torsdag 17 december 2009

Strax jullov då...

Sjukgymnasten ringde igår och var tvungen att avboka min tid jag hade idag. Sen hade han ju rätt fullt till efter jul… Ååååneeeejjj!!!! Men om jag kunde komma på em, som igår, så gick det bra. Jaha, vad hade jag för val? Jättedum tid, mitt i medicin å badrutiner, den sämsta tiden på hela dan… Men det fick ju bara gå, helt enkelt. Även om Göran tar över, så blir ju Sandra orolig om jag ska iväg så där mitt i.

Dessutom hade det ju varit korttids och hon var lite extra trött och skör, både av det, att hon nyss varit sjuk och att det är december och en massa jul överallt... Hon hade varit skör i skolan och på korttids också.

Men det gick vägen. Vi ändrade rutinerna lite och det var faktiskt inte så dumt just igår. Hon var hungrig och fick middag redan före fyra! På så vis hann vi medicin och badrutinerna när jag kom hem och sen fixade jag några snittar (små fullkornsmackor med en sillbit, hennes favvo – skärgårdssill) till tv:n senare.

Jag tog bara emot Sandra när hon kom, sen tog Göran över och han sa att hon var gråblek och jättetrött, men efter lite mat kom färgen tillbaks iaf. Så att vi ändrade rutinerna igår var, som sagt, nog bara bra :)

För mig gick det bra och jag ska nu göra mina ryggövningar ännu mer intensivt, för annars går det inte över! Alltså 15 ggr varannan timme! Sen fick jag lite andra övningar som ska väcka mina förslappade muskler och stötta ryggen i fortsättningen. Jag hatar verkligen styrketräning, det är sååå förbaskat tråååkigt! Men hellre det än ont så det är ju bara att göra, lixom!

Prommisen med kameran vi tänkte göra igår, gick inte så vidare bra… Göran var och klippte sig först, och meningen var att vi skulle ta promenaden efter det, så jag gick ju dit. Men jösses, det gick nästan inte att gå alls! Det var nyplogat och inte sandat… d.v.s. glashalt! Men jag gick iaf och mötte Göran, postade julkorten och tog ett foto på all snö.


Här var det ju lite lä, så här låg det fortfarande snö på grenarna, vilket är fint, tycker jag. Annars har det blåst bort, det mesta, från träden.

Idag har Sandra sin skolavslutning och hon har full koll. För mycket koll, tyvärr, men vad gör man? Hon vet ju hur det ska vara och hon tycker det är sååå kul och då blir hon stressad av det. Igår kunde hon inte titta på tv i lugn och ro utan pratade om saker som hänt i skolan (roliga saker, men stressande för Sandra) jul, tomte, paket, julgran, julpyssel och allra mest om jullov och att mamma och pappa ska komma på avslutning.

Det bästa hade ju varit att hon inte fick reda på det förrän strax innan vi kommer kl. 12.00 men där har hon sån koll själv så det har inte gått att hålla det hemligt. Och vet hon att det blir så måste hon veta hur också, så det sitter på schemat.

Sen ska hon vara hos tandläkaren kl. 14.00 med det vet hon iaf ingenting om, tackochlov! Det berättar vi när vi kommer hem efter avslutningen idag. Inte för att hon är rädd för tandläkaren, hon tycker allt vi gör är kul, men när hon blir förväntansfull, eller när hon inte har full koll på hur saker och ting ska gå till, så blir hon stressad och då blir hon lätt sjuk om det blir för mycket. Och just nu är det för mycket med det mesta…

Nåja, vi försöker ju bromsa och tona ner det vi kan. Resten får ju bli som det blir, helt enkelt. Det ordnar sig ju alltid på nåt sätt :)

Nu ska jag göra en ryggsträckare, innan Sandra ska väckas, och sen hoppas jag att ryggen är med på noterna så jag kan följa med på avslutningen idag. Ha det så bra och ta hand om er lite extra i julstressen!

6 kommentarer:

Tanja, 30+ sa...

Ja, en sak som ni KAN, du o maken din, är o PLANERA! (antar att det blir så när man har en Sandra) ;-)

Härligt med snö! Är det ditt hus på bilden! Fint iallafall!!!
Kram

Sussi sa...

Ibland så blir ju ens planer helt upp och ner, men som tur är så kan ju vi kvinnor trolla med knäna och brukar lösa det mesta.
Ha en bra dag, vilken härlig snö bild du har, här vräker det ner.
Men jag stretade på i en timme med Buster.
Kramisar
Sussi

Photo by Maria sa...

Vilken härlig vintrig bild..

Hoppas nu att Sandra inte är allt för trött när hon kommer hem efter all spänning inför avslutningen..

Sköt nu om din rygg och träna den flitigt, denoch du skall hålla i många år till..

Ha nu en bra eftermiddag/kväll..

Kramar till er alla i familjen..

Mia

Maritha Q sa...

Tänk Nina jag blir alltid gald när jag läser din blogg!

Kul ändå att hon har koll men synd att det stressar henne. Hoppas det blir bra med avslutningen.

Kramizar till dig kära vän!

Maritha Q

Sussi sa...

Kineser i byrålådan finns att läsa NU!
Kramisar
Sussi

Pia sa...

Kul att du kikade in hos mig och dessutom lämnade en liten kommentar..
Ja, jag kan säga att min besöksstatistik sköt i höjden av Spiders länkning.. Så kul!! Jag hoppas oxå att några läsare kanske återkommer..

Hit måste jag komma tillbaka i morgon, måste läsa bakåt lite.. Bilden på huset såg ut som ett julkort.. det var bara tomtenissen som saknades!!