tisdag 22 december 2009

Ledigt!

Idag är Sandra ledig. Ja, imorron med, förresten. Hon hade nog orkat, men är lite trött och vi kan nog sysselsätta oss lite lagom. Sillsallad ska ju göras, och den vill säkert Sandra skära, så det står på programmet idag.

Imorron är det tänkt att vi ska fixa Janson och skinka och om inget oförutsett händer så är allt klart sen :) Kvällen före julafton är så mysig, tycker jag. Då brukar vi smaka på julmaten och mysa i soffan när Sandra har lagt sig. Förr om åren, när vi hade julgran, var den nyklädd och tänd… Men ett par ljus på bordet blir det nog. Om vi vågar för katterna… Dom är så himlans nyfikna, nämligen. Nu får dom ju inte vara på bordet när vi har mat där, men dom försöker ju gärna lite då och då…

På tal om nyfikna katter… Så fort man öppnar nån dörr, garderob eller nåt skåp, så vips är en katt, eller två, där inne. Det har hänt flera gånger att någon råkat bli instängt och sitter och jamar…

Igår smet Åke in i garderoben, som vanligt, och jag skulle dra ut honom där han satt på skohyllan under en massa jackor som hängde över honom. Men han måste ha fastnat med tassen i skohyllan, för han skrek till och sen haltade han, och var rädd för mig ett tag… Stackaren, han förstod ju inte att det var en olycka, så det tog ett tag innan jag fick klappa honom.

Men efter lite lek och lockande så gick det bra och han slutade halta med, så det var ingen fara som tur var! Han är ju så kelig och go så det var inte kul när han blev rädd för mig. Tur det gick över! Och tur det inte var nåt med tassen!


Sandras paket blev iaf klara igår…


…och jag skrev ut fotoetiketter också och tejpade dit. Eftersom Sandra vill dela ut paketen sen, och då fixar hon det utan hjälp.


Nu är det bara Görans, mina och katternas paket att slå in, och det ska ju Sandra få sysselsätta sig med på julaftons förmiddag. Vi måste ju ha att göra varje sekund för att behålla lugnet i huset :)

Ja, vi har ju planerat dagarna ganska exakt här, från nu fram till julaftons kväll. Och vi har reservplaner också, i vanlig ordning. Så om det inte blir som planerat så blir det nåt annat och det brukar ju bli bra det med. Huvudsaken vi har en plan för dom flesta händelser som kan dyka upp. Ligger vi bara steget före hela tiden så brukar det inte bli katastrof iaf. Därför är vår planering jätteviktig, även om vi inte alltid följer plan ett hela vägen… Vi har liksom alltid ett ”om” i bakhuvet.

Nu får ni ha en skön tisdag! Ta hand om varandra!

6 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Njut nu av dagarna och se till så att Sandra har det bra med lite göromål..

Kram
Mia

Mib sa...

Hej Jag kallar mig Mib här i bloggvärlden. Ska kolla din blogg lite bättre när jag får tid. Du kan kika in på min om du vill. Jag har en 20-årig dotter med autism och neuropatisjukdom samt en 16 årig son som kanske borde utredas(?) men inte vill. Jobbar som specialpedagog.
Hittade dig via Maddes blogg. Ha det bra så ses vi.

Maritha Q sa...

Låter bra att ni ligger steget före så ni kan undvika tråkigheter för er. Ni är så duktiga båda två!
Ha det gott och njut tillsammans!
Kram Maritha Q

Sussi sa...

Fullt ös som vanligt.
Hoppas att ni får en kanon härlg jul!
Kramar till er alla tre!

Patricia sa...

Mysigt att Sandra kan vara hemma och vara med i Julbestyren, hoppas er planering håller och fungerar och att hon får må bra och att ni får fira en så lugn och skön jul ni kan.. =)

Må så gott!
Kram Patricia

Britt-Marie sa...

Vill bara önska dig och din familj en riktigt god jul och tack för alla dina varma kommentarer, de värmer så!! Kram