tisdag 8 december 2009

Shopping

Ryggen var inte med mig igår. (Inte idag heller, för att inte tala om inatt…) Riktigt illa igen, faktiskt. Men så har jag inte kommit ut på nån stavprommis heller, på hela helgen. Ja, inte sen i torsdags, eftersom Sandra var ledig i fredags. Och förra veckan var ryggen nästan bra! Så nu har ni en som tänker stava! Och undvika att sitta vid datorn…

Våra planer var ju att åka till stan, som igår, men när jag vaknade kände jag att ryggen skulle må bättre av stavarna, för bilen är ingen höjdare alls! Bara det att det ösregnade… Så jag trotsade ryggen och vi åkte till stan iaf. Det tar en halvtimme att åka enkel väg, och vi var hemma igen klockan elva! Det kallar jag shoppingrekord! Nu var det ju inte jättemycket vi skulle ha, men ändå.

Rusta öppnar ju först och där skulle Göran ha en sladd. Jag hittade en julklapp till honom där också, som jag lyckades köpa och packa in i två påsar så han bara såg att det var en stor kartong :) Eftersom han inte läser min blogg (eller några bloggar överhuvudtaget…) så är det riskfritt att skriva vad jag köpte, och ni slipper vara nyfikna ända till julafton! En brödrost för fyra brödskivor. Vår brödrost är antik, nämligen, och även om den fortfarande funkar rätt bra, så rostar den lite ojämt och vi har pratat om att köpa en ny i flera år…

Sen åkte vi till innecentrumet och jag hittade den julklapp jag hade tänkt från början. Ja, en ullpläd, eftersom vi bara har en, och den brukar dessutom Sune lägga beslag på. Vi har båda problem med ryggen och ibland är det skönt att sitta på nåt varmt. Jag köpte oxå två lakan till Sandra, mest för att jag råkade springa på det och det lixom går åt när hon är sjuk eller blöder näsblod.

Efter det gick jag förbi Synoptik och passade på att finjustera glasögonen lite så dom sitter bättre. Och sen köpte vi ett par stadiga walkingskor till Sandra. Fast det är ingen julklapp utan dom fick hon när hon kom hem från skolan. Hon går nämligen snett med fötterna och vi ska se om det blir bättre med stadigare skor eller om vi måste kolla upp fötterna på henne. Glad blev hon ju iaf, eftersom hon bara älskar skor!

Tyvärr finns det inga stadiga och bra skor med kardborrband… Vi har inte sett några iaf, så nu blev det med snörning och det innebär att hon behöver mer hjälp och blir mer störd, eftersom hon funkar bäst när man inte är för nära och stör… Sen gillar hon ju inte snören heller… Men dom går ju att peta in om hon tycker det behövs, så det är inget större problem.

Ja, det var väl det hela… Rätt mycket hann vi på kort tid, tycker jag :) Så när vi kom hem hade vi ju mycket kvar av vår rast fortfarande. Då blev det stavprommis, äta och förbereda allt inför eftermiddagen, och ändå hann jag ha en stund med ”ingenting” innan Sandra kom hem.

Och hon var en riktig solstråle när hon kom, och inte blev humöret sämre av att hon fick nya skor :) Ingen julstress märktes och hon hade mått bra hela dagen i skolan med. Skööönt! För helgen var ju jobbig för henne. Förut kunde hon inte vända det jobbiga. Det slutade i tröttsjuka när det väl hade börjat. Men nu kan hon ha jobbiga dagar och sen blir det inget mer. Det är toppen!

Jaha, det är väl dags att resa sig… Inga planer idag så jag ska stava så mycket jag orkar för nu är jag innerligt trött på ryggen! Fast bortsett från den mår jag ju bra så jag ska inte gnälla!

Ha det nu så gott, allihop!

8 kommentarer:

Maritha Q sa...

Det var duktigt att få ihop allt ni hann och kolkt att köpa julklappar man behöver istället för sånt som hamnar på hyllan.

Ha en bra dag Nina!
Kram Maritha Q

jeannette sa...

Hej Nina
Hoppas du får en bra vecka , men glöm inte mina råd. Kiropraktikern och akupunktur :) kramar

Photo by Maria sa...

En spikmatta tror jag hade varit bra för din rygg, plus lite träning.. Stava är ju bra men det verkar som du behöver ngt mer..

Hoppas värken snart är över..

Kramar
Mia

sussi sa...

Du är bra duktig.
Kul att du köpte en brödrost här är det bara jag som får nyttiga julklappar, men har sagt att ni kan gott köpa en nytto grej till pappa istället, jag vill ha onödiga saker!
Jag som inte har något sådant.
Kämpa på snart måste ruygg värken vara väck, annars käcka knäck.
Kramis
Sussi

agneta sa...

Ja, ta hand om dig Nina! Ha det så bra och kramar till dig och go´a Sandra! /Agneta

Patricia sa...

Va ni varit effektiva... =)

Eländes rygg du har nu igen...hoppas det blir snabbt bättre, det är ju så jobbigt när ryggen krånglar.

Åh va skönt att Sandra kan vända efter några dåliga dagar utan att bli tröttsjuk...det är så skönt att följa hennes utveckling, bara på den korta tid vi kännt varandra har det skett så enormt mycket och det är så roligt och jag blir så glad för er skull!

Nu är det sovdags för mig.. =)
kram Patricia

Tanja, 30+ sa...

Stackare där som har såna problem med ryggen!!

Måste säga att det var snabbt jobbat på shoppingrundan!! Låter som när jag e i stan.. (är inte den där som gillar o gå flera timmar)..

Kramar i massor!

Ellinor sa...

Sv: som någon sa så är det kanske inte meningen att man ska ha den under kläder, men det spelar ingen roll för den var FULT iaf! :-)
Vilken fin och julig blogg förresten!