lördag 26 december 2009

Lugnt ett par dar...

Ja, idag ska vi skjutsa Sandra till korttids där hon ska vara till på måndag. Hon ville prompt att Göran skulle med också, hon litar väl inte på sin mamma som bilförare, kanske? ;)

När hon kommer hem gissar jag att hon börjar förstå att det snart är nyår. Så då börjar nästa stress och ”tona ner” här. Det ska bli såå sköönt när helgerna är över och livet blir normalt igen! Nyåret är ju inte lika uppsjåsat som julen, men tillräckligt för att stressa Sandra. Hon brukar inte somna förrän dom har slutat skjuta raketer runt ettsnåret på natten.

Kvällen måste ju se ut som alla andra kvällar hos oss, med nattning i vanlig tid. Hon fixar inte att vara uppe så det är bara att glömma. Sitter hon bara i sängen så brukar det vara lugnt. Förut, när hon var mindre och hann somna innan tolvslaget, väckte vi henne så hon fick skåla med oss och titta på fyrverkerierna. Men nu ligger hon som sagt vaken till tolv, kommer upp och skålar och somnar sen när allt ståhej är över. Förra året var hon askgrå i ansiktet klockan tolv, sen blev hon tröttsjuk. (Sover och har kräkattacker med jämna mellanrum i nåt dygn)

Gårdagen var iaf lugn och det behövde vi alla. Sandra hade nära till stress så fort hon fick hållas. Det märks när hon pratar. Det blir mer och mer svammel och rösten blir högre och högre. Hon blir lixom speedad så man får bromsa henne hela tiden.

Hon körde förstås med sin bil en hel del, men vi la även hennes nya pussel tillsammans, och det var en bra sysselsättning när man behöver varva ner.

Göran och Sandra hann ut en sväng också och det var kramsnö, minsann! Så det blev både snöbollar och snögubbe gjorda :) Men bilderna är från förra årets snölek. Gubben ser ungefär likadan ut.


Det är inte ofta det är tillräckligt med kramsnö här, så det går att göra snögubbar. Det gäller ju att passa på! Medan dom var ute i snön, plockade jag undan efter maten och packade korttidsväskan.

Men Åke var ju för rolig igår. Sandra har tovat varsin liten duk till både Åke och Sune i julklapp. Igår bar Åke runt på den ena duken i en hel timme! Upp på övervåningen med den i munnen och efter ett tag sprang Sune efter. Då dröjde det inte länge förrän Åke kom ner med duken i munnen och in i matrummet. Sune efter. Åke upp igen, Sune efter. Ja så höll dom på under hela ”På spåret” Han såg ju så söt ut med den där duken i munnen :)

Undrar hur det går att väcka lilla damen idag, förresten. Hon har ju sovit till runt halv nio flera morgnar nu, och hon har verkligen behövt det. Så det känns lite trist att behöva väcka henne. Hon ska vara på korttids klockan nio och för att hinna göra sig klar i sin egen takt så skulle jag behöva väcka henne halv sju, men hon får sova till halv åtta. Vi blir klara när vi blir, helt enkelt. Ibland är hon snabb och nu när vi ska skjutsa så kanske hon skyndar sig lite eftersom hon tycker det är kul. Hinner hon inte färdigt är det ju inte värre än att vi ringer och meddelar det. Hon har ju ingen viktig tid att passa och sömnen känns viktigare.

Önskar er en skön annandag!

8 kommentarer:

jeannette sa...

Hej vännen
Hoppas ni får ett par underbara dagar det behöver ni. kramar

agneta sa...

Hejsan!

Ja, ta hand om er själva och må så gott!

Kram Agneta

Maritha Q sa...

Då hoppas jag morgonen har funkat för er och sedan har ni det så gott allihop.

Kramizar Maritha Q

Mib sa...

Hej! Kikar in och läser om eran jul och funderingar kring nyåret. Känner igen så mycket från vårat liv. Nyår är svårt för oss. Tjabolina förstår sig inte alls på varför man ska fira nyår så vi har mycket utbrott här då. Ha det bra och jag är så glad över att ha hittat din sida, så kul att läsa om er och sånt man känner igen. Kram!

Patricia sa...

Ha ha...de är ju för roliga era katter... =)

Hoppas Sandra kom upp och att allt gick bra och att ni får några sköna lediga dagar.

Sen hoppas vi på en lugn och skön nyårsafton för Sandras skull! Snart är det vardag igen och nu går vi mot ljusare tider...härligt!..=)

Kram Patricia

Sussi sa...

Ja du nyår kan vara ett dilemma, hoppas att allt går bra.
Visst är det väl härligt att det är kramsnö och man kan bygga snögubbar och snölyktor.
Ha det toppen nu då ni får vara lite på tu man hand.
kram
Sussi

Photo by Maria sa...

Härligt med katter.. Gusten brukar hämta saker i Amandas rum..

Fina bilder på Sandra i snön, och vilket vackert väder ni hade..

Ha nu ett par härliga lediga dagar..

Kram Mia

Tanja, 30+ sa...

Härligt att allt funkat bra för er! Hoppas ni har det bra, på era "lediga dagar"!

Kram!