är det nödvändigt att berätta. Det är svårt att veta vilket som är bäst alla gånger.

Hursomhelst, vilka helger det än gäller, så brukar vi ha våra egna traditioner och oftast inga andra än oss själva. Vi hade släktingar här ett nyår, och det gick ganska bra den gången, men det beror mycket på hur Sandra mår och vilka man träffar. Vi tonar alltid ner alla helger och försöker bara ha lite extra mysigt utan att göra så stort av det. Ju mer förväntningar Sandra får, desto mer stressad blir hon.

Det blev visst ett långt svar på den frågan, och ett långt inlägg idag.. :)

Ha en skön sista dag på påskhelgen!

6 kommentarer:

Mia sa...

Förstår att det blir rörigt för Sandra. Viggo blir också uppstressad av långa lov, även om han gillar dem också. Fin hon är i klänning Sandra:)

Anonym sa...

Det kan jag tro att det blir rörigt, när det är så olika vid helger och vardagar...Puh ! Jag hade inte klarat att hålla reda på det heller. Vad skönt att det gått bra såhär långt, hoppas det fortsätter så resten av dagen. Härliga bilder du tagit !

Många påskkramar till er !!! Annika N

Maritha sa...

Ja vi som inte behöver schema blir ju också dagvill när det är långhelger så det är inte undra på att det blir rörigt för lilla damen. Vad bra att det har gått bra i helgen och att det snart är ledigt för er.


Ha det gott resten av dagen vännen!
Kram Maritha

Okki sa...

Skönt för Sandra att få "lite" vardag med
fritid/kortis nästa vecka. Tycker oxå det är skönt att helgen börjar ta slut.
Kram Okki

Anonym sa...

Hej Nina!
Härligt att det har gått så bra som det har gjort. Jag har en liten undran: måste Sandras scheman sitta så tätt? Kan hon vara betjänt av att ha lite större mellanrum mellan dom? Ja, förlåt att jag frågar, men gör man inte det så får man ju inget veta.
Kram Eva

Photo by Maria sa...

Jag tycker ni sköter schemat perfekt och ibland måste man ju testa för att se om det funkar.. Hon kan ju växa ifrån vissa saker och det vet ni ju inte förrän ni provat :-) Nu vet ni ju att det inte funkar att sätta tex fest på schemat ännu..

Ha nu en bra annandags påsk..

Kram Mia