onsdag 23 december 2009

Dan före dan

Hopplöst att plötsligt sova längre när man är van att gå upp fem varje dag. Jag är ju inte ens morgonpigg! Alltså, jag gillar att vara uppe sent på kvällarna… Det går inte ihop riktigt.

Men Sandra har varit trött så hon har kunnat sova lite längre på morgnarna nu, vilket är toppen. När det är fritidsdagar får hon sova till sju och när hon är ledig får hon sova tills hon vaknar. Oftast vaknar hon ju kl sex om vi inte har långledigt så vi kan förskjuta tiden lite i taget. Men jultröttheten som förut gjorde henne sjuk, gör nu istället att hon ibland sover längre och det är så skönt!

Det går inte att hålla henne uppe längre än vanligt på kvällarna, för om hon inte kommer i säng innan hon blir för trött så blir det en jobbig kväll för oss alla. Då menar jag jobbig! Det blir tjafs och utbrott och det är inte värt det! Ska vi förskjuta tiden, vilket vi ju helst vill när vi är långlediga, så får det bli typ en kvart i taget. Man kan låta henne sitta och leka, eller titta i böcker, lite längre när hon väl är i sängen, bara hon kommer dit innan hon blir för trött.

Igår var Sandra rätt lugn så länge vi hade nåt på programmet. Det fick inte bli minsta dötid… Det är skönt att vara två då! Göran är så bra på att leka med Sandra och det är inte riktigt min grej, så det får han gärna göra. Dom har jättekul när dom leker :) Och Göran brukar smyga in lite träning i leken också, utan att Sandra märker det. Undertiden har jag lite tid för mig själv och det är ju alltid skönt! Särskilt såna här dagar som är så intensiva.

Sen blev det sillsallad.


Sandra är jätteduktig på att skära, och tycker det är kul. Och då slipper jag, bra va?!! För att stå och skära alla ingredienser i små tärningar är såå jobbigt, tycker jag! Jag skar rödbetorna och tyckte det var nog. Sandra hade väl fixat att skära dom, men hon hade inte fixat att bli röd på händerna.

Det har blivit katalog-kris här. Är det nån som har nåt bra tips på vart man kan få tag på gamla kataloger? Det ska vara tjocka härliga kataloger med kläder, hobby, leksaker eller prylar som det går fint att klippa ur. Sandra har nämligen haft en klipperiod länge nu, så katalogerna är slut. Nu har hon fått skolkatalogen att klippa i, men sen är det slut! Om vi nu inte har sån tur att det dimper ner nån H&Ms eller Elloskatalog i brevlådan närsomhelst. I nödfall kan det duga med en resekatalog, så vi får väl åka förbi nån resebyrå i dagarna och hämta några…

Dessutom brukar Sandra riva sönder bladen i katalogerna i små, små molekylbitar och det gör hon gärna när hon har fullt i sitt lilla huvud och behöver lite ro. Det är som om hon tycker det är skönt att bara sitta och riva. Det får hon så klart, men det går åt kataloger! Kanske hade varit en bra julklapp…


Ikväll blir det uppesittarkväll med trav på tv. Det är väl sådär lagom kul… Men jag kan ju inte klaga, för tänk om vi vinner… :) Observera att det är Göran som spelar men VI som vinner! Det är en tyst överenskommelse vi (jag) har och den passar mig bra. Jag är nämligen bara intresserad om vi vinner. Det blir ju billigare för mig på det viset…

Men nu är det inte vad det är på tv som är det viktiga utan att smaka julmaten, tända ljus och mysa i soffan med Göran! Och han har lovat att ge mig all uppmärksamhet mellan loppen!

Uppesittarkvällen är mysigare än julafton för mig. Även om julafton är mysig när allt flyter, så är den intensiv och man är helt slut på kvällen.

Förresten, det slog mig… När skolan börjar igen är det VÅRtermin! Smaka på det ordet :) Härligt!


Ha det nu så gott allesammans! Jag väntar med att önska God Jul till imorrn, så blir ni tvungna att kika in här då med… *ler nöjt*

6 kommentarer:

Patricia sa...

Jag tycker det är så roligt att Sandra är så duktig att laga mat...och att sitta och skära småbitar håller jag med om inte är världens roligaste, då är det ju perfekt med en hjälpreda... =)

Åh va synd vi inte bor nära, jag har 1,5 kartong full med klädkataloger som Sandra kunde få, och ett gäng Ellos o Halens o HM kataloger som trillar in hela tiden i brevlådan...

Hoppas ni får en mysig travkväll... =)

Kram kram
Patricia

Maritha Q sa...

Vi är sååå galda om det kommer något nytt att läsa varje dag Nina!
Tur för dig att hon tycker om pillerjobbet med små tärningar, fy det tycker jag är sååå tråkigt.

Visst är det kul om man nån gång skulle vinna, hoppet får man leva på ju!


Ha en trevlig kväll vännen!

Kram Maritha

Photo by Maria sa...

Gott med så bra hjälp :-)

Nu önskar jag dig och din familj en riktigt GOD JUL!!!

Kramar Mia

Caroline sa...

Jag ska försöka samla till henne för jag får mycket sådan reklam på jobbet!

Mamma Tanja sa...

Kan fråga svärmor om kataloger. Hon är bra på att spara det mesta onödiga!!! Önskar er en riktigt skön Jul.
Kram Tanja

psykos sa...

hej! Va roligt att du kommenterade.. kan jag länka till dig? Kram P