söndag 25 april 2010

En kommentar jag vill svara på

Jag vill tacka Marianne, Sandras tidigare lärare, för titten i min blogg, och kommentarerna :) Du har själv namngivit dig så jag antar att det är okay. (När jag såg den andra kommentaren, som var liknande den första, fast utan namn på skola och ort, så tog jag bort den första, om nån undrar varför den är borttagen)

Jag vill inte smutskasta någon eller prata illa om vare sig personal eller skola. Jag skriver aldrig några namn, och gör jag det så har jag frågat först. Syftet med min blogg är bl.a. att visa hur viktigt det är med rätt pedagogik, rätt bemötande, anpassning, hänsyn och respekt. Hur fel det kan bli, trots att man gör det man själv tror är rätt. Hur enormt viktigt det är med samarbete!

Man gör sitt bästa, utifrån dom erfarenheter och den kunskap man har, och det har jag också skrivit tidigare, liksom att Sandras förra skola var/är en bra skola, men att den inte var bra för Sandra. (Rektorn sa faktiskt en gång att skolan är en skola för alla, att man anpassar sig efter varje elevs behov… men så är det ju inte iaf. Däremot gör skolan som Sandra går i nu det)

Det du inte känner igen är säkert från den sista tiden innan vi bytte skola. Då hade du slutat… Det hade precis börjat fungera ganska bra, med allt du gjorde för Sandra, och samarbetet blev ju bättre det med, mot slutet...

Jag riktar inte det jag skriver mot personer, det är händelser och konsekvenser jag är ute efter. Det är det jag vill visa. Vad har man för ”tänk” och hur kan man tänka om.

Gäller det personer så pratar jag med dom direkt, och det gjorde jag ju då med, när det behövdes, så inget i min blogg är menat som påhopp.

Att byta skola var det bästa som har hänt Sandra och hade vi bara vetat det så hade vi aldrig tvekat. Men det var inte ett enkelt beslut som vi föräldrar skulle ta ovanför huvudet på Sandra. Hon tyckte om personalen och eleverna i sin skola och hon förstod inte varför hon inte mådde bra. Vi kunde inte fråga henne och det kändes hemskt att ta bort något hon tyckte om för att vi, föräldrar och personal, trodde att det kanske kunde bli bättre någon annanstans. Vi föräldrar tyckte att ”skolan skulle anpassa sig efter varje elevs behov” precis som rektorn sa att skolan gjorde…

Vi visste vad vi hade, men inte vad alternativet var. Vi visste inte att det skulle bli bättre, för i så fall hade vi bytt direkt. Det är så mycket vi hade kunnat gjort annorlunda, med facit i hand, men man gör sitt bästa utifrån vad man vet just då.

Det jag skriver i min blogg är min verklighet. Allt jag skriver är sant utifrån hur jag har uppfattat det och jag försöker vara tydlig med att jag respekterar andras uppfattning och jag försöker alltid förstå varför människor agerar på olika sätt. Det finns olika sätt att se på saker och ting och en sak kan vara rätt för en person, men fel för någon annan och båda är ju okay.

Dock måste man samarbeta enormt mycket för att alla bitar ska fungera så bra som möjligt!

4 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Bra skrivet..

Sov nu gott..

Kram Mia

Marianne sa...

Hej!
Tack för ditt svar! och för att du tog bort den första kommentaren som jag inte trodde kom med, därför blev det två liknande.
Jag håller också med om att skolan där hon är nu är anpassad för Sandra, men som sagt vi hade ju inget facit när Sandra började skolan.
Ha det så bra/Marianne

Maritha sa...

Det är klart att du ska skriva som du vet att det är för ingen av oss andra kan föreställa oss hur ni har det, man kan bara uttrycka hur det känns för en själv och det är den personens sanning.

Ser att ni har haft det mysigt och skönt på er ledighet med lite måsten förberedda.

Fortsätt att njuta govännen!

Kram Maritha

Anonym sa...

Skönt att Sandra trivs i skolan.
Ha en härlig vecka !!! Kram Annika